Eric Dickerson'ın sicili güvende. Saquon Barkley 'muhtemelen' Pazar günü oynamayacak

lusttforlife

New member
Saquon Barkley muhtemelen Pazar günü Philadelphia Eagles'ın New York Giants'a karşı normal sezon finalinde oynamayacak.

Bu, Eric Dickerson'ın tek sezonluk 2.105 yardalık rekorunun geri koşan eski Rams'ın en az bir yıl daha güvende olacağı anlamına geliyor.

Bu aynı zamanda Eagles'ın play-off'lara sağlıklı ve dinlenmiş bir Barkley ile girmesi gerektiği anlamına da geliyor; Barkley, geçen hafta bir sezonda 2000 yarda koşan dokuzuncu NFL oyuncusu oldu.

Ve ne yazık ki Barkley, bunun, babası Alibay'ın NFL'nin en önemli kayıtlarından birinin başında yer alan aile ismini göremeyebileceği anlamına geldiğini söyledi. Barkley'e göre babası bu haberi herkesten daha sert karşılıyordu; buna yıldızın kendisi de geri koşuyordu.

Barkley Çarşamba günü hızla artan rekor hakkında gazetecilere “Buna bizim adımız da eklenirdi” dedi. “O taraftan da bakıyorum ama günün sonunda en önemli şey futbol maçlarını kazanmak. Beni de takımla ilgili olacak şekilde yetiştiren oydu, o yüzden… bunu aşacaktır.”

Barkley, 17. haftada Dallas Cowboys'a karşı 167 yarda koştu ve bu sezon ona 2.005 yarda kazandırdı; bu da onu tüm zamanların 8. sırasına yerleştirdi. Listede Chris Johnson'ın (2.006) hemen arkasında ve OJ Simpson'ın (2.003) hemen önünde yer alıyor.

Kartallar, Cowboys'u yenerek skoru 14-2'ye yükseltti ve NFC play-off'larında 2. sırayı aldı ve Barkley'i genel klasmanda 2. sırada seçen Giants'a karşı Pazar günü kendi sahalarında oynayacakları hiçbir şey kalmadı. 2018 draftıydı ancak geçen sezon serbest oyuncu döneminde yürümesine izin verilmişti.

Çarşamba günü gazetecilere konuşan Eagles koçu Nick Sirianni, takımın final için birçok oyuncuyu dinlendireceğini söyledi. Barkley'nin bu oyunculardan biri olup olmayacağı sorulduğunda Sirianni, “Evet, muhtemelen dinlenen biri olacak” dedi.

Sirianni, “Açıkçası bu, harika bir oyuncunun çok uzun süredir elinde tuttuğu çok özel bir rekor” dedi. “Bu herkesin dahil olduğu bir takım rekoru. Yani tüm bunları hesaba katıyorsunuz ama günün sonunda takım için en iyi olanı yapmaya çalışıyorsunuz – veda zamanı, oyuncuların nasıl hissettiği, tümsekler ve icabına bakabileceğimiz morluklar.

“Alınması en kolay karar değildi, ancak bu binada harika insanlar var ve oyuncular da dahil olmak üzere birçok farklı kişiden birçok girdi aldık. Howie [Roseman, executive vice president] ve bir grup pozisyon antrenörü, koordinatör ve bir grup oyuncuyla tartıştım ve futbol takımı için en iyi olanı yapmak isteyen özverili adamlarımız var. … Bunun takımın çıkarına olduğunu düşündük.”

Barkley gazetecilere şunları söyledi: “Koç bana ne yapmak istediğimi sordu. Konuştuk ve beni geri aradı ve muhtemelen dinleneceğimizi söyledi. … Sonuçta önemli olan futbol maçlarını kazanmak ve play-off'ları kazanmaktır. Aklımda aceleyle gelen rekordan daha büyük bir hedef var.

Sirianni ile yaptığı tartışmayı ekledi: “Ona haber verdim, oynamamı istiyorsan oraya gideceğim ve aldığımdan emin olacağım. [the record]ve eğer yapmazsan, buna da razıyım.

Dickerson rekorunu, NFL sezonunun bugünkü 17 maça kıyasla yalnızca 16 maç olduğu 1984 sezonunda kırdı. Rams efsanesi, Simpson'ın, NFL'nin normal sezonda yalnızca 14 maç oynadığı 1973 sezonundaki önceki yüksek notunu kırdı.

Haberler'tan Sam Farmer ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Dickerson, Barkley'nin hayranı olduğunu ancak iki kez Pro Bowling yapan oyuncunun rekorlar kitabına girmesini kesinlikle desteklemediğini söyledi.

“Kırmasını istiyor muyum? Kesinlikle hayır,” dedi Dickerson. “Ben bu konuda hiçbir yumruk atmıyorum. Ama bu konuda sızlanmıyorum. Bunu yapmak için 17 maçı mı vardı? Hey, futbol futboldur. Ben de böyle bakıyorum. Eğer 2000 yardın üzerine çıkıp rekoru kıracak kadar şanslıysa, bu harika bir rekordur.”