Chargers dönüşünde Joey Bosa: ‘Yıllardır sahip olduğumdan daha iyi hissediyorum’

lusttforlife

New member
Chargers, Joey Bosa’yı ve sonra bazılarını geri almak üzere.

Dört kez Pro Bowl kenar koşucusu, 3. Haftada çekirdek kası yırtılmasından bu yana ilk kez Perşembe günü antrenman yaptı.

Bu Chargers için iyi bir haberdi.

Ekip için daha da iyi bir haber: Bosa daha sonra son iki yıldır ağrılarla uğraştığını ve son ameliyatının kendisini “dürüst olmak gerekirse yıllardır sahip olduğumdan daha iyi hissettiğini” açıkladı.

Bosa, kronik sorunların sol tarafında olduğunu ve yırtığın muhtemelen telafi etmenin bir sonucu olarak sağ tarafında meydana geldiğini açıkladı. Ameliyatın her iki sorunu da düzelttiğini söyledi.

Alıştığım bir noktaya geldiğini ve bunun ne kadar yanlış olduğunu anlayamadığımı söyledi. Açıkçası, tüm bu zamanı kaçırmak berbat. Ama dürüst olmak gerekirse, bu gerçekten, gerçekten halletmem gereken bir şeydi.”

Bir maça dönmesine gelince, Bosa Pazar günü Rams’a karşı oynayabileceğini önerdi, ancak bu kararı koçlara bırakacağını söyledi.

“Ama kendimi gerçekten iyi hissettiğimi düşünüyorum,” dedi ve “bir oyunda performans gösterebileceğime güvenene kadar geri gelmemeyi bir noktaya getirdim.”

İnişli çıkışlı performanslarla dolu bir sezonun ardından, Chargers’ın savunması son üç haftayı geride bırakırken, aynı zamanda büyük ölçüde yıldız güvenliği Derwin James Jr. olmadan oynuyor.

Chargers, Pazartesi günü Indianapolis’te 20-3’lük bir galibiyetle sezon sonrası bir rıhtımı perçinlemeyi de içeren üç maçlık galibiyet serisinde sadece 34 puan teslim oldu.

Sağlıklı ve dinlenmiş bir Bosa’nın dönüşü, hem Chargers’ın pas hücumunu hem de koşu savunmasını artırmalıdır. Onun varlığı aynı zamanda karşı uçta yalnızca yedi kez Pro Bowl oyuncusu Khalil Mack’e yardımcı oluyor.

Savunma koordinatörü Renaldo Hill, Chargers’ın rakiplerinin Bosa’yı veya Mack’i engellemek için yardım göndermek arasında seçim yaparak diğerini bire bir senaryolarda serbest bırakacağını söyledi.

Hill, “Fırsatlarını elde etme şansları olduğunda, bunu en iyi şekilde değerlendirdiklerini düşünüyorum” dedi. “Bu şeylerin şekillenmesi için birbirlerine ihtiyaçları olduğunu biliyorlar.”

Colts’tan Michael Pittman Jr. (11), Chargers Derwin James Jr. (3) ve Drue Tranquill (49) tarafından durdurulurken kaskını kaybediyor. James maç sırasında beyin sarsıntısı geçirdi.

(AJ Direği / Associated Press)

Bosa ve Mack, Bosa Jacksonville’e yenilmeden önce yalnızca ikiden fazla maç boyunca birlikte oynayabildiler. Mack yine de başka bir Pro Bowl yapacak kadar iyi performans gösterdi.

Chargers playofflara hazırlanırken, Bosa tam zamanında geri dönüyor ve takım 2018 sezonundan bu yana en büyük maçını oynamadan önce kondisyonunu geri kazanıyor.

Bosa, “Takım olarak harika bir yerdeyiz” dedi. “Gerçekten iyi bir zamanlama. … Gerçekten iyi oynuyoruz ve bu, gerçekten kilit oyuncuların eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu yüzden daha iyi olacağını düşünüyorum.”

Bu, Bosa’nın ayak sakatlığı nedeniyle 2018 sezonunun ilk dokuz maçına çıkmamasından bu yana kaçırdığı en uzun süre.

Rehabilitasyon sırasında daha sıkı çalışabildiği ve çekirdek kas yaralanmaları daha yaygın olduğu için daha net bir zaman çizelgesine sahip olduğu için bu sefer önemli ölçüde daha iyi hissettiğini belirtti.

Bosa’nın güvenebileceği kardeşi Nick de vardı. Şimdi San Francisco 49ers için bir yıldız geçiş koşucusu olan Nick Bosa, Ohio State’teki son sezonunda çekirdek kas sorunu yaşadı.

Son iki yıldır “hemen hemen her şeyi yaparken ciddi bir acı” hissettiğini açıklayan Bosa, kendisinin ve antrenörü Todd Rice’ın son zamanlarda ne kadar iyi performans gösterdiği konusunda fazla heyecanlanmaktan kaçınmaya çalıştıklarını söyledi.

Bosa, sürelerinin ve ölçülerinin bir süredir görmediği seviyelere ulaştığını söyledi. Kesinlikle olumlu sonuçlar verildiğinde, iyileşme sürecini “canlandırıcı” olarak nitelendirdi.

Bosa, “Orada sadece gülüyoruz ve başımızı sallıyoruz,” dedi, “ve baş dönmesi falan yapmamaya çalışıyoruz.”

Yıldızlarından biri geri dönmenin eşiğindeyken, Chargers serisinin tamamı muhtemelen ilişki kurabilir.

Vesaire.

James (beyin sarsıntısı protokolü) ve geri koşma Austin Ekeler (diz) Perşembe günü antrenmanlarda sınırlıydı. Her ikisi de Pazartesi günü Colts’a karşı sakatlandı. … Fullback Zander Horvath (ayak bileği) de kısıtlıydı.