NFL takımları ve antrenörleri QB’lerin tekrar oyun oynamasına izin vermeli mi?

lusttforlife

New member
Chicago’nun oyun kurucusu Justin Fields sessizce şikayet ediyor: kulağında çok fazla bilgi var.

Pittsburgh’daki kalabalık yüksek sesle şikayet ediyor: Steelers’ın hücum koordinatörü Matt Canada’dan kurtulun.

NFL sezonunun ilk iki haftasında kafası karışık birçok takım futbolu hareket ettirmenin yollarını arıyor.

Super Bowl’dan iki yıl uzak kalan Cincinnati, iki maçta sadece 20 sayı attı. Ölümcül Ja’Marr Chase’in en uzun resepsiyonu mu? 13 yarda.

Bıkkın alıcı gazetecilere sahanın aşağısında yaşanan kuraklık sorulduğunda “Şansınızı deneyin” dedi.

Oyun kurucuları serbest bırakıp, oyunu onlara bırakmanın zamanı geldi mi?

Bir zamanlar bunu yaptılar.

1960’larda ve 70’lerde futbolun göreceli basitliği, oyun kurucuların karar vermesini çok daha kolay hale getirdi. O zamanlar futbol daha az karmaşıktı. Antrenörlerin periyodik tabloya benzeyen oyun sayfaları yoktu. Günümüzün tipik iki düzine antrenör kadrosundan farklı olarak birkaç asistan vardı.

Hall of Fame’in oyun kurucusu Fran Tarkenton, “Bütün oyunları ben çağırdım” dedi. “Savunmaların ne yaptığını anlamak ve aynı zamanda savunmaya nasıl saldıracağımız konusunda onların katkısını almak için koçların beni hazırladığından emin oldum.”

Vikings oyun kurucusu Fran Tarkenton, 1975’te teknik direktör Bud Grant ile konuşuyor.

(Bill Hudson / Associated Press)

Archie Manning, Ole Miss’teki ikinci sınıfından 14 yıllık NFL kariyerinin ilk yarısına kadar oyunlar oynadı. Bu görevler bir koç tarafından üstlenildiğinde, oyun kurucu oynamak Manning için o kadar da eğlenceli değildi.

Manning, “Bir nevi oyun kurucu yerine artık guard olduğumu hissettim” dedi. “Ben sadece adı verilen oyunu yürütüyorum. Daha önce hazırlığımın %80’i bu kadardı. Gece evde ya da antrenmandan sonra bir maçta ortaya çıkabilecek tüm durumları ve hangi oyunu oynayacağımı düşünmeye çalışıyordum.”

Hall of Fame üyesi Roger Staubach, Dallas Cowboys’taki kariyerinin başlarında oyunları çağırdı ancak oyun çağırma sorumluluklarını efsanevi koç Tom Landry’ye devretmekten mutluydu.

Staubach, “Bana şöyle dedi: ‘Savunmaları okumak için yaptığınız şeyi yapmalısınız, ancak oyunları ben düzenlemek istiyorum'” diye hatırladı Staubach. “Bu benim için bir rahatlama oldu.”

1990’ların başında hâlâ oyun arayan en az bir oyun kurucu vardı: Buffalo’dan Jim Kelly, kararların %95’ini kendisinin verdiğini ancak kısa mesafe ve gol çizgisi durumlarında Marv Levy’nin koçluğunu yapmayı ertelediğini tahmin ediyordu. Hem Kelly hem de Levy Şöhretler Listesi’nde.

Kelly, oyun kurucu antrenörü Jim Shofner’a ve hücumdaki takım arkadaşlarından oluşan olağanüstü kadrosuna – Thurman Thomas, Andre Reed, James Lofton, Don Beebe ve benzerlerine – Bills’in acele etme sistemini çalıştırdıkları için ve özellikle de Levy’e kendisine güvendiği için teşekkür ediyor. oyunları çağırın.

“Çok fazla oyunumuz yoktu” dedi. “25-30 oyun oynadık. Ama sorun şu ki, eğer bir oyun işe yarasaydı, oyun boyunca onu beş, altı, yedi kez tekrarlardık.”

Ancak oyun kurucuların oyun çağrısı yaptığı en parlak dönemden bu yana çok şey değişti, özellikle de hücum hattının her iki tarafındaki personel gruplarının sayısı.

1971’de çaylak olan 74 yaşındaki Manning, “Lig’e geldiğimde, savunmada ilk mağlup olan 11 kişi kim olursa olsun, üçüncü ve 18’de aynı 11 kişiydi” dedi. ” Sıkı bir ucumuz, iki geniş alıcımız ve iki arkamız vardı. Üçüncü bir alıcı getirmedik. Kısa mesafe dışında hiçbir zaman ikinci bir zorlu son yaşamadık.

“Eğer koç oyun kurucuya oyun kararı vermesi konusunda güvenseydi, bunu yapabilirdin.”

Bu durum, 1970’lerin sonlarında, savunmaların belirli durumlarda defans oyuncusunu beşinci savunma oyuncusuyla değiştirdiği nikel sırtın ortaya çıkışıyla değişmeye başladı. Bundan sonra daha çok uğraşıyoruz.

Manning, “Nitelikli bir plan yapabilirsin, oyun kurucu bunun olacağını görebilirdi” dedi. “Fakat siz farkına bile varmadan, tamamen farklı bir paket geliyordu. Altı, bazen yedi defans arkası olabilir. Daha fazla haber alıyorsunuz. İlk önce oynayan ve sonra çıkan burun koruyucularınız vardı.

Manning, “Uzmanlaşma, oyun kurucunun kendi oyunlarını söylemesini neredeyse imkansız hale getirdi” dedi. “Basın kutusundan [coaches] Savunmaya hangi paketin geldiğini görebilir ve bununla mücadele etmek için saldırı paketinizi gönderebilirsiniz. Ama onunla bir oyun göndermeniz gerekiyordu.

Bu, modern oyun kurucuların savunma konusunda tam bir kavrayışa sahip olmadıkları veya sürekli genişleyen oyun evreninden bağımsız olarak yararlanamayacakları anlamına gelmiyor. Bazı durumlarda çoğu kişiden bunu yapması istenir.

İki yıl önce, Tennessee’ye karşı oynanan bir play-off maçında teknik bir çöküş, Cincinnati’den Joe Burrow’un savaş alanına yükselmesine yol açtı. Kask telsizi bozulunca, Bengals’ın oyun kurucusu geçici olarak oyunları çalmak zorunda kaldı.

Bengals'ın oyun kurucusu Joe Burrow, play-off'larda Tennessee Titans'a karşı pas vermek için geri düşüyor.

Bengals’ın oyun kurucusu Joe Burrow, iki sezon önce Titanlara karşı oynanan bir play-off maçında kararları veriyordu.

(Brett Carlsen / Associated Press)

Burrow, 19-16 AFC tümen zaferinden sonra kulaklığın arızalanmasıyla ilgili olarak “Daha önce hiç bu pozisyonda bulunmamıştım” dedi. “Bu benim için biraz heyecan vericiydi. [Cincinnati coach Zac Taylor] her zaman şaka yapar: ‘Kendi oyunlarınızı başlatabilmek için kulaklıklar sönmüş gibi davranmayın.’ Hepsi çalıştı. Bu eğlenceliydi.”

Ancak günümüzün NFL’sinde bir oyun kurucunun tüm oyun boyunca oyun çağrısı yapma görevi, karmaşıklığı nedeniyle akıllara durgunluk verici olacaktır.

Rams oyun kurucusu Matthew Stafford, geçmiş yılın oyun kitabının daha ince olmasına rağmen, oyun kurucuların kendi başlarına maçları yönetebilmelerinin hala etkileyici olduğunu söyledi.

Stafford, “Oraya çıkıp oyunu hissetmek ve takımınızı işe yarayacak bazı oyunlara sokmak ve oraya çıkıp oyunlar yapmak oldukça harika” dedi.

Günümüzün NFL’sinde, bir oyun kurucuyu başarılı olmak için sürekli olarak en iyi pozisyona getirmek için çok sayıda göze ihtiyaç vardır.

Dallas Cowboys’tan gelen ve görev yapan Chargers hücum koordinatörü Kellen Moore, “Oyun kurucuların sahiplenme unsuruna sahip olmaktan hoşlandıklarını, biraz özgürlüğe ve bir şey gördüklerinde gerekli olduğunu düşündükleri ayarlamaları yapma becerisine sahip olduklarını düşünüyorum” dedi. elit oyun kurucular Dak Prescott ve Justin Herbert ile.

“Sanırım QB’ye her zaman bunun cebinde olduğu güvenini vermek istersiniz.”

Peyton Manning, Tom Brady, Drew Brees, Russell Wilson, Aaron Rodgers ve Ben Roethlisberger – hepsi koç-oyun kurucu arasındaki radyo aracılığıyla çoklu oyun seçenekleri alma, snap öncesinde savunmayı inceleme ve belirli bir durum için doğru oyun çağrısını çevirme konusunda ustalar durum.

Steelers'tan Ben Roethlisberger, 2011'de hücum koordinatörü Bruce Arians ile konuşuyor.

Steelers’ın Ben Roethlisberger’i, 2011’de hücum koordinatörü Bruce Arians’tan talimat alıyor. Arians, hücum toplaşmama moduna geçtiğinde oyun kurucunun oyunları söylemesine izin veriyordu.

(Keith Srakocic / Associated Press)

Steelers hücumda acele ederken, kararları Roethlisberger veriyordu. Hücum çok hızlı ilerlediğinden savunmaya farklı personel gruplarını yerleştirme zamanı sağlanamadı.

2021 sezonundan sonra emekli olan yıldız oyun kurucunun eski Steelers hücum koordinatörü Bruce Arians, “Ben’le bir araya gelmeden gittiğimizde, onun gitmesine izin verirdim” dedi. “Ona izin verdim ve ‘Sadece sevdiğin oyunları oyna’ dedim. ”

Belki de Fields’ın 0-2 Bears’ı yoluna sokmaya çalıştığı Chicago’daki cevap budur. Bu hafta gazetecilere içgüdülerine güvenmek yerine çok fazla düşündüğünü söyledi.

Chicago Bears oyun kurucusu Justin Fields futbol kaskını takmaya hazırlanıyor.

Chicago Bears’ın oyun kurucusu Justin Fields, çok fazla bilginin performansını engellediğine inanıyor.

(Peter Joneleit / Associated Press)

“Bu haftaki hedefim, ‘eff it’ demek ve sahaya çıkıp nasıl futbol oynandığını bildiğim gibi futbol oynamak” dedi. “Bu, kafamda bu kadar çok bilgi ve veriyi söylemek yerine, daha az düşünmeyi, oraya gitmeyi ve içgüdülerle oynamayı ve açıkça oraya çıkıp futbol oynamayı içeriyor.

“En iyi performansımı gösterdiğim zamanlar, dışarıda özgürce oynadığım ve kendim olduğum zamandır. Bu yüzden, cep eşyaları gibi, şunu ve bunu yapmam gereken her şeyi çarpacağım diyeceğim. Oraya gideceğim ve kendim olacağım.

Times yazarlarından Gary Klein bu rapora katkıda bulunmuştur.