Eagles’tan Jalen Hurts, 49ers’tan Brock Purdy bir klasik üretebilecek mi?

lusttforlife

New member
San Francisco 49ers, Super Bowl’da NFC’yi temsil etme hakkı için Pazar günü Philadelphia Eagles’ta oynayacak. Odak noktasının çoğu iki genç oyun kurucu, Philadelphia’dan Jalen Hurts ve San Francisco’dan Brock Purdy olacak ve herkes anın baskısıyla nasıl başa çıkacaklarını görmek için izliyor.

Hurts ve Purdy daha önce buradaydı.

NFC şampiyonluk maçında değiller ama üniversite futbolu potasındaydılar ve büyük bir sahnede skor için birbirlerinin skorunu eşleştirdiler. Oyun kurucular, 2019’da Hurts’tan Oklahoma Sooners, 42-41’lik bir galibiyet elde etmek için Purdy’nin yükselen Iowa State Cyclones’unu durdurduğunda, 11 gol atmak ve koşmak için bir araya geldi. Oyuna, Purdy’nin iki puanlık geçiş pası 24 saniye kala kesildiğinde karar verildi.

49ers’ın dikkat çekici çaylağı Purdy için Oklahoma’daki bu mağlubiyet hâlâ acı veriyor. Yine de genç kariyerinin en büyük maçına hazırlanırken dayandığı birçok öğrenme deneyiminden biriydi.

Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, “Çevre ve her şey açısından, bu tür oyunlar kesinlikle yardımcı oldu” dedi. “Hat üzerinde olmak, ana odaklanmak, önünüzdeki şeye odaklanmak, kalabalığa kapılmak yerine savunmaya odaklanmak ve bunun gibi şeyler. Kolejde bu oyunlardan birkaçında oynadım ve nasıl hissettiğime geri dönmek benim için harika bir deneyim.”

Bu oyun YouTube’da hâlâ yaşıyor ve futbol taraftarları NFL’in daha ilgi çekici iki yeni oyuncusu hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinden, bu hafta izlenme sayıları istikrarlı bir şekilde arttı.

Iowa Eyaleti oyun kurucusu Brock Purdy (15), 2019’da Oklahoma defans oyuncusu Kenneth Murray’den (9) kaçınmaya çalışıyor. Murray artık Chargers’ın bir üyesi ve Purdy, 49ers ile birlikte.

(Sue Ogrocki / Associated Press)

Oklahoma’da uygunluğunu tamamlamadan önce ilk üç sezonunu Alabama’da oynayan Hurts, Eagles’ın 2020 ikinci tur seçimiydi ve Çarşamba, Josh Allen, Joe Burrow, Justin Jefferson’a katılarak NFL’nin en değerli oyuncusu için beş finalistten biri seçildi. ve Patrick Mahomes. Eagles oyun kurucusu, bu sezon 15 maçta 22 gol ve altı müdahale ile 3.701 yarda attı ve Eagles 14-1 kazandı.

Oklahoma’nın eski teknik direktörü USC’den Lincoln Riley Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Nihayet onu hücumda biraz devamlılık fırsatı ile görmek eğlenceliydi,” dedi. “Liseden beri böyle bir şey yaşamamıştı. Sonunda bir koçluk kadrosu ve şema açısından bir sürekliliğin olduğu bir duruma geldiğinde ne olabileceğine dair potansiyeline baktığınızda bu her zaman heyecan verici bir şeydi.

Çarşamba günü kendisine sorulduğunda Hurts, 2019’daki o maçın özlü bir özetini sundu: “Güzel bir gündü. İyi ki kazandık.”

O zamanlar Sooners için büyük bir rahatlamaydı çünkü Kansas Eyaletinde bir mağlubiyetten çıkıyorlardı ve 1999’dan beri arka arkaya normal sezon mağlubiyetleri almamışlardı.

Riley o sırada “Bunun gibi oyunlarınız var” dedi. “Onları istemiyorsun, özellikle de bizim gibi ayrılma şansın varken. Ama olurlarsa, adam olmanın bir yolunu bulmalısın ve sonunda kazanmanın bir yolunu bulmalısın.

Hurts, sonraki baharda NFL taslağına girecekti ve tahtadan beşinci oyun kurucuydu. Purdy daha uzun süre bekledi. Geçen baharda alınan dokuzuncu oyun kurucuydu ve draft edilen son oyuncuydu ve geleneksel “Mr. Alakasız.”

Purdy, San Francisco’nun kadrosunu Trey Lance ve Jimmy Garoppolo’nun ardından üçüncü dizide oyun kurucu olarak yaptı, tıpkı 2018’de Iowa Eyaletinde üçüncü dizide olduğu gibi, bir sakatlık ve derinlik çizelgesinde üzerindeki sallantılı oyun nedeniyle terfi etmeden önce.

Şimdi Chicago Bears antrenman takımında olan eski Iowa Eyaleti sıkı tarafı Chase Allen, “Onu 1. Haftada Niners’la oynadığımızda gördüm,” dedi. “Yan çizgide sadece eşofman giyiyordu ve bu yağmurlu, garip bir maçtı. Maçtan sonra sahanın ortasında onunla konuşmalıyım. Ona işlerin nasıl olduğunu soruyor ve kadroya girdiği için onu tebrik ediyordum.

“’Evet dostum, şansımı bulursam hazır olacağım’ gibi. Ve tabii ki, o zaman geldi.

Oklahoma oyun kurucusu Jalen Hurts (1), 2019'da Iowa State'e karşı kapışıyor.

Oklahoma oyun kurucusu Jalen Hurts (1), 2019’da Iowa State’e karşı kapışıyor.

(Sue Ogrocki / Associated Press)

Yaralanmalar Lance ve Garoppolo’yu kenara ittikten sonra, Purdy başlangıç dizilişine terfi etti ve Niners Nation toplu nefesini tuttu. Takım, oyun kurucuda onunla kaybetmedi, normal sezonu beş galibiyetle kapattı ve iki playoff maçı kazandı. Toplamda 49ers üst üste 12 galibiyet alarak 1984’ten beri en uzun galibiyet serisini elde etti.

Purdy’nin kolej takım arkadaşları bu baş döndürücü bilgiyi omuz silkerek işler.

Baltimore Ravens için oynayan eski bir Iowa State sıkı tarafı olan Charlie Kolar, “O mutlak bir savaşçı ve sonuna kadar dövüşçü” dedi. “Şu anda Brock’a bakıp onu üniversitedeki hali ile karşılaştırabilirsem, tüm çılgın mücadeleleri ve hızlı okumaları, iyi atışları ve iyi koşuları gördüm. En çok neyi kıskanıyorum biliyor musun?” – gülerek – “Şimdi topu atıyor. hiç görmedim O kolejde.”

Kolar, Oklahoma’daki o maçta son golü yakaladı – Purdy beş tanesini attı – ve dönüşüm için kale çizgisinde tamamen açıktı, ancak Purdy, ona saldıran bir savunma oyuncusu ile başka bir yere attı.

O oyunda baktığınız her yerde, geleceğin bir NFL oyuncusu vardı, aralarında Oklahoma alıcısı CeeDee Lamb (Dallas), koşan Rhamondre Stevenson (New England) ve defans oyuncusu Kenneth Murray (Chargers) ve Iowa State, Breece Hall’a koşan (New York Jets) ).

Çocuksu görünüşü ve sıra dışı yapısıyla 1,80 boyundaki Purdy, gelişmekte olan bir yıldız oyun kurucusunun parçası gibi görünmüyor. Allen veya Justin Herbert’ten çok yeni nesil Drew Brees’e benziyor.

Fox için Cyclones-Sooners maçını yayınlayan eski NFL oyun kurucusu Brock Huard, “Purdy biraz farklı çünkü her zaman cesareti, taşı, soğanı, tüm bu şeyleri vardı” dedi. “Ama onu şahsen görüyorsun ve ‘Ah, küçük eller, kısa kollar, bir sonraki seviyede görüp işlev görebilecek misin bilmiyorum’ diyorsun.

“Ve oğlum, hem o hem de Jalen, NFL QB’leri tahmin etmenin neden bu kadar zor bir iş olduğu listesine eklendi. Bu sadece bir saçmalık değil, bazen imkansız bir görev gibi geliyor.”

Iowa Eyaletinde inanan kıtlığı yoktu.

Cyclones’un uzun süredir sesi olan oyun bazında spiker John Walters, “Bu oyun, birçok Iowa Eyaleti hayranının Brock Purdy hakkında hissettiklerini gerçekten özetliyordu ve bu, size her zaman kazanma şansı vermesiydi,” dedi. “Oyun kurucunuz Brock Purdy ile asla oyunun dışında kalmadınız.”

Bu 2019 maçında Hurts, bir Sooners’a 21 sayılık bir üstünlük sağlamak ve görünüşe göre sonucu bir formalite haline getirmek için ilk yarıda beş gol atışı yönetti.

Riley, “Ayrılmışız gibi hissettim,” dedi.

Takımlar üçüncü çeyrekte gol takası yaptı, ancak Cyclones’un gerçekten bir oyun haline getirmesi dördüncü çeyreğe kadar değildi.

Kolar, “Onlar büyüdükten sonra stadın gerçekten boşaldığını hatırlıyorum,” dedi. “Geri dönmeye başladık ve Iowa Eyaleti taraftarlarından bazılarının köşede biraz gürültü yaptığını gerçekten duyabiliyordunuz.”

Bu günlerde, her iki oyun kurucu da ciddi sesler çıkarıyor. Oddsmakers, MVP’yi kazanmak için favori olarak Mahomes’e sahip, ancak Hurts ve Burrow onun hemen arkasında.

“Bence [Hurts] kazanmalı, ”dedi Eagles sıkı tarafı Dallas Goedert. “Bence bu yıl yaptıklarımızın en büyük parçası o oldu. Bence tüm yıl boyunca inanılmazdı. … Tüm bunlara kimin oy verdiğinden bile emin değilim, ama umarım hepsini alır.

Her iki oyun kurucu da Pazar günkü maçta yeni ve daha da muhteşem anılar yaratmayı umuyor.

Sonra tekrar, bu büyük bir soru.

Huard, “Fox’un NFC şampiyonluk maçında da aynı türden 42-41’i umacağını düşünüyorum” dedi. “Şu anda bunun için kaydolurlardı.”