Cooper Kupp sınırlı rolle Rams antrenmanına geri dönüyor

lusttforlife

New member
Cooper Kupp sahaya dönme konusunda istekliydi ancak diğer öncelikler, Rams’ın yıldız alıcısının takımın sezon dışı programının çoğunda kenarda kalmasına neden oldu.

Kupp’un ayak bileği sakatlığının beklenenden uzun süren iyileşme süreci devam ediyordu. Kupp için daha da önemlisi, kendisi ve eşi üçüncü çocuklarının doğumunu bekliyorlardı.

Kupps’un yakın zamanda başka bir oğlu daha dünyaya geldi.

Kupp Salı günü organize takım faaliyetleri sırasında sahadaki ilk tam antrenmanının ardından şunları söyledi: “Bu oyunu ne kadar çok sevsem de ve buradaki adamları ne kadar çok sevsem de ailemle birlikte olmak zorundaydım.” “Bu, futboldan daha öncelikli olduğu için yapmayı seçtiğim bir şeydi. Bu yüzden orada olmam gerekiyordu.

“Ama geri döndüğüme çok sevindim.”

Salı günü Kupp, antrenörlerle birlikte çoğunlukla kenarda çalıştı. Çeviklik ve kuvvet antrenmanlarından geçti, kısa geçiş rotalarında koştu ve genç alıcılara danışmanlık yaptı. Antrenmanın sonunda Kupp, hızlı tempoda yürütülen iki dakikalık bir tatbikat için birinci takımın hücumuna katıldı.

Antrenör Sean McVay, sınırlı olmasına rağmen Kupp’un orada olduğunu ve sahadaki varlığının elle tutulur olduğunu söyledi.

McVay, “O gerçekten koçluk ekibinin bir uzantısı ve pek çok farklı şey görüyor” dedi. “Ama gerçekten takım arkadaşlarına dökmek istiyor.”

15 Haziran’da 30 yaşına girecek olan Kupp, geçen sezonu 5-12’lik utanç verici bitirmesinden bu yana ciddi bir değişim geçiren Rams kadrosunun üç sütunundan biri. Genel menajer Les Snead, Rams’ın 2024 ve sonrasını hedef alarak mali açıdan gerileme sürecine girmesiyle birlikte yaklaşık iki düzine oyuncuyu takas etti, serbest bıraktı veya yeniden sözleşme imzalamayı reddetti.

2021 NFL yılın hücum oyuncusu Kupp’un bu sezon 27,8 milyon dolarlık maaş sınırı ile takım rekorunu elinde tutması planlanıyor. Bu rakam, 26 milyon dolarlık üst rakama sahip yıldız savunma yan hakemi Aaron Donald’ı ve oyun kurucu Matthew Stafford’u (20 milyon dolar) gölgede bırakıyor.

2021’de Kupp, 1.947 yarda boyunca 145 yakalama ve 16 gol atarak NFL’ye liderlik ederek sözde üçlü karşılama tacına ulaştı. Geçen sezon Kupp son sekiz maçta sahadan uzak kalmıştı. 812 yarda boyunca 75 yakalama ve altı gol atarak ve hızlı bir gol atarak bitirdi.

Kupp daha erken geri dönemediği için sinirli görünüyordu.

“Bu, olmasını beklediğimiz zaman çizelgesi değil” dedi ve ekledi, “Ameliyatın amacı bu, daha hızlı geri dönmeye çalışmak ve ne yazık ki işler bu şekilde gitmedi.”

Bir oyuncu sezon sonu sakatlığı yaşadığında, “o sezon sonsuza kadar sürer” dedi.

“Tesisten ayrıldığınızda hiçbir zaman durma noktası olmaz” dedi, “çünkü ben hâlâ burada rehabilitasyondayım, bütün bunları yapıyorum. Yani uzun sürüyor ama dostum, eğer futbolu seviyorsan bunun hiçbir önemi yok.”

Kupp, antrenörlerin kendisine tam antrenmana ne zaman devam edebileceği konusunda bir tarih vermediğini söyledi. Ancak kaydettiği ilerleme konusunda “gerçekten iyi hissediyor”.

“Şu anda olmak için iyi bir yer” dedi, “daha fazlasını istediğimi, daha fazlasını yapmak istediğimi ve geri çekildiğinizi hissettiğim, buna karşılık sizi daha fazlasını yapmaya ittiklerini hissettiğim yer .

“Yani şu anda iyi bir yerdeyiz ve oraya çıkıp oynamak istediğimi hissediyorum ve onlar da bu konuda temkinli davranıyorlar.”

Kupp’un yokluğu, Van Jefferson, Tutu Atwell ve çaylak Puka Nacua gibi alıcıların, geçen sezon sağ dirsek tendiniti nedeniyle pas atamayan Stafford’la daha fazla tekrar yapmalarına olanak sağladı.

15. sezonuna hazırlanan Stafford, sezon dışı antrenmanlara tam katılım gösterdi. Kupp, kendisinin ve Stafford’un eğitim kampından önce birlikte çalışacaklarını söyledi.

Kupp, “Bunun neye benzeyeceği hakkında zaten konuşuyorduk” dedi ve şunu ekledi: “Önümüzdeki birkaç ayı ve birlikte geçireceğimiz zamanı en üst düzeye çıkarmak istiyoruz.”