Excel Korumalı Görünüm Nasıl Kapatılır ?

Balim

Global Mod
Global Mod
Excel Korumalı Görünüm Nedir?

Excel'de, belirli hücreleri veya bir çalışma sayfasını korumak istediğinizde, Korumalı Görünüm kullanılır. Bu özellik, yanlışlıkla veri girişi yapılmasını önlemek veya belirli bir yapıyı korumak için kullanışlıdır. Ancak, belirli bir noktada, bu korumayı kaldırmak veya değiştirmek gerekebilir. Bu durumda, Excel Korumalı Görünüm'ü nasıl kapatılacağını bilmek önemlidir.

Adım 1: Excel Dosyasını Açın

Öncelikle, Korumalı Görünüm'ü kapatmak istediğiniz Excel dosyasını açmanız gerekir. Dosyayı çift tıklayarak veya Excel uygulamasını başlatarak açabilirsiniz. Dosya açıldıktan sonra, korumalı hücreleri veya sayfaları göreceksiniz.

Adım 2: Korumalı Görünüm Sekmesine Gidin

Excel'in üst menü çubuğunda "Görünüm" sekmesine gidin. "Görünüm" sekmesine tıkladıktan sonra, "Korumalı Görünüm" sekmesini bulacaksınız. Bu sekmeye tıkladığınızda, Korumalı Görünüm ile ilgili seçeneklerin bulunduğu bir menü açılacaktır.

Adım 3: Korumalı Görünüm'ü Devre Dışı Bırakın

"Korumalı Görünüm" sekmesini açtıktan sonra, "Korumalı Görünüm" seçeneğine tıklayarak korumayı devre dışı bırakabilirsiniz. Bu seçeneği bulmak için genellikle bir kilit simgesi kullanılır. Kilit simgesine tıkladığınızda, Excel Korumalı Görünüm'ü devre dışı bırakır ve korumalı hücrelerde veya sayfalarda düzenleme yapabilirsiniz.

Adım 4: Şifre İsteği Durumu

Eğer korumalı görünüm şifre ile korunuyorsa, korumalı görünümü devre dışı bırakmak için bir şifre girmeniz istenebilir. Şifreyi biliyorsanız, şifreyi girerek devam edebilirsiniz. Ancak, şifreyi bilmiyorsanız, Excel dosyasının sahibi veya yöneticisine başvurmanız gerekebilir.

Adım 5: Değişiklikleri Kaydedin

Korumalı Görünüm'ü devre dışı bıraktıktan sonra, yapmak istediğiniz değişiklikleri yapın. Örneğin, korumalı hücrelere veri girişi yapabilir veya korumalı sayfalarda düzenleme yapabilirsiniz. Değişiklikleri tamamladıktan sonra, dosyayı kaydetmeyi unutmayın.

Adım 6: Korumalı Görünümü Tekrar Etkinleştirme (Opsiyonel)

Değişikliklerinizi tamamladıktan sonra, isterseniz tekrar Korumalı Görünüm'ü etkinleştirebilirsiniz. Bu durumda, aynı adımları izleyerek korumalı görünümü etkinleştirebilir ve belirli hücreleri veya sayfaları koruma altına alabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, Excel'de Korumalı Görünüm'ü nasıl kapatacağınızı öğrenebilir ve belirli hücreleri veya sayfaları düzenleme yetkisine sahip olabilirsiniz. Unutmayın ki, Korumalı Görünüm'ü devre dışı bırakmak veya etkinleştirmek için dosyanın sahibi veya yöneticisi tarafından verilen izinlere bağlı olabilirsiniz.