Aaron Donald'ın mirası sahadaki başarılarının ötesine uzanıyor

lusttforlife

New member
Rams'ın 2023 sezonu sona ermişti.

Detroit'te NFC joker oyununda yaşanan duygusal yenilgi, yıldız savunma oyuncusu Aaron Donald ve çoğunlukla genç takım arkadaşlarının başarılı koşusunu sonlandırdı.

Ford Field'daki konuk soyunma odasında hayal kırıklığı yaşandı, ancak oyuncular başardıklarından gurur duyduklarını ve gelecek sezonu sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Gazeteciler Donald ve takım arkadaşlarıyla konuştuktan sonra çıkışa doğru ilerlediler.

Aniden arkadan Hulk büyüklüğünde eller omuzlarıma indi. Demir toplar gibi hissettiren önkollar sırtıma baskı yapıyordu.

Çok geçmeden kayıt oldu.

Aaron Donald beni pençesine aldı.

Şimdi, ilk oylamada Hall of Fame üyesi olan Donald, Rams'ta geçirdiği 10 yıllık kariyerin ardından emekliliğini açıkladığı için, o anı düşünüyorum.

Rams'ın St. Louis'den Los Angeles'a geri döndüğü sekiz yıl boyunca, oyun kurucuların çaresizce kendilerini Donald'ın pençesine kapılmış bulmalarını izledim. Üç kez NFL'de yılın savunma oyuncusu olan oyuncu, onları rutin ve şiddetli bir şekilde sahaya çarptı.

Antrenman kampı ve sezon içi antrenmanların bazı bölümleri sırasında, kaslı ve hızlı Donald'ın hünerini mükemmelleştirmesini yakından gördüm.

Özellikle bir tatbikat her zaman entrikayı teşvik ederdi. Donald, bir sıra mankenle mücadele ederek, yol boyunca onları kafa hizasında hain bir şekilde tokatlayarak geçti. Rakip oyuncular bu tür darbeleri nasıl karşılayabilir?

Aaron Donald antrenmanda idmana katılıyor.

Birkaç yıl önce, hayranlığım ne düşünüyordun? durum.

Donald'ın soyunma odasında gazetecilerle konuşması planlanmıştı. Ama önce uzun süredir takım arkadaşı ve kanat oyuncusu olan Michael Brockers, Donald'ın yanındaki dolabında soruları yanıtladı.

Donald sahada sık sık yaptığı gibi bir açıklık hissetti. Bir boşluk. Bu yüzden odadan çıkmak için yıldırım hızında bir hamle yaptı.

Aptalca da olsa içgüdüsel olarak onun yoluna atladım.

Bir meslektaşın sesli bir şekilde nefesi kesildi. 6 fit 1 ve 285 pound ağırlığındaki Donald, başlangıçta NFL savunma mücadelesi için cılız olarak değerlendirilebilirdi. Ama kendisinden 30 yaş büyük bir muhabirle yüz yüze geldiğinde değil.

Donald önce sağına, sonra soluna bir adım attı.

Kadroya girmeye çalışan draft edilmemiş bir serbest oyuncu gibi, yerimi korudum. İşin komik yanı, onu engellemek için ellerimi bile kaldırmış olabilirim.

“Hadi ama Aaron,” dedim gergin bir şekilde gülerek.

Donald kıkırdadı, başını salladı ve soruları yanıtlamak için dolabına döndü.

Bunları her zaman takdir ettiğinden değil, özellikle de sözleşme durumu veya diğer rahatsız edici konular hakkında belirsiz birinci veya ikinci cevaplar verdikten sonra baskı altında kaldığında. Ancak sonuçta düşüncelerini açıklamayı asla reddetmedi. Ve bunu genellikle gülümseyerek yapardı.

2019'da Donald'ın memleketi Pittsburgh'a yaptığı gezi onun kişiliğine ve nasıl NFL tarihindeki en iyi oyunculardan biri haline geldiğine dair bir pencere sağladı.

Bir ziyaretçi için Churchland Caddesi'ndeki çocukluk evinin karanlık ve küflü bodrum katına inmek unutulmazdı.

Aaron Donald'ın Kasım 2019'daki çocukluk evinin bodrum katı.

Rams'ın defansif mücadelesi Aaron Donald, NFL kariyeri boyunca eve her ziyaretinde hâlâ çocukluk evinin bodrumunda bulunan eski ağırlık kaldırma ve egzersiz ekipmanlarını kullanıyordu. Uzaya “Zindan” adını veriyor.

(Gary Klein / Haberler)

Oğlunu sade bodrum ekipmanı üzerinde dev bir antrenmana dönüştüren eski bir powerlifter olan babası Reggie Donald Jr., “Zindana hoş geldiniz” dedi.

Yanıt veren bir başka yorum da Donald'ın ablası Akita'dan geldi.

Bazen, o zamanlar tombul olan erkek kardeşi gençken sinirlendiğinde, onu kaçmakla tehdit ettiğini belirtti. Atıştırmalıklarla dolu bir kitap çantası hazırladı ve evden çıktı.

“On ila 15 dakika sonra” dedi, “tahmin et kim ayakkabısız, tüm atıştırmalıkları yiyerek geri döndü?”

O görüntü aklımdan hiç çıkmadı. Özellikle Donald, kasları titreşirken, eğitim kampı sırasında basın konferanslarında gururla gömleksiz göründüğünde. Veya muhabirlerle Zoom görüşmeleri sırasında arka plan olarak vücut geliştirmeci pozunda kendisinin gömleksiz görüntüsünü yansıttığında.

Rams'ın defans oyuncusu Aaron Donald, arka plan olarak kendisinin esnediği bir fotoğrafını kullandı.

Muhabirlerle yaptığı zoom konferans görüşmesi sırasında Rams'ın defans oyuncusu Aaron Donald, arka plan olarak kendisinin esnediği bir fotoğrafını kullandı.

(Gary Klein / Haberler)

Donald bu gücü ve zekasını türünün tek örneği olan oyunlar yapmak için kullandı; bunların hiçbiri Cincinnati Bengals'ın oyun kurucusu Joe Burrow'a SoFi Stadyumu'nda Super Bowl LVI'yı kazanması için baskı yaptığında yaptığından daha büyük değildi.

Daha sonra Donald, sanki tüm dünyaya “Beni Ara!” diye bağırıyormuş gibi, sol işaret parmağını işaret ederek saha boyunca sevinçle koştu.

Bir başka önemli galibiyetin ardından Donald'ı tüm gücümle dinlemiştim.

2017'de Tennessee'de, Rams'ın 2003'ten bu yana ilk kez NFC West'i perçinlemesinin ardından soyunma odasında neşeli Donald o kadar yüksek sesle bağırdı ki neredeyse beni deviriyordu.

Kazanmayı seviyordu ve kaybetmekten nefret ediyordu.

Green Bay'de 2020 sezonunu sona erdiren lig turu play-off yenilgisi sırasında kenar çizgide dururken yanaklarından gözyaşları süzüldü. Bir sonraki sezon geri döndü ve Rams'ın Super Bowl zaferine ulaşmasına yardımcı oldu.

Bu galibiyetin ardından Donald, podyumda otururken soruları yanıtladı ve ardından çocuklarıyla birlikte bir arabanın arkasında soyunma odasına gitti. Barış'a baktı.

Rams'ın savunma oyuncusu Aaron Donald, Cincinnati Bengals'ın oyun kurucusu Joe Burrow'u kovduktan sonra kutlama yapıyor.

Rams savunma tarafı Aaron Donald, 13 Şubat 2022'de Super Bowl LVI'da Rams'ın zaferini perçinlemek için Cincinnati Bengals oyun kurucusu Joe Burrow'u görevden almasının ardından kutlama yapıyor.

(Allen J. Schaben / Haberler)

İki yıl sonra Detroit'te bir soyunma odasındaydık.

Donald birkaç soruyu yanıtladıktan sonra başka bir muhabir, Rams'ın genç savunmasının play-off'lara koşarken sergilediği neşe ve enerjiye dikkat çekti ve Donald'a bunu ileriye taşımak isteyip istemediğini sordu.

“Elbette” dedi.

Başka bir soruyla devam ettim.

“Yani, oynamaya devam etme açısından,” diye başladım, “oynamaya devam edecek misin?”

Donald kıkırdadı.

“Göreceğiz” dedi. “Bu takımla gurur duyuyorum. Bu grupla gurur duyuyorum, biliyorsunuz, daha çok futbolumuz kaldı.”

Tekrar takip ettim.

“Böylece sen?” “Yoksa bakalım mı?” diye sordum.

Aaron Donald, SoFi Stadyumu'nda golf arabasının arkasında çocuklarıyla birlikte kutlama yapıyor.

Aaron Donald, 13 Şubat 2022'de Super Bowl LVI'da Rams'ın Cincinnati Bengals'a karşı kazandığı zaferin ardından SoFi Stadyumu'nda golf arabasının arkasında çocuklarıyla birlikte kutlama yapıyor.

(Gary Klein / Haberler)

Donald güldü ve bu soruyu neden sorduğumu sordu.

Oturum bitmişti.

Birkaç dakika sonra arkadan sarıldım, kulağımda yüksek bir ses vardı.

“Gary!” Donald beni sıkarken içten bir kahkaha atarak şöyle dedi: “Dostum, maçı yeni kaybedip sahadan çıkmışken bana bu soruyu nasıl sorarsın?”

Yürümeye devam etti ve odadan çıktı.

Bir gün, umarım tekrar buluşuruz.

Onu harika kariyerinden dolayı tebrik edeceğim ve profesyonelliği, işbirliği ve mizah anlayışı için kendisine teşekkür edeceğim.

Muhtemelen elini sıkacağım.

Ya da belki onu içeri çekerim.

Ve onu sarın.