Bazı Bears hayranları Rams çaylağı Braden Fiske'yi destekleyecek

lusttforlife

New member
Braden Fiske, Chicago Bears'ın Super Bowl'a yaptığı son yolculuğu hatırlıyor.

Rams'ın çaylak savunma oyuncusu olan Fiske, Michigan City, Ind.'de, Chicago'daki Soldier Field'dan arabayla yaklaşık bir saat uzaklıkta büyüdü. Aile üyeleri ve arkadaşlarının Bears'ı desteklemesiyle 7 yaşındaki Braden, Miami'de Super Bowl XLI'de Bears'ı yenerek 2006 sezonunu tamamlayan Indianapolis Colts'a hayran kaldı.

Fiske, “Ben Peyton Manning döneminde büyüdüm” dedi. “Indianapolis'te bir ailem var ve bu savunmayı severek büyüdüm. [Retired All-Pro safety] Bob Sanders hala en sevdiğim oyunculardan biri.”

Fiske bir gün Indianapolis'teki Lucas Oil Stadyumu'nda Colts'a karşı oynamayı sabırsızlıkla bekliyor ve ayrıca Pazar günü Soldier Field'da ilk kez profesyonel olarak Bears'a karşı yarışacak olmanın heyecanını yaşıyor. Maça en az 25 aile üyesi ve arkadaşın katılmasının beklendiğini söyledi.

Fiske'yi destekleyecekler ancak o, bağlılıkların ancak bu kadar ileri gidebileceğini kabul etti.

“Burası Ayılar ülkesi” dedi.

24 yaşındaki Fiske, geçen haftanın sonlarında San Francisco 49ers'a karşı alınan 27-24'lük geri dönüş zaferinde birkaç önemli duraklama yapan Rams savunması için ani bir etki yarattı. Fiske iki müdahale yaptı. Ayrıca iki maçta ikinci kez başarısızlığı kurtardı.

Savunma hattı antrenörü Giff Smith, “Bir çaylak olarak nasıl profesyonel olunacağını biliyor ve bu nadir görülen bir durum” dedi.

Rams'lı Braden Fiske için kendisini destekleyen Chicago Bears hayranlarını bulmak zor olabilir ama birkaç kişi orada olacak.

(Kamil Krzaczynski / Associated Press)

Ancak Fiske hâlâ NFL'ye alışmaya çalışıyor ve oyun kurucuları tamamlamanın zorluğu üniversite oyuncularından çok daha zor ve tecrübeli. Rams, Arizona Cardinals'tan Kyler Murray ve 49ers'tan Brock Purdy'yi kontrol altına almakta zorlandı.

Smith, “Bunu öğreniyor ve büyümeye devam edecek,” dedi ve “ve bu telaşların üstesinden gelmeyi başaracak.”

Fiske, üniversite kariyerine Western Michigan'da başladı ve son sezonu için Florida Eyaletine transfer oldu. Fiske, Seminoles adına hücum oyuncusu Jared Verse ile takım kurdu ve sezonun ikinci yarısında oyuna girdi. Senior Bowl antrenmanları sırasında draft stoğu artmaya devam etti.

Rams, draftın ilk turunda Verse'ı 19. sıradan seçtikten sonra, 13 sıra takas ederek ikinci turda 39. sıradan Fiske'yi seçti.

Rams koçu Sean McVay, sezon öncesi maçlarda öngörülen başlangıç oyuncuları veya önemli oyuncularla oynamamayı tercih ettiğinden, Fiske'nin profesyonel olarak ilk fotoğrafları, “Pazar Gecesi Futbolu”nda Detroit Lions'a karşı açılış maçında bir başlangıç olarak geldi.

Fiske, “Bazı büyük aşamalar izleme fırsatım oldu ve bazı iyi oyun kuruculara ve çeşitli hücum oyuncuları ile karşı karşıya geldim” dedi. “Şu ana kadar iyi bir düzenleme oldu. Bence şu anda en önemli şey öğrenmek ve her şeyi özümsemeye çalışmak.”

Rams'ın mücadelesi Kobie Turner, sekiz çuval kaydettiği ve yılın savunma çaylağı finalisti olduğu bir çaylak sezonunu geride bırakıyor. Turner, sezona sınırlı sorumlulukla başlayıp ardından daha önemli bir rol üstlenmenin kendisine fayda sağladığını söyledi. Fiske en başından başladı.

Turner, Fiske'nin çoklu personel paketindeki rolü hakkında şunları söyledi: “Koçlar ve biz onun üzerine çok şey koyduk.” “Tüm bunları ilk andan itibaren oynayabilmek, lige gelmek, sinirlere sahip olmak ve bunun gibi şeyler için çok fazla süreç gerektiriyor.

“Onun oyunu görmeye başladıkça ve oyun biraz yavaşlamaya başladıkça büyüdüğünü ve olgunlaştığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Fiske, bunların hepsinin sürecin bir parçası olduğunu söyledi.

“Pazar günleri gerçekten bir oyuncu olarak kim olduğunuzu, ne üzerinde çalışmanız gerektiğini ve henüz orada olmayan oyunculardan en iyiyi nasıl ayıracağınızı öğreniyorsunuz” dedi.