Aaron Donald, böylesine kötü bir sezonun ardından emekli olamayacağını söyledi

lusttforlife

New member
Aaron Donald, NFL kariyerinde ilk kez, onu birden fazla oyun için kenara iten ve ameliyat gerektiren büyük bir sakatlık geçirdi. Kariyerinin en düşük beş çuvalını kaydetti ve son yedi sezonun her birinde kazandığı bir onur olan All-Pro seçilmedi.

Rams’ın yıldız savunma yan hakemi Çarşamba günü gülümsüyordu, ancak Rams’ın 5-12’lik feci bir sezonla Super Bowl şampiyonluğunu takip etmesinden bu yana ilk kez gazetecilere konuştuğunda.

Yıldız korner Jalen Ramsey takas edildi ve defans oyuncusu Bobby Wagner ve kenar hücum oyuncusu Leonard Floyd serbest bırakıldı, Donald, beyin güveninin kemer sıkma moduna girme kararından sert bir şekilde etkilenen bir savunma için kalan tek dayanak noktası.

Bu ay 32 yaşına giren Donald, emekliliği düşünmediğini söyledi.

Thousand Oaks’ta antrenman sonrası bir basın toplantısında, “Kariyerinizi asla geçen yıl olduğu gibi bitirmek istemezsiniz, bu yüzden gerçekten aklımdan hiç geçmedi,” dedi. “Sadece kendimi sağlıklı tutmak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyordum.”

Donald, oyun kurucu Matthew Stafford ve alıcı Cooper Kupp, 2021 sezonunun sonunda Super Bowl LVI kazanan bir takımın kadrosundaki tek yıldızlar.

Bu zaferin ardından yapılan kutlamalarda, Rams, Donald’ın sözleşmesini yeniden yapılandırdı ve Stafford ile Kupp’a büyük uzatmalar verdi. Overthecap.com’a göre, Donald geçen sezon 27 milyon dolarlık bir maaş sınırına sahipti. Bu sezon 26 milyon dolarlık, 2024’te 34 milyon dolarlık bir maaş sınırı var.

Üç kez NFL’de yılın savunma oyuncusu seçilen Donald, “bu organizasyona kendini adadığını” ve takımın kadro kararlarının onun 10. sezonu hazırlıklarını etkilemesine izin vermeyeceğini söyledi.

“Açıkçası, son birkaç yılda gördüklerimizden farklı,” dedi, “ancak birçok genç adam adım atmak zorunda kalacak.”

Donald yaşını hissediyor – “ağrılar ve sızılar, biraz daha uzun sürüyor ama beraberinde geliyor” dedi kıkırdayarak – ancak sol ayak bileği burkulması ameliyatından “% 100” iyileştiğini söyledi.

103 kariyer çuvalı olan Donald, “Önemli olan tek şey bu” dedi.

Antrenör Sean McVay ve genel müdür Les Snead, Rams’ın kadro stratejileri hakkında Donald ile iletişim kurduğunu söyledi. Donald tarafından herhangi bir şekilde ayrılmayı beklemiyorlar.

Rams defans oyuncusu Aaron Donald, Ekim ayında 49ers’ın oyun kurucusu Jimmy Garoppolo’nun çuvalını kutluyor. Donald, sezonun sonuna doğru ayak bileğinden sakatlandı ve kariyerinin en düşük beş çuvalıyla bitirdi.

(Allen J. Schaben/Haberler)

Aaron motive oldu, dedi McVay. “Büyükler çevrelerindeki insanları yükseltirler.”

Dış savunma oyuncusu, dönüştürülmüş bir iç savunma yan hakemi olan Michael Hoecht, liderlik rolüne geçiş yaparken Donald’dan öğrendiklerini kullanmayı planlıyor. Hoecht, Donald’ı, Hoecht’in 2020’de hazırlıksız bir serbest oyuncu olarak sözleşme imzalamasından bu yana “futboldaki en çalışkan ve en iyi oyuncu” olarak tanımladı.

Hoecht, “Size bu düzeyde çalışmayı ve bu ligde iyi olmak için ne gerektiğini gösteriyor,” dedi. “Ve ben de onun yaptığı bazı şeyleri ve zanaatına ve bir şeyler üzerinde çalışmaya harcadığı zamanı alıp odamıza da getirmek istedim.”

Rams, son NFL taslağında birkaç kenar hücum oyuncusu ve savunma görevlisi seçti. Çaylaklar, 2014 seçmelerinde seçilen 13. oyuncu Donald ile birlikte oynamak ve ondan bir şeyler öğrenmek için can atıyorlar.

Üçüncü turdan seçilen Byron Young, Donald’la oynama fırsatı hakkında “İnanılmaz, dostum,” dedi. “Eğitime başlamak için sabırsızlanıyorum.”

Yine üçüncü turda seçilen Kobie Turner, Donald’dan bir şeyler öğrenebilmenin “çılgınlık” olduğunu söyledi.

Turner, “Çok gençken, bir savunma yan hakemi, izlediğin kişi odur,” dedi. “Ve oyununu çok inceledim. … Beynini seçme, ona sorular sorma ve oyunu nasıl gördüğünü öğrenme fırsatı için çok heyecanlıyım.

Yedinci tur seçimi Desjuan Johnson, Donald’dan alabildiği her şeyi alacağını söyledi.

“Kendimi olabildiğince çok şey, o kadar çok beceri ve o kadar çok şey öğrenmeye çalışan yeni doğmuş bir bebek gibi hissediyorum” dedi.

2021’de, eski takım arkadaşı Von Miller’ın teşvikiyle Donald, Rams bir Super Bowl zaferine yükselirken daha sesli bir liderlik rolü üstlendi.

Donald, Rams sezonda bu kadar çok genç oyuncuyla gezinirken kendini yine bu şekilde savunacağını belirtti.

Donald, Rams’ın “küçük mazlumlardan” daha iyi olduklarını kanıtlamak için çalışacaklarını söyledi.

“Sıfırdan başlamak gibi bir şey,” dedi ve ekledi, “böylece sadece işe koyulur ve sadece oynarsınız.”