Hayranlar, Komutanlar satışı için ‘Bye Dan’ birasında (sevinçle) ağlayabilir

lusttforlife

New member
Dan Snyder sadece Washington Commanders’ın sahibi olmaktan çıkmakla kalmadı, aynı zamanda cezaya çarptırıldı.

Aslında, ayrılışını kutlayan “Bye Dan” birasının yaratıcıları, bu zanaat birasının kutularını stoklarında tutamazlar.

Commanders karargahına bir milden daha yakın bir mesafede bulunan Va., Ashburn’deki Old Ox Brewery’nin sahibi Chris Burns, “Neredeyse 2.000’e yakın bireysel sipariş aldık ve hala her gün bunun için telefon alıyoruz” dedi.

“Giteceği için çok mutlu oldukları için telefonda ağlayan insanlar oldu.”

28 Mart’ta, Magic Johnson’ın da dahil olduğu Josh Harris liderliğindeki bir grup, Washington franchise’ını satın almak için tamamen finanse edilen teklifini sundu ve teklifin Snyder’ın istediği fiyatı karşıladığını bildirdi.

12 Mayıs’ta Harris grubu, Snyder ve ailesiyle 6,05 milyar dolarlık rekor bir anlaşma için anlaşmaya vardı.

Bu, Walmart’ın varisi Robert Walton’ın geçen yıl Denver Broncos’u satın almak için ödediği 4,55 milyar doları geride bırakarak, bir Kuzey Amerika profesyonel spor franchise’ı için en yüksek satın alma fiyatı olacak.

Sahipler, bahar toplantıları için bu hafta Minnesota’da bir araya geldi. Komutanların bekleyen satışı gündemde kalsa da Çarşamba günü toplantılar kapanmadan oylama yapılmadı.

Lig finans komitesinin bir üyesi olan Indianapolis Colts’un sahibi Jim Irsay’a göre ligin tercihi, anlaşmanın normal sezondan önce onaylanması. Bir takım satışını onaylamak için dörtte üç çoğunluk (32 sahipten 24’ü) gerekir.

Irsay toplantılar sırasında “Karşılanması gereken belirli kriterler var ve bu böyle” dedi. “Henüz orada değil ama bu oraya varamayacağı anlamına gelmez. Karmaşık. Bu şekilde koy. Bunu sana açıklayabilirdim ve o sana hiçbir şey söylemezdi.”

Ne Snyder ne de eşi Tanya toplantılar için Minnesota’ya gelmedi. Birçok Commanders hayranı, onları bir daha asla görmemekten mutlu olacaktır.

Spor franchise sahipleri, özellikle bu takımlar sahada çok başarısız olduğunda, sık sık alay edilir, ancak Snyder özel bir durumdur. O sadece NFL tarihinin en kötü sahibi değil, aynı zamanda herhangi bir spor dalında muhtemelen en kötüsüydü.

Washington Commanders’ın ortak sahibi ve eş CEO’ları Dan ve Tanya Snyder takım ceketleriyle poz veriyor. Yıllarca süren incelemeden sonra NFL takımını sattılar.

(Patrick Semansky / Associated Press)

Birincisi, sahadaki beyhudelik. 1969’dan 1998’e kadar, Washington Redskins – daha önce bilindiği gibi – beş Super Bowl’da yer aldı, üç kazandı ve sadece yedi sezon kaybetti.

Snyder’ın takıma sahip olduğu 24 yılda, Washington iki kat daha fazla mağlubiyet sezonu geçirdi, iki kez bire bir playoff maçına çıktı, 10 baş antrenör arasında gidip geldi ve 164-220-2’lik bir rekor topladı.

Kulübün bir zamanlar 200.000 isim uzunluğunda olmakla övündüğü sezonluk bilet bekleme listesi boşa çıktı. FedExField’deki koltuk kapasitesi, bazı koltuklar kaldırıldığı ve diğerleri brandalandığı için 90.000’den 62.000’in biraz üzerine düşürüldü.

Bu, franchise’ın değer kaybettiği anlamına gelmez. Bu cephede, Snyder son derece başarılıydı. Takımı 1999’da 800 milyon dolara satın aldı ve satış fiyatı bunun yaklaşık sekiz katı olacak.

Bununla birlikte, onun kaba ve zorbalık davranışı ve yarattığı atmosfer, cinsel taciz ve mali usulsüzlük suçlamalarına yol açarak Kongre, NFL ve çok sayıda eyalet başsavcısı tarafından soruşturmaları tetikledi.

Snyder, son iki yıldır büyük ölçüde arka planda kaldı. Temmuz 2021’de, NFL’nin franchise’ın zehirli kültürüne yönelik soruşturmasının bir sonucu olarak lig, Komutanlara 10 milyon dolar para cezası verdi ve Snyder’ın karısının kulübü belirsiz bir süre için yönetmenin günlük görevlerini devralacağını duyurdu.

NFL takım sahiplerinin birbirlerini kamuoyu önünde eleştirmeleri son derece alışılmadık bir durum olsa da, Irsay bunu geçen sonbaharda Snyder’ın yarattığı iş yeri kültürü hakkında lig tarafından yaptırılan bir soruşturmaya atıfta bulunurken yaptı.

Irsay, Ekim ayında Washington Post’a “Bu raporun nasıl çıkacağından emin değilim” dedi. “Ancak zaten ortaya çıkan şey son derece rahatsız edici ve sürece katılmıyorum. Ve büyük olasılıkla, onun sahiplikten çıkarılması gibi daha ciddi bir şeyi tartışmadığımız konusunda hemfikir değilim. Dediğim gibi, yapmamız gerektiğini söylediğim bir şey değil. Bunun üzerinde ciddi olarak düşünülmesi gereken bir şey olduğunu söylüyorum.”

Chris Burns'ün şirketi, Washington Commanders'ın sahibi Dan Snyder'a bir uğurlama olan Bye Dan birasını yarattı.

Ashburn, Va.’deki Old Ox Brewery’nin sahibi Chris Burns, Washington Commanders’ın sahibi Dan Snyder’a bir uğurlama olan Bye Dan birasını yarattı.

(Chris Burns’ün izniyle)

“Hayranlıklarının yeniden ortaya çıkmasından biraz utanan hayranlar görüyorsunuz. Hayran olmadıklarından değil, sadece bunu kabul etmekten utandıkları için.”
— Chris Burns, Old Ox Brewery of Ashburn, Va.’nın sahibi ve bir Commanders hayranı

O zamanlar 34 yaşında bir pazarlama yöneticisi olan Snyder, takımı satın aldığında onay sürecinden 31-0 oyla geçti. Satın alma işlemini “başıma gelen en harika şey” olarak nitelendirdi. Ben bir hayranıyım, büyük bir hayranıyım. Bu kadar basit.”

Görev süresinin başlarında, Snyder’ın aşırı büyük egosunun belirtileri vardı. Redskins uygulamalarına helikopterle düştüğü biliniyordu.

“Bir gün Redskins Park’tayız ve halkla ilişkiler görevlilerinden biri gelip ‘Bay Snyder ile konuşacaksanız, lütfen ona Dan demeyin. . Washington Post için uzun süredir NFL yazarı olan Len Shapiro, “Ona Bay Snyder deyin,” diye hatırladı. Kendi kendime, ‘Öldüğüm güne kadar kitabımda Dan olarak kalacak’ dedim. Bu, uh oh, bu adamla biraz farklı olacağına dair ilk ipucuydu.

Farklıydı. Washington, hayranlardan eğitim kampını görmeleri için ücret alan ilk NFL takımıydı, hayranlara bayat fıstık satarken yakalandı – çantalar bir yıldan az önce giden bir havayolundan geliyordu – ve “tazelik tarihi” aylar geçmiş olan son kullanma tarihi geçmiş bira sunarken yakalandı.

Bu arada, Snyder koçlarıyla iş karıştırıyordu. John Feinstein’ın “Sıradaki Adam” adlı kitabında, 1999’da Snyder ile Washington savunma koordinatörü Mike Nolan arasındaki birkaç etkileşimi anlatıyor.

Takımın savunmada çok sade ve öngörülebilir olduğuna inanan birinci yılın sahibi, Nolan’ın masasına bir galon 31 Flavors dondurma bıraktı ve üzerinde “Bunu beğendim. Vanilya değil.”

Nolan bu konuda çok eğlendi ve “Dondurma için teşekkürler. Çocuklarım çok eğlendi.”

Ancak koç, o sezonun ilerleyen saatlerinde Dallas’a kaybettiği bir mağlubiyetin ardından ofisine döndüğünde masasının üzerinde üç çorba kıvamında erimiş dondurma kutusu ve “Şaka yapmıyordum” yazan bir not bulduğunda o kadar memnun olmadı. Vanilya sevmiyorum.”

Bu, Snyder hikayelerinden yalnızca bir örnek, en sinsi olanı 2018’de New York Times, Washington amigo kızlarının fotoğraf çekimi için çektikleri 2013 Kosta Rika gezisini detaylandırdığında su yüzüne çıktı.

Gazeteye göre, amigo kızlardan bazıları üstsüz poz vermeleri gerektiğini ve fotoğraf seanslarının tamamı erkeklerden oluşan bir sponsorlar grubu ve FedExField süit sahipleri tarafından izlendiğini söyledi. Bir akşam, takımın direktörü iddiaya göre 36 amigo kızdan dokuzuna sponsorlar tarafından bir gece kulübüne kişisel refakatçileri olarak seçildiklerini söyledi.

İki yıl sonra Washington Post, 15 kadının eski ekip çalışanları tarafından cinsel tacize ve sözlü tacize uğradığını iddia ettiği bir rapor yayınladı. Kulüp, “tüm bu konuyu kapsamlı bir bağımsız inceleme yürütmek ve ekibin gelecek için yeni çalışan standartları belirlemesine yardımcı olmak” için avukat Beth Wilkinson’ı tuttuğunu duyurdu. NFL, soruşturmayı Ağustos 2020’de devraldı.

Bir yıl süren Wilkinson soruşturması, 10 milyon dolarlık para cezasına ve Snyder’ın operasyonları karısına devretmesine yol açtı, ancak yazılı bir raporun kamuya açıklanmasını içermiyordu.

Snyder yaptığı yazılı açıklamada, “Kültürün olması gerektiği gibi olmadığı artık açık, ancak sorunların boyutunun veya o kültürün gelişip devam etmesine izin vermedeki rolümün farkında değildim. İşyerinin sahibi olarak nihai olarak işyerinden sorumlu olduğumu biliyorum.”

2022’de, eski Washington çalışanı Jason Friedman’ın Meclis Gözetim Komitesi önünde iddia edilen mali usulsüzlükler hakkında ifade vermesi de dahil olmak üzere Snyder aleyhine daha fazla iddia su yüzüne çıktı. Kulüp bunu kesinlikle reddetti.

Yedi ay sonra Snyders, takımı satmak için “potansiyel işlemleri” değerlendirmek üzere Bank of America Securities’i tuttuklarını duyurdu.

Bir satış beklentisi, ilk 300 kasa partisi bir saatten biraz fazla bir sürede tükenen “Bye Dan” birasının sahnesini hazırladı. O zamandan beri, bira fabrikası çok daha büyük iki parti için çevrimiçi sipariş aldı.

Emirler ülkenin her yerinden geldi – birasını almak için Wyoming’den uçmayı planlayan bir hayran da dahil – ve eski Washington oyuncularından bazıları da dahil. Kutuda çok uzun süre sallanan bir çizgi film domuzu var ve “Tadı 23 yıllık acı gibi!”

Burns, “Hayranlıklarının yeniden ortaya çıkmasından biraz utanan hayranlar görüyorsunuz,” dedi. “Hayran olmadıklarından değil, sadece bunu kabul etmekten utandıkları için. Artık sokaklarda daha çok forma görüyorsunuz. Yıllardır takım hakkında konuşmayan insanların takım hakkında konuştuğunu duyuyorsunuz.

“Bu bir yeniden uyanış.”