Jalen Hurts, satranç gurusundan yardım isteyen NFL’de öne çıkanlar arasında

lusttforlife

New member
Philadelphia oyun kurucusu Jalen Hurts, Eagles’ın çift haneli bir açıkla karşılaştığı son beş normal sezon başlangıcının her birini kazandı.

Houston’lı CJ Stroud, kariyerine başlamak için bir çaylak tarafından en çok pas denemesi (151) yapan üçüncü oyuncu oldu (151).

Sezon öncesi dönemde Arizona’ya şans tanımasa da, Cardinals’tan Joshua Dobbs son üç maçtaki paslarının neredeyse %71’ini dört gol ve sıfır seçimle tamamladı.

Bazıları dama oynuyor. Bu adamlar satranç oynuyor.

Hiç kimse bunu, futbol kariyerlerinin çeşitli noktalarında üç oyun kurucuyla da çalışmış, baskı altında dengeyi korumayı, hızlı karar vermeyi ve dönüşten nasıl kaçınılacağını öğretmek için satranç oyunundan yararlanan Los Angeles merkezli performans koçu Seth Makowsky’den daha iyi anlayamaz. bir dizi hatayla.

Seth Makowsky (solda), Philadelphia Eagles’ın şu anki oyun kurucusu Jalen Hurts ile satranç oynuyor.

(Bryce Fransa / Seth Makowsky’nin izniyle)

Eşiyle birlikte her oyunda en yüksek performansı elde etmek için satrancı kullanan bir zihniyet eğitim sistemi olarak tanımladığı Poison Pawn’ı kuran 47 yaşındaki Makowsky, “Bu oyunda binlerce yıldır var olan kadim bir bilgelik var” dedi. hayatın yönü.

“Böylece bunu bir nevi ayrıştırabiliyoruz ve oyunu bu ders ve kavramların çoğunu gerçekten aktarmak için bir araç olarak kullanabiliyoruz ve onlara iyi ve kötü zamanlarda yön bulmalarını sağlayacak araçlar verebiliyoruz.”

Makowsky bir ustadan çok bir satranç tutkunu ve kimseyi bir kahvehane şampiyonuna dönüştürmenin peşinde değil. Bunun yerine oyun daha geniş yaşam ve davranış stratejilerini öğretir.

Arizona Cardinals'ın oyun kurucusu Josh Dobbs (solda), Seth Makowsky ile satranç oynuyor.

Arizona Cardinals’ın oyun kurucusu Josh Dobbs (solda), Seth Makowsky ile satranç oynuyor.

(Bryce Fransa / Seth Makowsky’nin izniyle)

Son iki yıldır Makowsky ile çalışan Dobbs, “Bu, yaptığınız her şeyde zihinsel bir sürece sahip olmakla ilgili” dedi. “Özellikle bir oyun kurucu olarak, hücum hattına hücum ettiğinizde, her oyunda ne yaptığınızı bilmeniz gerekir. …

“Tehditlerinizin nerede olduğu, nereye saldırdığınız ve sahip olduğunuz süre dikkate alındığında en iyi hamleyi nasıl yapacağınız açısından bu durumların çoğunu satranç tahtası üzerinde simüle edebildik.”

Dodgers'dan Mookie Betts, sağda, Seth Makowsky ile satranç oynuyor.

Dodgers’dan Mookie Betts, sağda, Seth Makowsky ile satranç oynuyor.

(Seth Makowsky’nin izniyle)

NFL oyun kurucuları sadece onlar değil. Makowsky, müşterileri arasında Dodgers’ın yıldızı Mookie Betts’in yanı sıra UCLA’nın futbol ve voleybol takımlarını, ABD sanatsal yüzme takımını, aktör Cameron Diaz’ı ve çok sayıda şirket yöneticisini sayıyor; hepsi de ellerinden gelenin en iyisini yapmak ve/veya rekabette avantaj kazanmak istiyor.

Makowsky, eşi Rebecca ile birlikte geleneksel satranç taşlarının eskimiş görünümünü yeniden tasarlayarak onları daha akıcı, modern ve yeni nesil oyuncular için çekici hale getirdi.

“Parçaların geçmişten bir kopuşu ve yeni bir düşünce tarzını temsil etmesini istedik” dedi.

Makowsky’nin geçmişi iş dünyasındadır. Emory Üniversitesi’nden mezun olup kariyerine Coca-Cola’da başladıktan sonra, çeşitli restoran şirketlerini yönetecek ve havalimanlarından havayollarına, kumarhanelerden otellere ve özel sermaye şirketlerine kadar çeşitli sektörlerdeki kuruluşlara danışmanlık yapacaktı.

Satranca olan ilgisinden kariyerine kadar bağlantı kurdu.

Rusya, İtalya, Güney Amerika ve diğer yerlerdeki satranç ustalarına ulaşıp onları inceleyen Makowsky, “Öğrenme ve uygulama şeklim, karar verme şeklimi değiştiriyordu” dedi. “Derinlere indikçe daha hızlı kararlar alıyordum. Eğer bir hata yaptıysam, bir karışıklığın diğer karışıklıklara yol açmasına izin vermeden, hızla bunun ötesine geçebildim ve karar verme sürecine sahip oldum.”

Makowsky ömür boyu futbol hayranı değil. Size Garry Kasparov hakkında çok şey anlatabilir ama Gary Kubiak hakkında neredeyse hiçbir şey söyleyemez. UCLA antrenörü Chip Kelly onu oyuncularıyla birlikte çalışmaya getirene kadar hiç kolej futbolu maçı izlememişti.

UCLA’da oynayan Rams’ın güvenlik görevlisi Quentin Lake, “Seth, bir adım geriye çekilip oyuna geniş bir perspektiften bakma konusunda bana çok yardımcı oldu” dedi. “Satrancı böyle görmeniz gerekiyor. Bahsettiği en önemli konu güçlü hareketler; beni daha sonra bir şeye hazırlayacak bir hamle yapmak için ne yapabilirim? Futbolda bununla doğrudan bir ilişki var.”

Oyun kurucu Dorian Thompson-Robinson, bir oyuncu olarak gelişiminin çoğunu satranç tahtasında öğrendiği stratejilere bağlıyor.

Makowsky müşterilerini test etmek için her türlü tekniği kullanıyor. 10 saniye içinde bir hamle yapın. Kulaklıktan gelen kalabalığın gürültüsüyle oynayın. Antrenman sahasında gerçek oyunların arasında oynayın.

“Tekrarlar arasında, vücutlarını dinlendirirken, onları tehditleri ve saldırıları değerlendirmeleri gereken durumlara sokuyorum” dedi. “Bu geleneksel bir satranç değil. Çoğunlukla terliyor olacaklar. Bütün amaç performansı önemli ölçüde artırmaktır.”

Bazen oturumlar şahsen, bazen de görüntülü görüşme yoluyla yapılır. Makowsky’nin hizmetlerinden alışveriş yapmasına gerek yok; Müşteriler ona geliyor. Şirketinin sloganı “Oyuncu Bir Parça Değildir” ve amacı başkasının oyununda bir parça değil, kendi oyununuzda bir oyuncu olmaktır.

UCLA futbolcuları ve profesyonel sporcularla çalışan satranç ustası Seth Makowsky

Karar verme becerilerini geliştirmek için UCLA futbolcuları ve profesyonel sporcularla birlikte çalışan satranç gurusu Seth Makowsky, Perşembe günü Marina del Rey’deki teknesine odaklanıyor. Makowsky ve eşi, sporcularla çalışırken kullanılan bu satranç taşlarını tasarladı. Makowsky’nin müşterileri arasında üst düzey profesyonel, Olimpiyat ve ulusal şampiyon üniversite spor takımları, NFL oyun kurucuları, MVP beyzbol oyuncuları, CEO’lar ve seçkin oyuncular yer alıyor. Makowsky, 2019’dan beri UCLA’da performans koçu olarak görev yapıyor ve Poison Pawn’ın kurucusudur.

(Genaro Molina / Haberler)

Makowsky, “Birinin kişilik tipini tespit edebiliyorum ve öğretimi buna göre şekillendirebiliyorum” dedi. “Mesela Jalen Hurts gibi biri. Bu durumda hemen ateşe atılmak istiyordu. Diğer oyun kurucular, ilk önce ne olacağını anlamak, oynamadan önce her unsuru anlamak isteyebilirler.”

Eagles’ın Pazar günü Rams’ta oynadığı yenilgisiz Hurts, kariyerinin başlarında Makowsky ile çalışmıştı ancak bu hikaye için bunu tartışmayı reddetti çünkü bir takım temsilcisine göre “Sezon dışı çalışmalarını gizli tutuyor.”

Houston Texans'ın şu anki oyun kurucusu CJ Stroud (solda), Ohio State'teyken Gee Scott Jr. ile satranç oynuyor.

Houston Texans’ın şu anki oyun kurucusu CJ Stroud (solda), Ohio State’teyken Gee Scott Jr. ile satranç oynuyor.

(Seth Makowsky’nin izniyle)

Geçtiğimiz baharda genel sıralamada 2 numara seçilen Stroud, lisede Elit 11 kampında Makowsky ile çalışmaya başladı ve burada göreceli belirsizlikten daha çok müjdeli oyun kurucu adaylarını geride bırakarak kampın en değerli oyuncu ödüllerini kazandı.

Kamptaki bazı oyuncular satranç oynamayı biliyorken Stroud buna hiç maruz kalmamıştı. Onlardan biraz alay aldı. Bu, oyun kurucunun Makowsky’den kendisini eğitmesini istemesine ve oyunu öğrenmek için her gece iki saat harcamasına neden oldu.

Makowsky, “Birdenbire sadece karmaşıklığı görmekten, bir süreci görmeye ve onu uygulamaya geçti” dedi. “Antrenörü Bucky Brooks da maçı izliyordu ve sahada doğrudan bir gelişme olduğunu söyledi. Ortaya çıkan ve MVP’yi kazanan kişi CJ’di.”

Aynen böyle, takım arkadaşından şah mata.