Cooper Kupp, Rams’ı daha iyi hale getiriyor ancak tüm sorunlarını çözemiyor

lusttforlife

New member
Pazar günü Eagles’a karşı birkaç dakika, birkaç değerli oyun için Cooper Kupp yeniden eski haline döndü ve görülmeye değer bir manzaraydı.

Geçen sezon 10. haftada kendisini yere seren ayak bileği sakatlığından kurtulan ve bu sezon ilk çıkışını geciktiren antrenman kampındaki hamstring sakatlığından artık rahatsız olmayan Kupp, bir kez daha Rams’ın en değerli oyuncusu seçilen dinamik alıcı oldu. ‘ Super Bowl LVI geri dönüş zaferi, yakalanması zor ve akıllı rota koşucusu.

O, Rams’ın savunan NFC şampiyonlarına karşı ilk pozisyonunda 56 karşılama yardası toplayıp skor için onları eşleştirirken, SoFi Stadyumu’ndaki taraftarlar ona mutlu bir şekilde serenat yaparken o “Coop”tu.

Kupp biraz pas hissettiğini kabul etti ama her duygu ve düşünceden keyif alıyordu.

“Bazı şeyler var, sadece işleniyor, sahayı görüyor. Savunmaların ne yaptığını görmek ve ardından buna tepki verebilmek” dedi. “Sadece bakacağımdan emin olduğum şeyler [Monday] ve bunun biraz daha hızlı gerçekleşebileceğini hissediyorum.

“Orada yeniden futbol oynamak güzel bir duyguydu.”

Kupp başlangıçta sadece eski formunda değildi, koç Sean McVay onu ve Rams’ın ilk dört maçında sansasyon yaratan çaylak Puka Nacua’yı kullanmanın yollarını bulmaya çalışıyordu. Kupp şansını yakaladı. Nacua da öyle. Potansiyel olarak bölücü bir rekabeti alevlendirmek yerine birlikte iyi çalıştılar ve oyun kurucu Matthew Stafford’a birçok seçenek sundular.

Nacua, Kupp’la ilk kez takım kurma konusunda “Bu gerçekten kolaydı” dedi. “Sadece doğal bir şekilde akıyor.”

Ancak Kupp, Nacua ve Rams iyi başlangıçlarını sürdüremediler. Bunun bir kısmı Rams’ın nadir görülen şanslarından yararlanamamasıydı, bir kısmı da Kartalların ikinci yarıda uyum sağlaması ve 23-14 galibiyetle bitirme yeteneklerini kanıtlamalarıydı. Kartallar 5-0 önde. Koçlar 2-3, rekabetçi ve izlemesi eğlenceli, özellikle de Kupp’un arkasındayken, ancak üst düzey takımlara karşı fırsatları yakalayıp kaçacak kadar iyi değiller.

Rams’ın geniş alıcısı Cooper Kupp, ilk yarıda Philadelphia Eagles’ın korner oyuncusu Darius Slay’in önünde topla koşuyor.

(Allen J. Schaben / Haberler)

Kupp ilk yarıda sekiz kez hedef alındı ve 95 yarda boyunca altı yakalama yaptı. 12 hedefte ve 118 yarda sekiz yakalamayla bitirdi; kariyerinde 29. kez 100 veya daha fazla karşılama yardasıyla bir oyunu bitirdi. Stafford’un 22 yardalık pası yakalayarak ilk yarının bitimine 32 saniye kala Rams’ı 14-10 öne geçiren Nacua, 1999’daki Torry Holt’tan bu yana arka arkaya maçlarda touchdown yapan ilk Rams çaylağı oldu. 71 yarda boyunca yedi resepsiyon aldı.

Ancak Rams, oyun kurucu Jalen Hurts’un, ikinci çeyrekte süre dolduğunda Eagles’ı yeniden öne geçirmek için bir touchdown hamlesi tasarlayınca bu fırsatın kaçmasına izin verdi. Rams, köşe oyuncusu Ahkello Witherspoon’un üçüncü çeyreğin bitimine 7:36 kala son bölgede geniş alıcı AJ Brown’a yönelik Hurts pasını yakalamasına rağmen ikinci yarıda yanıt veremedi.

“Bu hâlâ tek topa sahip olunan bir oyun. Bunu nasıl puana dönüştüreceğimizi bulmalıyız,” dedi McVay, Witherspoon’un seçiminin zamanlaması hakkında. “Ve başarabileceğimizi ve bunları bir araya getirebilmemiz gerektiğini bildiğim fırsatlar var.

“Bunu yapabilmemiz gerektiğini söylemek başka bir şey ama bu takımın bu oyunları yapabilecek kapasitede olduğuna inanıyorum. Bu oyunları yapabilecek kapasitede olduklarını biliyorum. Bu adamlarla çalışmaya geri döneceğim ve istediklerimizle uyumlu dayanıklılığı ve tepkiyi nasıl göstermeye devam edebileceğimizi çözeceğimiz için heyecanlıyım.”

McVay, oyuncularının gençliğini ve deneyimsizliğini bahane olarak kullanmak istemediğini ancak bunun bir faktör olduğunu söyledi. “İlerlememizi hızlandırmayı umuyoruz ve bu gruba inanıyorum” dedi. “Birbirimize karşı oynayamadığımız için hayal kırıklığına uğradık ama geri döneceğiz, bu filme bakacağız ve nerede daha iyi olabileceğimizi bulacağız ve buna yanıt vereceğiz. Sana söz veriyorum.”

Stafford, kendisinin ve Kupp’un tamamen uyumlu olmadığını kabul etti ki bu da anlaşılabilir bir durum. “Erkenden iyi bir başarı elde ettim. Birkaç kişi orada burada oynuyor, maç devam ederken biz de geri dönmek isterdik, ama onun tekrar sahada olmasını sevdim ve sanırım herkes de öyle yaptı.” Stafford dedi.

“Sanırım bu oyunlardan bazılarında, belli bir anda topu serbest bırakıyorum ve onun tek bir şey yaptığını düşünüyorum. Kimse doğru ya da yanlış değil. Sadece aynı sayfada değil. Futbol bu. Her zaman mükemmel olmayacak.”

Rams oyun kurucusu Matthew Stafford, 23-14'lük mağlubiyetin ikinci yarısında baskı altında kaldı.

Rams’ın oyun kurucusu Matthew Stafford, Pazar günü Philadelphia Eagles’a karşı alınan 23-14’lük yenilginin ikinci yarısında baskı altında kaldı.

(Allen J. Schaben / Haberler)

McVay ayrıca mükemmelliğin imkansızlığı hakkında da düşündü. O, çok fazla beklenmeyecek bir uyum ve tutarlılık arıyor. “Bunu yapabilecek kapasitede olduğumuzu düşünüyorum” dedi. “Bu sezonun beşinci haftasındayız ve geriye çok fazla futbol kaldı. Ve bu takımla buna saldıracağım için heyecanlıyım.”

Alıcılar arasında iyi bir denge kurabilirlerse daha güçlü bir takım olacak. McVay, “Bütün personeli nasıl kullanabileceğimizi sürekli olarak çözebilmemizin bizim için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum” dedi. “Cooper’a özel değil ama aynı zamanda Puka’yı da görüyorsunuz, Tutu’yu da görüyorsunuz [Atwell], Tyler Higbee, sırtımız, bunun gibi şeyler. Yani bunlar bakacağımız şeyler olacak.

“Birkaç fırsat vardı ve bunlardan bazılarını gerçekleştirebileceğimizi biliyorum ve ilerleyeceğimizi biliyorum. Ama harika bir takıma karşı hata payı [Philadelphia] üstesinden gelinemeyecek kadar küçük ve bugün bunu yapamadık.”

İyi bir başlangıç, Pazar günü Rams için iyi bir sona yol açmadı. Tutarlılık ve uyum sadece slogan olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşene kadar bu sezon buna benzer daha fazla oyun olacak.