Derek Jeter, Alex Rodriguez, Patrick Mahomes’in yükselişinde rol aldı

lusttforlife

New member
Pat Mahomes, Kansas City Chiefs ile Baltimore Ravens arasındaki 2018 maçındaki 74.336 taraftarın hazır bulunmasından çok önce ve televizyon analisti Tony Romo’nun CBS yayınında bunu fark etmesinden hemen önce, Arrowhead Stadyumu sahasında önünde ortaya çıkan sihirbazlığı fark etti.

Mahomes’in oğlu Patrick, Chiefs’in oyun kurucusu olarak başladığı ilk sezonunda cebine bir koşucu atmış, sağına doğru birkaç hızlı adım atmış ve başı ve gözleri dümdüz sahanın aşağısına bakarken soluna bir pas atmıştı. 17 yarda kazanç için bir geçiş düzeninde Demarcus Robinson’a.

Mahomes, Teksas, Tyler’daki evinden yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Bunu yaptığında, arkama baktım ve ‘Bakmadan geçiş izni verdi’ dedim ve herkes ‘Hayır, yapmadı’ dedi” dedi. , Dallas’ın yaklaşık 100 mil doğusunda. “Sonra tekrara baktık ve gerçekten de öyleydi.”

1992’den 2003’e kadar altı büyük lig takımında oynayan eski bir atıcı olan yaşlı Mahomes, ne olduğunu gerçek zamanlı olarak nasıl bildi?

Patrick Mahomes, Kansas City Chiefs’in ilk oyun kurucusu olarak görevi devraldığından beri her türlü alışılmadık atış girişiminde bulundu.

(Julio Cortez / Associated Press)

Kendisi de eski bir Teksas eyalet lisesi oyun kurucusu olan Mahomes, “Sadece onu takip ediyordum ve hangi yönü işaret ettiğini gördüm,” dedi. “Attığını gördüğümde, ‘Daha önce görmüştüm’ dedim. ”

Gerçekten de vardı. Eylül 2012’de yağmurlu bir Teksas Cuma gecesi, Patrick’in Whitehouse Lisesi’ndeki genç sezonunun üçüncü maçında, Mahomes, Coleman Patterson’a 12 yarda, bakmadan atışla Sulpher Springs Lisesi’ne vurduğunda, birçok öne çıkan olaydan biri. gece Mahomes toplam 506 yarda yükseldi.

52 yaşındaki Pat Mahomes, “Kuzgunlara karşı oynanan oyuna çok benziyordu – sağına gidiyordu ve Coleman sola doğru bir geçiş yolunda koşuyordu” dedi. “Orada yaptığı oyunların çoğu [in Kansas City]lisede yapıyordu, bu yüzden böyle şeyler yapabileceğini biliyordum.

“Şimdi, bunu bir NFL maçında deneyecek cesarete sahip olacağını bilmiyordum, ama hepsini gördüm – solak pas, sıçrayan atış, bakmadan pas – lisede ve üniversite düzeyinde, bu yüzden bu şeyler beni gerçekten şaşırtmadı.

Genç Mahomes, 2018’de ilk çıkışını yaptığından beri NFL’nin en iyi oyun kurucularından biri oldu, sezonda ortalama 4.791 pas yardası ve 38 gol attı ve Chiefs’i dört yılda üç Super Bowls’a götürdü, Pazar günkü şampiyonluk maçı da dahil. Philadelphia Eagles, Phoenix’te.

Silahşor cebinde 1,8 metre ve 227 pound boyunda duruyor ama koşarken daha tehlikeli olabilir, baskıyı hissedip kaçma, çeşitli kol açılarından fırlatma ve anında doğaçlama yapma yeteneği, YouTube’da başlıklar içeren videolara yol açar “Patrick Mahomes’tan sizi suskun bırakacak 10 harika oyun” gibi.

Kansas City'den Patrick Mahomes'in beyzbol becerileri bazen Chiefs oyun kurucunun silah atmasına neden oluyor.

Kansas City’den Patrick Mahomes’in beyzbol becerileri bazen Chiefs oyun kurucunun silah atmasına neden oluyor.

(Ed Zurga / Associated Press)

“Patrick’in oyun kurucu oynama şeklinden, basketbolunun parçalarını, zıplama atışlarını ve bakmadan pasları ve beysbolunun parçalarını, farklı kol açılarını aldığını ve hepsini bir futbol paketinde bir araya getirdiğini anlayabilirsiniz. ”
— Pat Mahomes, Chiefs oyun kurucusu Patrick Mahomes’in babası

Kuzgunlara karşı bakmadan geçiş, eski Texas Tech yıldızının NFL’de attığı birkaç pasın ilkiydi. Mahomes bir keresinde sağ kenar çizgisinde zorlandı, beş yarda çizgisinde 360 derecelik bir dönüşle bir takım oyuncusundan kaçındı ve üç sayılık atış yapan bir basketbolcu gibi, başka bir defans oyuncusunun üzerinden son bölgedeki Clyde Edwards-Helaire’e pas attı. .

Super Bowl LV kaybında Tampa Bay’e arkadan kovalanırken dalış, 30 yarda yükselme vardı, eksik düşen ancak atarken vücudu yere paralel olduğu için dikkate değer bir yandan silah geçişi. Ve Next Gen Stats’a göre, Mahomes’in Fran Tarkenton gibi cebinde 35,7 yarda varan çabasından sonra Chris Conley’e gelen skor pası.

Pat Mahomes, şu anda 27 yaşında olan oğlu lisede üç spor yapmamış olsaydı, oyun kurucu aynı zamanda basketbol takımında çok yönlü bir guard ve beyzbol takımında kısa stoper ve atıcı olarak rol almış olsaydı, bunların hiçbiri mümkün olmazdı, dedi. Texas Tech’te iki sezon rahatlayacak kadar güçlü bir kolla.

“Patrick’in oyun kurucu oynama şeklinden anlayabilirsiniz, basketbolunun parçalarını, zıplama atışlarını ve bakmadan pasları ve beysbolunun parçalarını, farklı kol açılarını aldı ve hepsini bir futbol paketinde bir araya getirdi. dedi Mahomes. “Bunun çoğunun onun tüm bu farklı sporları oynamasıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum.”

Genç bir Patrick Mahomes, 2000 yılında Mets atıcısı Mike Hampton ile bir topun izini sürer.

Beş yaşındaki Patrick Mahomes, 2000 yılında Patrick’in Dünya Serisinin 3. Maçından önce babası Pat Mahomes ile ziyaret ettiği Shea Stadyumu’ndaki antrenman sırasında Mets atıcısı Mike Hampton ile bir topun izini sürüyor.

(Kathy Willens / Associated Press)

Yankees harikası Derek Jeter bu fotoğrafı imzaladı ve küçük Patrick Mahomes'e verdi.

Yankees harikası Derek Jeter bu fotoğrafı imzaladı ve birinci lig beyzbol oyuncusu Pat Mahomes’in oğlu küçük Patrick Mahomes’e verdi.

(Pat Mahomes’in izniyle)

Aynı zamanda lisede üç spor yıldızı olan Pat Mahomes, tek bir sporda uzmanlaşma taraftarı değil ama oğlunu spor portföyünü çeşitlendirmeye zorlamadı.

42-39 kariyer rekoru ve 63’ü başlangıç olmak üzere 308 kariyer büyük lig maçında 5.47 ERA’ya sahip olan sağ elini kullanan Mahomes, “Bunu yapmak zorunda değildim” dedi. “Yanında hangi top varsa onunla oynayacaktı.”

Pat, Patrick 6 ya da 7 yaşındayken oğlunun profesyonel bir sporcu olacağına dair bir sezgisi olduğunu söyledi, “ama tabii ki bunun beyzbol olacağını düşünmüştüm” dedi.

Genç Patrick atletikti ve 4-5 yaşlarındayken Shea Stadyumu’nun dış sahasında Pat’in New York Mets takım arkadaşlarının yarasalarından vuruş antrenmanı sinek topları atacak ve Subway’den önce New York Yankees’in stoperi Derek Jeter ile takılacak kadar koordineydi. 1999 ve 2000’deki seri oyunlar.

Ve Pat, 2001’de Teksas için sahaya çıktığında, o zamanki Rangers’ın stoperi Alex Rodriguez, 10 yıllık, 252 milyon dolarlık kontratının ilk yılında, vuruş kafeslerinde 6 yaşındaki Patrick’e yumuşak bir vuruş yapacak ve ipuçları vuran genç.

Pat Mahomes, “Kulüp binasında büyüdü, her zaman oyunun içindeydi ve her zaman beyzbol takımının en iyi oyuncusuydu” dedi. “İnanılmaz bir stoperdi, takımına her zaman vuruşlarda liderlik etti ve tümseğe 97 mil attı, bu yüzden her zaman onun bir beyzbol oyuncusu olacağını düşünmüştüm.”

Patrick’in beyzbol geleceği o kadar parlak görünüyordu ki, lise ikinci sınıftan sonra babası onu futbolu bırakmaya çağırdı. Patrick, Whitehouse birinci sınıf takımında oyun kurucu oynamıştı, ancak sakatlıklar, ikinci yılında güvenli oynadığı üniversiteye sezon başında terfi etmeye zorladı.

Ertesi yaz Texas Üniversitesi’ndeki bir antrenman gününde, bir Longhorns asistanı Mahomes’e defans olarak işe alınacağını söyledi.

Patrick Mahomes, Whitehouse, Texas, Lise takımı için bir gol atmaya çabalıyor.

Pat Mahomes, “‘Onu bir güvenlik olarak işe alıyorsanız, kaset izlemiyorsunuz çünkü oğlum iki yıldır kimseyi alt etmedi’ dedim” dedi. “Topu kesebilir, ancak o bir müdahaleci değil.

“Üniversiteye gideceği sporlar, beyzbol ve basketbol üzerinde çalışıyor olabileceği zaman boşa harcadığımızı düşündüm. Ayrıca, onun incinmesini istemedim.”

Patrick’in annesi Randi’nin müdahalesi – o ve Pat 2006’da, Patrick 11 yaşındayken boşandı, ancak ikisi yakın kaldı – Kansas City Chiefs tarihinin gidişatını daha iyiye doğru değiştirdi.

Pat Mahomes, “Annesi onunla bir konuşma yaptı ve bırakırsa pişman olacağını, çünkü o sahada çocuklarla birlikte olmayacağını söyledi,” dedi. “Ona bunun için dua etmesini ve ne yapmak istediğini iyice düşünmesini ve Tanrı’nın ona cevapları vereceğini söyledi. Sanırım Tanrı ona oynamaya devam etmesini söyledi.”

Mahomes, Whitehouse’da genç ve kıdemli olarak oyun kurucu olarak başladı, iki sezonda 8.458 yarda ve 96 golü geçerek ve 1.198 yarda ve 21 gol için koştu.

Texas Tech’te üç sezon oynadı, 5.052 yarda ve 53 gol attı – 2016’da gençken Oklahoma ve Baker Mayfield’a 66-59 mağlubiyetle 734 yarda NCAA rekoru da dahil.

Texas Tech oyun kurucusu Patrick Mahomes, 2016'da Oklahoma'dan Neville Gallimore'un baskısı altına giriyor.

Texas Tech oyun kurucusu Patrick Mahomes, 2016’da Oklahoma’dan Neville Gallimore’un baskısı altında koşmanın ötesinde, üniversitede de çabalıyor ve fırlatıyordu. Mahomes, oyunda 734 yarda rekor kırarak geçti.

(John West / Getty Images)

2017’de Chiefs’in ilk tur seçimi (toplamda 10.) olan Mahomes, çaylak yılını Alex Smith’in yedeği olarak geçirdi. 2018’de başlangıç olarak devraldı ve 5.097 yarda ve 50 gol attıktan sonra NFL en değerli oyuncu ödüllerini kazandı.

2020’de 10 yıllık, 450 milyon dolarlık bir sözleşme uzatması imzalayan Mahomes, Kansas City’yi üst üste beş AFC şampiyonluk maçına çıkardı ve 282 yarda atış ve 31-20 galibiyette iki skorla en yüksek ve en düşük Super Bowl deneyimini yaşadı. 2019 sezonundan sonra San Francisco’da ve 2020’den sonra Tampa Bay’e 31-9’luk bir mağlubiyetle iki müdahale ve üç çuvalla taciz edildi.

Baskı altındaki soğukkanlılığı birçok unutulmaz geri dönüşe yol açtı; en dikkat çekici olanı, Buffalo’nun 13 saniye kala üç sayılık üstünlüğü ele geçirmesinin ardından, Mahomes’in Chiefs’i 44 yarda sürmek için yalnızca iki oyuna ve 10 saniyeye ihtiyacı olduğu 2021 playoff’larındaydı. oyunu eşitleyen saha golü. Kansas City’nin sonunda 42-36 uzatma galibiyeti, NFL tarihindeki en büyük maçlardan biri olarak kabul ediliyor.

Mahomes, bu sezon 5.250 yard ve 41 gol attıktan sonra ikinci NFL MVP ödülünü kazanmanın favorisi.

Chiefs’in Jacksonville karşısında tümen turu playoff galibiyetinde sağ ayak bileğinde yüksek bir burkulma yaşadı ve AFC şampiyonluk maçında Cincinnati Bengals karşısında 23-20 galibiyette 326 yarda pas performansıyla topallayarak ilerledi.

Chiefs oyun kurucusu Patrick Mahomes, Jaguarlara karşı bileğini sakatladıktan sonra topallayarak sahaya geri döndü.

Kansas City Chiefs oyun kurucusu Patrick Mahomes, 21 Ocak’ta AFC şampiyonluk maçında Jacksonville Jaguars’a karşı ayak bileğinden sakatlandıktan sonra topallayarak sahaya geri döndü.

(Jeff Roberson / Associated Press)

Mahomes bir şekilde, sekiz saniye kala üçüncü ve dördüncü bir oyunda beş yarda kazanç için sınırların dışına çıkmanın bir yolunu buldu ve Harrison Butker’ın maç kazandıran 45 yarda saha golünü ayarlamak için gereksiz bir sertlik cezasını emdi.

Altı yıl boyunca Chiefs’in her iç saha maçına ve çoğu deplasman maçına katılan Pat Mahomes, “Bence o oyunda biraz babasına sahipti,” dedi. “Lisede oyun kurucu oynadım ve ne zaman biri beni kovalasa, biraz daha hızlı koştuğumu biliyorum.”

Mahomes’in NFL yıldızlığına yükselişi de bir o kadar hızlı oldu – gerçekten meteor gibi – bu, oğluna lisede futbolu bırakmasını tavsiye ederken en iyisini bilmediğini kanıtladı. Ancak Patrick beyzbolu bırakmış olsa da, büyük ligdeki babasıyla takım halindeyken öğrendiği dersler bugün olduğu oyuncuyu şekillendirmeye devam ediyor.

“Bir kulüp binasında olmak ve A-Rod ve Jeter gibi adamların işlerini nasıl yaptıklarını, maçlardan önce ve maçlardan sonra ne kadar çok çalıştıklarını görmek, önceki gece harika maçlar oynamış olsalar bile, ne kadar sıkı çalışmanız gerektiğini bilmesini sağlayın. Oraya ulaşmak ve en iyilerden biri olmak için çalışın,” dedi Pat Mahomes. “Ve sonra orada kalmak için daha çok çalışmalısın.

“Patrick her zaman ertesi gün bir önceki günden daha iyi olacağına dair bir zihniyete sahipti. Sahaya her adım attığınızda sahadaki en iyi oyuncu olduğunuzda gevşemek çok kolay ama o her zaman daha iyi olmaya çalışıyor. Bu yüzden kariyerinin başlarında yaptığı bazı şeyleri yaptığını ve çok başarılı olduğunu düşünüyorum.”

Bugün LA Times’ı saat 19:00’da Spectrum News 1’de Channel 1’de izleyin veya Spectrum News Uygulamasında canlı yayın yapın. Palos Verdes Yarımadası ve Orange County izleyicileri, kanal 99’da Cox Systems’da izleyebilir.

Bugün LA Times’ı saat 19:00’da Spectrum News 1’de Channel 1’de izleyin veya Spectrum News Uygulamasında canlı yayın yapın. Palos Verdes Yarımadası ve Orange County izleyicileri, kanal 99’da Cox Systems’da izleyebilir.