Matthew Stafford, Rams ile sözleşme konusunda yetkiye sahip

lusttforlife

New member
Salı günü, Thousand Oaks'ta güzel bir öğleden sonra sezon dışı antrenmanlarını tamamlayan Koçlar'ın yüzü gülümsüyordu.

Organizasyonla bağlantısı olan herkes iyimser görünüyordu.

Ancak hata yapmayın: 23 Temmuz'da Loyola Marymount'taki eğitim kampına gitmeden önce bir molaya giren Koçlar'ın ve neşeli hallerinin üzerinde bir gölge asılı duruyor.

Oyun kurucu Matthew Stafford, kontratı konusunda Rams'la anlaşmazlığa düşerek sezon dışı gönüllü antrenman programından geçti. Antrenör Sean McVay Salı günü takımın ve 16. yılın profesyonel oyuncusunun ortak bir zemin bulmaya yakın olduğuna dair hiçbir belirti vermedi.

Antrenmandan sonra Stafford'un durumunda ilerleme olup olmadığı sorulduğunda McVay itiraz etti.

“Tahmin etmeniz gerekse” dedi, “cevabım ne olurdu?”

Stafford'un eğitim kampının başlangıcı için rapor vereceğini düşünüyor mu?

McVay, “Benim beklentim bu” dedi.

Stafford durumu kafasında asılıyken McVay'in yazı nasıl geçecek?

“Bunu her saniye düşüneceğim” dedi alaycı bir şekilde ve ekledi: “Sanırım dediğim gibi işleri kendi içimizde tutacağız.

“Onun bu durumu ele alma şeklinden daha fazla etkilenemezdim. Onun izlediği yol, her gün burada kendi işini yapıyor ve bu benim için kesinlikle çok şey ifade ediyor.”

Peki bu Ram'lar için ne anlama geliyor?

Geçen sezon beklenmedik bir şekilde play-off'lara kaldıktan sonra, potansiyel bir Super Bowl yarışmacısı olarak görülüyorlar. Ancak bu projeksiyon yalnızca Stafford'un merkezin altında olması durumunda doğru gibi görünüyor.

36 yaşındaki Stafford'un, Rams'ı Super Bowl şampiyonluğuna taşıdıktan sonra 2022'de imzaladığı uzatmanın bitmesine üç yılı kaldı. Overthecap.com'a göre bu sezon maaş tavanı 49,5 milyon dolar olacak ancak 2025 ve 2026'da maaş garantisi yok.

NFL taslağı sırasında NFL Network, Stafford'un sözleşmesinin bu sezonun ötesinde garantili maaşı içerecek şekilde ayarlanmasını istediğini bildirdi. McVay ertesi gün raporu kabul etti, ancak Stafford'un ne istediğinin ayrıntılarını vermedi.

Rams oyun kurucu antrenörü Zac Robinson, takımın Cal Lutheran Üniversitesi'ndeki OTA antrenmanının son gününde Stetson Bennett (13) ve Jimmy Garoppolo'nun izlediği sırada Matthew Stafford (9) ile konuşuyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

McVay o sırada şöyle demişti: “Değerlendirildiğini hissetmesini sağlamaktan daha önemli bir şey yok ve onu ne kadar sevdiğimizi ve ona yol göstermesini istediğimizi biliyor ve bence bu bağlılık, karşılık verilmesini istiyor ve biz de bunu çözmek için çalışmak istiyoruz.”

Yine de Stafford'un tam olarak ne istediği belli değil. Düzeltilmiş bir sözleşme mi? Yakın zamanda emekli olan savunma oyuncusu Aaron Donald'ın Super Bowl zaferinden sonra aldığı gibi devasa bir zam mı? Yeni bir anlaşma mı?

Stafford, Ocak ayında Detroit'teki play-off yenilgisinden bu yana Rams'ı takip eden gazetecilere konuşma yapmadı. Takım arkadaşlarının aksine Stafford, sezon dışı program sırasında medyaya sunulmadı.

Antrenörler ve oyuncular, Stafford'un her zamanki gibi çalıştığını ve sözleşme durumundan etkilendiğine dair hiçbir belirti göstermediğini söyledi.

Oyun kurucu pazarı, Stafford'un, Rams'ın onu 2021'de oyun kurucu Jared Goff, iki ilk tur draft hakkı ve Stafford karşılığında Detroit Lions'a bir üçüncü tur draft hakkı gönderen bir takasla satın almasından 14 ay sonra anlaşmasını imzalamasından bu yana yükselmeye devam etti.

Şunu da belirtmek gerekir ki, Mayıs ayında – Stafford'un eve dönüşü olarak ikiye katlanan NFC joker oyununda Lions'ın Rams'ı yenmesine yardım ettikten dört ay sonra – Lions, Goff'a 170 milyon dolar garanti içeren bir uzatma ile ödüllendirildi.

Stafford, eğitim kampına gitmeyeceğine dair herhangi bir işaret vermedi ancak bu rotayı seçerse görünüşe göre elinde bir avantaj olacak.

Yeni yedek Jimmy Garoppolo deneyimli bir oyuncu, ancak Las Vegas Raiders için oynarken NFL'nin performans artırıcı madde politikasını ihlal ettiği için Lions ve Arizona Cardinals'a karşı ilk iki maçta cezalı.

Stetson Bennett, geçen sezon zihinsel sağlık şemsiyesi altında olduğunu kabul ettiği sorunlarla uğraşmak için boşta kalan bir çaylaktı.

Salı günü McVay, Garoppolo ve Bennett'i offseason programındaki ilerlemelerinden dolayı övdü. McVay, her ikisinin de eğitim kampında olacağını söyledi.

Rams gerçekten de Bennett'in ilk NFL başlangıcını yapmasıyla Detroit'e gitmek istiyor mu?

McVay ve Rams'ın, bir yıldız oyuncunun sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle beklemede kalması konusunda deneyimi var. Donald, 2017 ve 2018'de kampa rapor vermedi ve Rams gayet iyi idare etti. Gelecekteki Hall of Famer'ın yokluğu, o zamanki savunma koordinatörü Wade Phillips'in Donald ortaya çıkmadan önce diğer kombinasyonları denemesine olanak tanıdı.

Eksik bir başlangıç oyun kurucusu tamamen farklı olurdu. Bu bir felaket olurdu.

Yani Rams, Stafford sorunu çözülene kadar rahatlayamaz.