Millennial NFL QB’leri Z Kuşağı takım arkadaşlarıyla nasıl bağlantı kurabilir?

lusttforlife

New member
Rams’ın oyun kurucusu Matthew Stafford’un eşi, kocasının bazı genç takım arkadaşlarıyla bağlantı kurmakta zorlandığını, telefon takıntılı yeni oyuncularla ortak noktalar bulmaya çalışan 35 yaşındaki bir NFL yıldızı olduğunu açıklayarak son zamanlarda podcast’inde bazı ses getirdi. üniversiteden.

Bu hem asırlık bir mesele, hem de nispeten konuşursak, yaşlılık meselesi.

Podcast’inde “Kelly Stafford’la Ertesi Sabah” “Bu biraz çılgınca” dedi.

“Yani Matthew uzun zamandır ligde. ‘Soyunma odasındaki fark çok önemli ölçüde değişti’ dedi. Takımlarında çok fazla çaylak var, onlar da çok genç. Ama o, ‘Bağlanamayacağımı hissediyorum’ dedi. ”

Oyun kurucusundan yalnızca iki yaş büyük olan Rams antrenörü Sean McVay, bu tanımlamaya güldü ve Stafford’un “takım arkadaşlarıyla bağlantı kurma ve liderlik etme konusunda olağanüstü bir iş” yaptığını söyledi.

McVay, “Bunu daha çok yaşlı adama yapılan bir şaka olarak algıladım” dedi. “Dürüst olacağım, antrenman kampı sırasında yaptığı birkaç atışta ben de ona ‘Evet efendim’ demek istedim.”

Zor durum oyunun bir parçası. Her sezon, genç ve deneyimsiz takım arkadaşlarından oluşan bir grupla bu bağ dokusunu hızla geliştirmek isteyen yaşlı oyun kurucular var. Bu Denver’da Russell Wilson ve New York Jets’te Aaron Rodgers’la oluyor.

37 yaşında NFL’nin En Değerli Oyuncusu seçilen Rich Gannon, “Geceleri eve karınızın ve çocuklarınızın yanına gittiğinizde ve onlar da evlerine, Chipotle’a, filmlere, Game Boys’a ve diğer şeylere gittiklerinde, bu çok farklı” dedi. iki sezon daha oynadı.

“Yaşlandığımda, takıma katılan her genç adamın ilk 10 ya da 12 gün içinde onunla öğle yemeğine çıkma fırsatı bulmasını ve ‘Hey, bu benimkisi’ demesini sağlamak için yolumdan çekildiğimi hatırlıyorum. kolay değil. Tebrikler. Ama bugün buradasın, yarın gitmiş olabilirsin. Binaya girdiğiniz her gün değerlendirileceksiniz. Çalışsan iyi olur, ne yaptığını bilsen iyi olur, bilmiyorsan soru sorsan iyi olur.’ ”

Bazen bu işe yarardı, bazen de işe yaramazdı.

“Bazı erkeklerin bir kulağından girip diğerinden çıkıyordu. Erkeklere şöyle derdim: ‘Başucu kitabınızı eve götürüp çalışmayı unutmayın.’ Sonra gece saat 6:30’da soyunma odasına doğru yürüyordum ve erkeklerin dolaplarında benimle üçüncü sırada oynayacak olanların oyun kitaplarını görüyordum. … Bu, sabrınızın olmadığı türden şeyler.”

1999’da emekli olduğunda 37 yaşında olan Hall of Fame oyun kurucusu Steve Young, Tom Brady’nin 45 yaşında oynayabilmesine hayret ediyor. İşte o zaman yaş farkı uçuruma dönüşüyor.

San Francisco 49ers’ın oyun kurucusu Steve Young’ın (8) takım arkadaşlarıyla harika bir dostluğu vardı.

(Susan Walsh / Associated Press)

Young, “‘Ah, hey, ben de sizden biriyim’ gibi samimiyetsiz davranmak istemezsiniz” dedi. “Yaşlı olduğunuz gerçeğini sahiplenmek, bununla dalga geçmek, bu konuda bolca şaka yapmak ve gülmek, insanların kendilerini rahat hissetmesini sağlamak istiyorsunuz. Ama aynı zamanda köprü kurmanız da gerekiyor. Seni korumaya çalışan 23 yaşında bir adam varken bağ kurabileceğin bir yer yaratmalısın.”

Young, kendisi için anahtarın tamamen ulaşılabilir olmak olduğunu söyledi.

“Seninle olduğumu, sizden biri olduğumu bilmeleri gerekiyordu” dedi. “Yıllarımı sana karşı bir silah olarak kullanmıyorum. Bu yapabileceğin en kötü şey. Çünkü bir tuhaflık olacak. Peki ya bunun kendilerine karşı bir silah olarak kullanıldığını hissederlerse? Şimdi gerçek bir problemin var.

“Kuleden çıkın. Aşağı inin ve insanlarla birlikte olun. ‘Harika bir oyun kurucunun en iyi özelliği nedir?’ diyorsunuz. Bu 1 numaralı şey. Herkesin benim için ve benimle oynamasını sağlayacak şekilde insanlarla nasıl bağlantı kurabilirim? Yaşlandıkça çabalarınızı iki katına çıkarmanız gerekir.

Bazen bu, kendisinden 15 yaş küçük oyuncularla uyum sağlamayı gerektirir; diğer zamanlarda bu, daha az deneyimli oyuncuların büyüklerini daha iyi anlamalarının yollarını bulmak anlamına gelir.

Örneğin Hall of Fame üyesi Peyton Manning, Indianapolis’le olan mücadelesinin sonuna yaklaştığında, şakalarını genç takım arkadaşlarına açıklamaktan yorulmuştu. Onun dilini konuşabilmeleri gerekiyordu, bu yüzden onlara ekstra film çalışması verdi.

“O sanki… ‘Jessica Alba’nın yanına oturmak üzereyiz.’ ‘Evet, onun kim olduğunu bilmiyorum’ dedim. ”
— Jets’in köşe oyuncusu Sauce Gardner, New York Knicks maçında Aaron Rodgers ile yaptığı konuşmada kuşak farkı üzerine

Manning, 2019’da Haberler’a “Bu yeni bir nesildi” dedi. “Bu, 2009’un çaylak sınıfı Curtis Painter olan Austin Collie’ydi. Onları ev ödevine gönderdim. Ben de ‘Caddyshack’, ‘Stripes’, ‘Vacation’, ‘Fletch’ ve ‘The Jerk’i izlemeni istiyorum’ dedim. Onları izle böylece ne dediğimi anlarsın.’

“Bazıları bunları aştı ve o kadar da komik olmadıklarını düşündüler. ‘Old School’u sevdiler, güncel şeyleri sevdiler. Ama en azından bir nevi öğrendiler, ‘Ah, bu yüzden böyle söyledin. Şimdi anladım.’ ”

Açıkçası, NFL’nin en yaşlı oyuncusu olan 39 yaşındaki Rodgers’ın yeni Jets takım arkadaşlarıyla neredeyse anında bağ kurması bir öncelik. O ve ikinci yıldaki köşe oyuncusu Sauce Gardner, çok sıkı bir sarmal kadar sıkılar ama “Tamam, Boomer”/ “Dinle, Zoomer” anlarından nasibini aldılar.

Dikkate değer bir örnek, ilkbaharda ikilinin New York Knicks maçında saha kenarında koltukları olduğu ve Rodgers’ın popüler bir aktrisi tanıyamadığı için takım arkadaşına azarladığı zaman yaşandı.

22 yaşındaki Gardner gazetecilere verdiği demeçte, “Genç olduğum için biraz benimle dalga geçiyordu” dedi. “Biliyor musun, biz oturuyorduk ve o da şöyle dedi, ‘Ah, oturmak üzereyiz’ – adı ne? — ‘Jessica Alba’nın yanına oturmak üzereyiz.’ ‘Evet, onun kim olduğunu bilmiyorum’ dedim ve bana deliymişim gibi baktı. Ne demek istediğimi biliyorsun?

New York Jets, sezon öncesi maçında Mekhi Bectonhugs'un oyun kurucusu Aaron Rodgers (8) ile hücumda mücadele ediyor.

New York Jets’in hücum mücadelesi Mekhi Becton, çoğu çok daha genç olan yeni takım arkadaşlarına alışmaya çalışan oyun kurucu Aaron Rodgers’a sarılıyor.

(Vera Nieuwenhuis / Associated Press)

“Harika bir enerjiydi ama bütün gece bir anda bana şunu sormaya devam etti: ‘O kişinin kim olduğunu biliyor musun?’ Ben de ‘Kardeş, bu Amar’e Stoudemire, onun kim olduğunu biliyorum’ dedim. Şimdi bu noktada benimle dalga geçiyorsun.’ ”

Oyun Kurucu Warren Moon, Hall of Fame kariyerini 44 yaşında (Gardner’ın iki katı yaşında) tamamladı ancak iki kez Gri Kupa MVP’si olmuş, hiçbir zaman aşırı gri hissetmemişti.

Moon, “Genç kalmama yardımcı olan şey, o zamanlar çocuklarımın ergenlik çağında olmasıydı” dedi. “Yaptıklarını, dinledikleri müziği ve diğer tüm şeyleri takip ettim. O takımlara gittiğimde bir nevi havalı adamdım çünkü her şeye hazırdım.

Kalça protezi yapan adamın aksine, kalçayı değiştiren adamdı.

“Diğer erkeklerden daha yaşlı olmamı hiçbir zaman bu kadar önemsemedim çünkü kendimi her zaman genç hissettim” dedi. “Başa çıkmam gereken bazı sakatlıklar vardı ama çoğu zaman antrenman odasında tamamen sağlıklı bir şekilde yürüyordum ve tüm genç oyunculara güç veriyordum. [a hard time] çünkü orada yaralılardı.

“Diğer oyun kurucuların, yani yedeklerimin kolları ağrıyordu. Üstlerinde buz ve benzeri şeylerle eğitim odasında olacaklardı. Ama her gün oradaydım. Koluma bakım yapmak için uyguladığım bir rutinim vardı ve bu yüzden kariyerim boyunca kollarımda hiç ağrı olmadı.”

Matt Hasselbeck’in oyunculuk kariyerinin son durağı Indianapolis’ti ve sonunda Andrew Luck’ın 40 yaşındaki yedeğiydi.

Hasselbeck, genç oyuncuları birbirine bağlamak için Snapchat aracılığıyla iletişim kurmayı öğrendi, hatta takım arkadaşlarının kızının ortaokulda karşılaştığı inatçı matematik problemleri üzerinde çalışabileceği bir grup sohbeti bile oluşturdu.

Oyun kurucu, “Antrenmandan eve gelip ödev yapan kızım Annabelle’in yanına otururdum ve ‘Buradaki yanıttan emin değilim’ şeklinde bazı sorular vardı” dedi.

“Bu yüzden kimin kazanacağını görmek için bunu Snapchat grup sohbetine koyardım. Soldaki Anthony Castonzo her zaman Stanford takımını yenmek istiyordu. Boston College’dan biriydi, sanırım tıp öncesi hazırlık aşamasındaydı. Stanford’lular da bunu doğru yapmak istediler.”

Indianapolis Colts'un oyun kurucusu Matt Hasselbeck (8), 2015'te kenardan izliyor.

Colts oyun kurucusu Matt Hasselbeck’in Indianapolis’teki genç takım arkadaşlarına ayak uydurmak için bir stratejisi vardı.

(AJ Direği / Associated Press)

Stanford’un genel sıralamada 1 numara seçtiği Luck, kapaklı telefona güvendiği biliniyordu, bu yüzden Snapchat’i kullanmıyordu. Hasselbeck onu mesaj yoluyla devreye sokacaktı.

“Andrew problemi çözmenin zihinsel uyarımını çok isterdi” dedi. “Coby Fleener [a tight end who played with Luck at Stanford] harikaydı. Bana cevabı gönderir, yazılarının fotoğrafını çeker ve cevaba nasıl ulaştığını bana gösterirdi.

“Gerçekten çocuğumun ortaokul matematik ödevi sayesinde takım arkadaşlarımla bağ kurduğumu düşünüyorum.”

Hasselbeck de biraz hokus pokus kullandı. Erken kalkan biriydi ve çocuklarına yatmadan önce hikayeler okuduktan sonra genellikle akşam 8 civarında uykuya dalardı. Birkaç saat sonra uyanıyor ve takım arkadaşlarına ne yaptıklarını öğrenmek için mesaj atıyordu.

“Takım arkadaşlarım dışarıda olsaydı, dışarı çıkıp onlarla tanışırdım” dedi. “Dart oynuyorlar ya da bir barda bilgi gecesi yapıyorlar. İçlerinden biri şöyle yanıt verdi: ‘Hey, Devlin’s Irish Pub’dayız.’ ‘Olmaz, sokağın aşağısındayım, hemen geleceğim’ derdim. Sanki süper harika bir hayatım varmış ve onların tanımadığı diğer arkadaşlarımla dışarıdaymışım gibi davranıyordum.

“Giyinirdim, Uber oradaydı ve enerjiyle içeri giriyordum. İçki içmemiştim ve şöyle derdim: ‘Hey! Naber?’ Uber’le evde 30 dakika takılırdım ve yatağıma geri dönerdim. Eşim de işin içindeydi.”

Ertesi sabah sabah 6’da takım genel merkezine dinç ve gitmeye hazır bir halde geliyordu. Genç takım arkadaşlarının nasıl bu kadar enerjiye sahip olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu.

Yaşlı adamlar yönetiyor.