Aaron Donald, bu kadar kötü bir sezonun ardından emekli olamayacağını söyledi

lusttforlife

New member
Aaron Donald, NFL kariyerinde ilk kez, kendisini birden fazla maça çıkaracak ve ameliyat gerektirecek kadar büyük bir sakatlık geçirdi. Kariyerinde en düşük beş çuval kaydetti ve son yedi sezonun her birinde kazandığı bir onur olan All-Pro seçilmedi.

Rams’ın yıldız savunma oyuncusu Çarşamba günü, Rams’ın 5-12’lik feci bir sezonla Super Bowl şampiyonluğunu takip etmesinden bu yana ilk kez gazetecilerle konuşurken gülümsüyordu.

Yıldız köşe oyuncusu Jalen Ramsey’in takas edilmesi ve defans oyuncusu Bobby Wagner ile ileri koşucu Leonard Floyd’un serbest bırakılmasıyla birlikte Donald, beyin güveninin kemer sıkma moduna geçme kararıyla sert bir darbe alan savunma için kalan tek sütun oldu.

Bu ay 32 yaşına girecek olan Donald, emekliliği düşünmediğini söyledi.

Thousand Oaks’ta bir antrenman sonrası basın toplantısında, “Kariyerinizi asla geçen yıl olduğu gibi bitirmek istemezsiniz, bu yüzden bu gerçekten aklımdan hiç geçmedi” dedi. “Kendimi sağlıklı kılmak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyordum.”

Donald, oyun kurucu Matthew Stafford ve oyuncu Cooper Kupp, 2021 sezonunun sonunda Super Bowl LVI’yı kazanan takımın kadrosunda hâlâ yer alan tek yıldızlar.

Bu zaferin ardından yapılan kutlama sırasında Rams, Donald’ın sözleşmesini yeniden yapılandırdı ve Stafford ve Kupp’a büyük uzatmalar verdi. Overthecap.com’a göre Donald geçen sezon 27 milyon dolarlık maaş sınırına sahipti. Bu sezon 26 milyon dolarlık, 2024’te ise 34 milyon dolarlık bir limiti var.

Üç kez NFL’de yılın savunma oyuncusu seçilen Donald, “bu organizasyona kendini adadığını” ve takımın kadro kararlarının 10. sezon hazırlıklarını etkilemesine izin vermeyeceğini söyledi.

“Açıkçası bu son birkaç yılda gördüğümüzden farklı” dedi, “ama birçok genç adamın öne çıkması gerekecek.”

Donald yaşını hissediyor – “ağrılar ve sızılar, biraz daha uzun sürüyor ama beraberinde geliyor” dedi kıkırdayarak – ama sol ayak bileği burkulması ameliyatından “%100” kurtulduğunu söyledi.

103 kariyer çuvalı olan Donald, “Önemli olan tek şey bu” dedi.

Antrenör Sean McVay ve genel menajer Les Snead, Rams’ın kadro stratejileri hakkında Donald’la iletişim kurduğunu söyledi. Donald’ın herhangi bir şekilde ayrılmasını beklemiyorlar.

Rams’ın savunma mücadelesi Aaron Donald, Ekim ayında 49ers’ın oyun kurucusu Jimmy Garoppolo’nun çuvalını kutluyor. Sezon sonuna doğru Donald, ayak bileğinden sakatlandı ve kariyerinin en düşük beş çuvalıyla bitirdi.

(Allen J. Schaben/Haberler)

McVay, “Aaron motive oldu” dedi. “Büyükler etraflarındaki insanları yüceltir.”

İç savunma yan hakemi olarak görev yapmış dış savunma oyuncusu Michael Hoecht, liderlik rolüne geçerken Donald’dan öğrendiklerini kullanmayı planlıyor. Hoecht, Donald’ı, Hoecht’in 2020’de draft edilmemiş serbest oyuncu olarak sözleşme imzalamasından bu yana “futboldaki en çalışkan ve en iyi oyuncu” olarak tanımladı.

Hoecht, “Size bu seviyedeki çalışmayı ve bu ligde iyi olmanın neleri gerektirdiğini gösteriyor” dedi. “Ben de onun yaptığı bazı şeyleri, zanaatına harcadığı zamanı ve bazı şeyler üzerinde çalışarak bunları odamıza getirmek istedim.”

Rams, son NFL taslağında birkaç ileri koşucu ve savunma oyuncusu seçti. Çaylaklar, 2014 draftında seçilen 13. oyuncu Donald ile birlikte oynamaya ve ondan bir şeyler öğrenmeye hevesli.

Üçüncü turdan seçilen Byron Young, Donald’la oynama fırsatı hakkında “Harika dostum” dedi. “Antrenmanlara başlamak için sabırsızlanıyorum.”

Yine üçüncü turdan seçilen Kobie Turner, Donald’dan bir şeyler öğrenebilmenin “çılgınca” olduğunu söyledi.

Turner, “Çok gençken, savunma oyuncusu olarak izlediğiniz kişi odur” dedi. “Ve onun oyununu çok çalıştım. … Onun beynini seçebilme, ona sorular sorabilme ve oyunu nasıl gördüğünü öğrenebilme fırsatı için çok heyecanlıyım.”

Yedinci turdan seçilen Desjuan Johnson, Donald’dan alabileceği her şeyi alacağını söyledi.

“Kendimi, olabildiğince çok beceriyi, daha fazla öğrenmeyi öğrenmeye çalışan yeni doğmuş bir bebek gibi hissediyorum” dedi.

2021’de, eski takım arkadaşı Von Miller’ın cesaretlendirmesiyle Donald, Rams Super Bowl zaferine yükselirken daha sesli bir liderlik rolü üstlendi.

Donald, Rams’ın bu kadar çok genç oyuncuyla sezonda ilerlemesi nedeniyle kendini yine bu şekilde ortaya koyacağını belirtti.

Donald, Ram’ların “küçük mazlumlardan” daha iyi olduklarını kanıtlamak için çalışacaklarını söyledi.

“Sanki her şeye sıfırdan başlamak gibi” dedi ve ekledi, “böylece sadece çalışmaya başlayın ve oynayın.”