NFL yıldızları 'acımasız' 'Saturday Night Live' deneyiminden hoşlanıyor

lusttforlife

New member
Fran Tarkenton New York'a bitkin, moralsiz ve belki de biraz kafası karışmış bir halde geldi.

Üç gün önce Minnesotalı oyun kurucu, Super Bowl'da John Madden'ın çalıştırdığı Oakland Raiders'a yenilmiş, 9 Ocak 1977'de Rose Bowl'da sahadan güçlükle ayrılmış ve Vikings'i futbolun en büyük sahnesinde 0-4'lük bir rekorla bırakmıştı. .

Şimdi farklı bir aşama. Kazansanız da kaybetseniz de Tarkenton, NBC'nin bir yıl önce gösterime giren ve Cuma günü 50. yaşına giren sıra dışı, gece yarısı komedi programı “Saturday Night Live”a oyun öncesi bir taahhütte bulunmuştu.

Daha önce hiçbir spor ünlüsü programa konuk ev sahipliği yapmamıştı. Geleceğin zayıf Hall of Famer'ı, John Belushi'nin antrenör olarak yer aldığı ve Tarkenton'un takım arkadaşları arasında “SNL” süperstarları Bill Murray, Dan Akroyd ve Gilda Radner'ın yer aldığı futbol temalı soğuk açıktan etkilenmedi.

Çünkü Tarkenton, Knute Rockne'dan 30 Rock'ı bilmiyordu.

“'Saturday Night Live'ın neyle ilgili olduğunu bilmiyordum” dedi. “Hiç görmemiştim. Ne olduğunu bilmiyordum. … Neye bulaştığıma dair hiçbir fikrim yoktu.”

Tarkenton, korkusuz oyun tarzına uygun olarak, açılış monologunu kullanarak, korkusuzca “Feelings”in Johnny Unitas'ın saç kesimi kadar düz bir versiyonunu ortaya koyarak, kendini teslim ederek oyuna daldı.

Tarkenton'ın o bölümdeki performansı, aralarında Madden, Tom Brady, Bill Russell, Joe Montana, Walter Payton, Wayne Gretzky ve Howard Cosell'in de bulunduğu gelecekteki konuk sunucular için spor dünyasını araştırma fikrinin satılmasına yardımcı oldu.

2007'de bir bölümün sunuculuğunu yapan oyun kurucu Peyton Manning, “Bir kez oraya vardığınızda ya tamamen katılırsınız ya da katılmazsınız” dedi. “Her şeyi yapmalısınız.”

Kansas City Chiefs'in All-Pro'su Travis Kelce, Mart 2023'te, Taylor Swift'in erkek arkadaşı olarak uluslararası popüler kültür bilincine kavuşmadan birkaç ay önce ev sahipliği yaptı. Kelce'ye göre 8H stüdyosu aslında komedi dünyasının sekizinci harikası.

Kelce, “Monologu yaparken gerçek sahnede olduğunuzda, panolara dokunulmamış gibi görünüyor, sanki başladıklarından beri burayı hiç sulandırmamışlar gibi” dedi. “Orada tarihi hissedebiliyorsunuz. Orada ne kadar inanılmaz geceler geçirdiklerini hissedebiliyorsunuz.”

TV izleyicisi bir gece izliyor ancak gösteriyi bir araya getirmek çılgınca bir hafta süren hazırlık gerektiriyor.

Manning, “Pazartesi oradasınız ve Cumartesi gecesi önceki gösteriden çıkıyorlar ve gelecek haftaki gösteriye hazırlanmaları gerekiyor” dedi. “Yani bununla tamamen ilgili olabilirim. Bütün hafta gidiyorsun ve sonra her şeye yeniden başlıyorsun.

“SNL” haftasının pek çok yönü Manning'e NFL haftasını hatırlattı.

“Onlarla buluştuğumu ve ne yapmaya istekli olduğumu, ne kadar ileri gitmeye istekli olduğumu gördüğümü hatırlıyorum” dedi. “Seninle röportaj yapmıyorlar ama seni biraz tanımaya çalışıyorlar. Birkaç fikirleri vardı ama sizinle konuştuktan sonra Pazartesi ve Salı günleri tam yazma moduna geçiyorlar.”

Çarşamba günü, NFL takımları Pazar maçı için oyun planını kurmaya başladığında, “SNL” de hemen hemen aynı şeyi yapıyor.

Manning, “Çarşamba günü küçük bir konferans odasında oturduğumu hatırlıyorum” dedi. “Bütün aktörler, tüm komedyenler, orada başka insanlar da var. Temel olarak 'Pekala Peyton, sen bir basketbol takımındasın' diyorlar. Devre arasında bir konuşma yapacağım ve tema da bu. İşte senaryo. Hadi gidelim.”

Bazı eskizler koruyucudur, diğerleri ise hızla atılır.

Manning, “Benim fikrime göre, eğer o odada kimse gülmezse, onu dışarı atarlar” dedi. “Ama arkadan kameraman olabilecek biri gerçekten çok gülerse, 'Ah! Bu birilerinin ilgisini çekti. Bu içeride kalıyor.'

“Oldukça acımasız.”

Kansas City Chiefs'in zorlu sonu Travis Kelce, 2022'de SoFi Stadyumu'nda Chargers'a karşı oynanan bir maçta topla koşuyor.

Kansas City Chiefs'in zorlu sonu Travis Kelce, 2022'de SoFi Stadyumu'nda Chargers'a karşı oynanan bir maçta topla koşuyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

İlk kez kullanacaklar için malzemenin hacmi şaşırtıcı olabilir.

Kelce, “Tabloda yazanlar aklımı başımdan aldı” dedi. “Oyuncular ve prodüksiyonla birlikte 40 kadar senaryoyu baştan sona gözden geçireceğimizi bilmiyordum. Sanırım 10-11 tanesini yayınlamayı başardık. … Çalıştırdıkları inanılmaz bir makine.”

Manning'in eskizlerinden biri anında bir klasik haline geldi. Bu, United Way reklamı gibi görünecek şekilde yapılmış, önceden kaydedilmiş bir “Dijital Kısa”ydı; beş kez NFL'nin en değerli oyuncusunun şehir parkında bir grup küçük çocukla bağ kurmasını konu alan yürek ısıtan bir reklamın parodisiydi.

Parodi, Manning'in grupla temas halinde futbol oynaması ve gruptaki herkesi takım çalışması yapmaya ve eğlenmeye teşvik etmesiyle açılıyor. Ancak av tüfeğine geri döndüğünde, bir NFL maçında olduğu gibi trafiği yönlendirmeye başlıyor, küçük takım arkadaşlarına havlıyor ve onlara yakın mesafeden spiraller fırlatıyor. (Gerçek futbol topuna benzeyecek şekilde boyanmış bir Nerf topu fırlatıyordu ve acı veren sesler ses efektleriydi.)

Manning, “Futbol toplarının hiçbir ağırlığı yoktu ve bu da onları fırlatmayı çok zorlaştırıyordu” dedi. “Portalete giderken bir çocuğa sırtından vurdum. Tüm zamanların en büyük atışlarından biriydi çünkü futbolu oraya nasıl getirdiğimi bilmiyorum.”

Peyton Manning'in 'Saturday Night Live'daki görünümü.

Bir çocuğun sırtına bir pasla vuruyor, onu yere seriyor, sonra da küfürü bip sesiyle ona “Kafanı çıkar…” diye bağırıyor. Diz çöküyor ve korkmuş görünen bir gence alaycı bir şekilde şöyle diyor: “Tamam, üzgünüm, kaybetmek mi istiyorsun? atıyorum. Yakalarsın. O kadar da zor değil, tamam mı?”

Manning şunları söyledi: “Bana bu çocuklara kötü tavırları olan çaylak alıcılar gibi davranmamı söylediler. Tamam, bunu kanalize edebilirim diye düşündüm.

Başlangıçta taslak konusunda isteksizdi.

“Bunu bana gösterdiklerini hatırlıyorum ve sanki 'Ooh, bilmiyorum' anını yaşadım” dedi. “Çünkü yanına o ses efektlerini de koyuyorlar. 'Vay canına, sonuna kadar gideceğim' dedim. Bu çok mu fazla?' Ve beni ikna ettiler. Yönetmen, 'Anlamalısın, sen hayırsever bir adamsın' dedi. Bu yüzden en uç noktalara gideceğiz ve olayı komik hale getireceğiz.'”

Yine de Manning'in çekinceleri vardı. Ta ki sahne ebeveynlerine kulak misafiri olana kadar.

“Bazı çocuklar ve ebeveynleri orada izliyordu” dedi. “Ve ebeveynlerden birinin yönetmene 'Çocuğumun suratına vurmasını istiyorum' dediğini duydum. Bu beni bir nevi özgürleştirdi. 'Tamam, eğer çocuğunun biraz daha yayında kalmasını ve benden bir tane almasını istiyorsan bunu yapacağım' dedim. Çocuğunu bayıltacağım.'”

Reklamın ilerleyen kısımlarında Manning, gençlere elbise askısıyla bir arabaya nasıl girileceğini öğretiyor – polis gelene ve herkes dağılıncaya kadar – bir kızı almak için bir çocuğu destek olarak kullanıyor ve bir elinde birayla yere düşüyor. Gruba hapishanedeki bir görevi anlatırken bir F-bombası.

Sonundaki slogan: “Çocuklarınızla vakit geçirin… böylece Peyton Manning yapmasın.”

Herkes eğlenmedi.

Manning, “Biraz tepki aldım” dedi. “İnsanlardan hayran mektupları aldım. Bir kişinin şöyle dediğini hatırlıyorum: '10 yaşındaki çocuğumla 'Saturday Night Live'ı izliyordum ve bundan pek hoşlanmadım.' Ona cevap yazmadım ama şöyle düşündüm: '10 yaşındaki çocuğunuz neden Saturday Night Live'ı izliyordu? Sen beni kontrol etmeden önce buradaki her şeyi kontrol edelim.'”

Peyton Manning (sağda), Will Forte (solda) ile bir skeçte performans sergiliyor. Cumartesi Gecesi Canlı.

Peyton Manning (sağda), 24 Mart 2007'de “Saturday Night Live” programında Will Forte (solda) ile birlikte bir skeç sergiliyor.

(Getty Images aracılığıyla NBCUniversal)

Son kesimde yer almayan bir eskizde Manning, Elvis taklitçisini canlandırıyordu. Daha sonra New York Giants'ın oyun kurucusu olan kardeşi Eli'nin ev sahipliği yaptığı Cadılar Bayramı partisinde giydiği tulumu elinde tutması gerekiyordu.

Peyton, “Kimse benim kim olduğumu bilmiyordu” dedi. “Eli'nin ahizesi Amani Toomer ile konuştuğumu hatırlıyorum ama onun hiçbir fikri yoktu. 'Yani… burada şehirde mi yaşıyorsunuz?' dedi. 'Hayır, Indianapolis'te yaşıyorum' dedim. Çok güzel bir kostümdü.”

Toomer şöyle hatırladı: “Orada oturup onunla konuşuyordum, sonra karısı yanıma geldi ve 'Bu insanları tanımıyorum ama o gerçekten uzun ve izin verin onunla konuşmaya devam edeyim. Sonra Eli geldi ve 'Bunun Peyton olduğunu biliyorsun, değil mi?' dedi. Ve ben de,” – inandırıcı olmayan bir şekilde – “'Ah… evet… evet… biliyorum.”

Gösteriye ev sahipliği yaptıktan neredeyse yirmi yıl sonra Manning, tanıştığı “SNL” oyuncularını hâlâ arkadaş olarak sayıyor. Özellikle yaratıcılıklarından ve profesyonelliklerinden etkilendiğini söyledi. Komedi ciddi bir iştir.

“Gözlemlemek ve iplerin arkasına geçmek büyüleyici” dedi. “Futbolda bunu gerçekten yapamazsınız. Birinin gelip gruptaki 12. kişi olması zor. Bu mümkün değil. Gelip antrenmanları izleyebilir ve toplantılara katılabilirsiniz, ancak aslında tüm yol boyunca orada olamayacaksınız. Ben oraya dalmıştım.”

Ve bir konuk ev sahibi olarak o da öyleydi ve işi bitti. Tekrar ağırlama tekliflerini geri çevirdi.

“Devam filmi asla ilki kadar iyi olamaz” dedi. “Şaka yapmayı seviyorum, 'Polis Akademisi 2' ilk 'Polis Akademisi' kadar iyi değil. Yani öndeyken bir nevi durursunuz.”

Hall of Fame kariyerini Pazar öğleden sonraları inşa etmiş olabilir ama Manning o Cumartesi gecesini asla unutmayacak.