Quentin Lake'in Rams başarısı, All-Pro babanın rol model olmasıyla desteklendi

lusttforlife

New member
Quentin Lake haberi antrenmandan sonra sahada aldı, bu yüzden bunu iletmek isteyeceği başka bir yer yoktu.

Rams'ın güvenliği soyunma odasına girdi, telefonunu aldı ve takım arkadaşları içeri girip sahayı boş bırakana kadar bekledi.

Sonra sessizce dışarı çıktı, derin bir nefes aldı ve aramayı yaptı.

“Baba” dedi heyecanını gizlemeye çalışarak, “Takım kaptanlığına seçildim.”

Carnell Lake biraz boğuldu.

“Daha üçüncü yılındasın!” dedi oğluna, bu bağlantıda gurur dalgalanıyordu. “'10 yaşına gelene kadar kaptan seçilmedim. Dostum, seninle gurur duyuyorum.”

Rams sezonunun arifesinde gerçekleşen duygusal Ağustos alışverişi, baba ve oğul için bir başka bağ kurma anıydı.

Culver City High ve UCLA'nın yıldızı Carnell, 1989'dan 1998'e kadar Pittsburgh Steelers'ta 10 sezon olmak üzere 12 NFL sezonu boyunca emniyette ve kornerde oynadı. All-Pro'ydu, beş kez Pro Bowl seçilmişti ve bir NFL'ye seçilmişti. 1990'ların Tüm On Yıl ekibi.

Aynı zamanda UCLA'da da oynayan Quentin, 1-4'lük bir başlangıçtan toparlanıp play-off'lara kalan Rams takımı için bir lider ve adeta bir demir adam.

Quentin babasıyla olan ilişkisi hakkında “Futbol bizim sevgi dilimizdir” dedi.

Rams koçu Sean McVay, Quentin'in soyunun yaklaşımında, olgunluğunda ve oyununda ortaya çıktığını söyledi. Oyun sevgisi, nüansları anlama ve McVay'in ifadesiyle “duygusal zeka”, 25 yaşındaki oyuncunun durumları yönetmesini ve diğer oyuncularla bağlantı kurmasını sağlıyor.

Pittsburgh Steelers'ın güçlü güvenliği Carnell Lake, Ocak 1996'da Colts'a karşı oynanan AFC şampiyonluk maçı öncesinde ısınıyor.

(Mark Duncan / Associated Press)

McVay, “Sahip olduğu sevgiye ve babasıyla olan ilişkisine dayalı olarak bu soyağacını kesinlikle hissediyorsunuz” dedi.

Carnell, 1996'da Dallas Cowboys'a karşı alınan Super Bowl XXX yenilgisi de dahil olmak üzere 17 play-off maçında oynadı.

Pazartesi gecesi Quentin, ikinci sezon sonrası maçına Rams'ın Glendale, Ariz'deki State Farm Stadyumu'nda NFC joker kart maçında Minnesota Vikings'le karşılaşmasıyla başlayacak.

Güney Kaliforniya'daki orman yangınlarıyla ilgili güvenlik endişeleri nedeniyle NFL, oyunu SoFi Stadyumu'ndan taşıdı.

Quentin kaptanlık rolüyle ilgili şunları söyledi: “Erkeklere böyle şeyler olduğunda bunun futbol oyunundan daha önemli olduğunu hatırlatmak istiyorsunuz ama aynı zamanda bu oyunu Los Angeles'a umut vermek için de kullanabiliriz.”

Quentin'in NFL'ye yolculuğu, tasarımı gereği babasının herhangi bir zorlaması olmadan gerçekleşti.

Quentin'in, babasının kendisine gençlik sporlarında koçluk yapması yönündeki talebine rağmen – “Bu işin tüm inceliklerini öğrenmek istedim” dedi – Carnell reddetti.

Carnell, “Eğer baskı hissetmeden bundan keyif alarak büyürseniz, sanırım daha çok onunla ilgili olacak” dedi.

Carnell hiçbir zaman futbolu zorlamadı. Oğluna mühendis olmak istiyorsa mühendis olacağını söyledi. Doktor olmak istiyorsa doktor ol.

Quentin, “Her zaman 'Bu senin hayatın ve bir gün ne yapmak istediğine karar vermek zorunda kalacaksın' derdi.” dedi. “Neyse ki o o kadar iyi bir rol modeldi ki, tam olarak yapmak istediğim şey bir futbolcu olmak ve NFL'ye gitmekti.”

Quentin, babasının izinden UCLA'ya gitmeden önce Santa Ana Mater Dei'de oynadı. Steelers'ta yedi sezon çalıştıran Carnell, maçı izleyebilmek için görevinden ayrıldı.

Carnell, “'Bunu kaçırmak istemiyorum' dedim” dedi.

Ancak Carnell mesafesini korumaya devam etti.

Oğlu, “Asla sınırı aşmak istemedi” dedi.

Ancak 2018'de Quentin'in hatalı bir haber yaptığı Bruins antrenmanını izledikten sonra Carnell, istenmeyen tavsiyelerde bulundu.

Carnell gülerek, “'Hey baba, uzun zaman önce çalıyordun' gibi dinliyordu” dedi. “Ben de ona sanki beni dinlemiyormuş gibi baktım.”

USC alıcısı Amon-Ra St. Brown, sezonun sonlarında Bruins'i uzun bir gol için yaktıktan sonra pek bir şey değişmedi.

Quentin Lake, Eylül 2021'de Rose Bowl'da UCLA ile Fresno State arasında oynanacak maç öncesinde ısınıyor.

Quentin Lake, Eylül 2021'de Rose Bowl'da UCLA ile Fresno State arasında oynanacak maç öncesinde ısınıyor.

(Marcio José Sanchez / Associated Press)

Ancak ertesi hafta St. Brown'ın kardeşi Osiris, Stanford adına benzer bir oyunda gol attı.

Quentin kıkırdayarak şöyle dedi: “O noktada 'Evet, dinlemeliyim; neden bahsettiğini biliyor' dedim. “Beni bir kez kandırırsan, yazıklar olsun sana. Beni iki kere kandır, yazıklar olsun bana.

“O andan itibaren filmin içine gerçekten dalmaya başladık ve oyunumu nasıl geliştirebilirim ve oyunum başarılı oldu.”

Rams, 2022 draftının altıncı turunda Lake'i seçti. Çaylak sezonunun büyük bölümünde dizindeki sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kaldı, ancak geçen sezon çok yönlülüğü Rams'ın 3-6'lık bir başlangıçtan sonra play-off'lara yükselmesine yardımcı oldu.

Rams bu sezona hazırlanırken, birinci yıl savunma koordinatörü Chris Shula, Lake'i emekli yıldız savunma oyuncusu Aaron Donald'ın kaybını telafi edecek bir birim için yapı taşı olarak görüyordu. Defans oyuncusu Troy Reeder'ın diz kirişinden sakatlanmasının ardından Lake, sinyal çağırma görevlerini üstlendi.

Shula, “Onu hareket ettirebilme ve savunmaya uyum sağlamak için ihtiyaç duyduğumuz yerde oynayabilme vizyonumuz vardı” dedi. “Görme konusunda mükemmel. Kendisi fiziksel bir oyuncu. Kesinlikle çok zeki, bu yüzden birlikte pek çok farklı şey yapabileceğiniz bir adam.”

1.80 boyunda ve 196 kilo olan Quentin, babasıyla yaptığı seansların yanı sıra Rams antrenörlerinin uzmanlığından da yararlandığını söyledi.

Carnell, Quentin'in boş zamanlarında paylaştıkları bir tanesini hatırladı.

Rams güvenliği Quentin Lake (solda) ve korner oyuncusu Ahkello Witherspoon, müdahaleyi kutluyor.

Rams güvenliği Quentin Lake (solda) ve korner oyuncusu Ahkello Witherspoon, Eylül 2023'te Bengals'a karşı yapılan müdahaleyi kutluyor.

(Emilee Chinn / Associated Press)

Carnell, “Sabah saat 2'ye kadar film izledik ve bana defterini gösterdi” dedi. “'Benimle dalga geçiyor olmalısın' dedim. O zaten benden önde. Yazarlığı ve not alma becerisi etkileyicidir.

“Benimki tavuk tırmığı gibi.”

Quentin aynı fikirde değil. Oyuncuyken babasının “bir takım için birden fazla not defteri” vardı ve şimdi oğluna “tam Power Point sunumları” sunuyor.

Quentin, “Notlarım iyi” dedi, “ama onun notları çok daha öte.”

Lake dersleri uyguladı. Sezonun son haftasına, her savunma hamlesini oynayan dört NFL oyuncusundan biri olarak girdi. Seri, yalnızca McVay'in sezon finalinde yeni başlayanlar için dinlenmesi veya en aza indirilmesi nedeniyle sona erdi.

Lake'in başarısı savunma antrenörü Aubrey Pleasant'ı şaşırtmadı.

Pleasant, “Ayrıntılar konusunda o kadar titiz ki bazen ona kendine biraz nezaket göstermesini, kendine biraz daha nazik davranmasına izin vermesini söylemem gerekiyor” dedi. “Bu bir antrenör olarak isteyeceğiniz bir şey. Dizginleri her zaman ileri gitmeleri için itiyormuş gibi hissetmek yerine, dizginleri geri çekebilmek istiyorsunuz.”

Takım arkadaşlarına sahada rol model olan Lake, diğer alanlarda da örnek olmaya çalışıyor.

Bu sezon boş günlerinde Lake, Rams'ın Watts'taki Nickerson Gardens konut kompleksine kurduğu futbol sahasının açılışına hazırdı. Aynı zamanda, Kuzey Hollywood'da, sonunda askeri gazilerin evi olacak bir inşaat sahasında görev yapan birkaç Rams oyuncusu arasındaydı.

Rams güvenliği Quentin Lake, Kuzey Hollywood'daki çok sayıda eski askeri aileye ev inşa edilmesine yardımcı oluyor.

Rams güvenliği Quentin Lake, Kuzey Hollywood'da çok sayıda gazi askeri aileye ev sahipliği yapacak bir sitenin inşasına yardımcı oluyor.

(Gary Klein / Haberler)

Rams güvenliği Quentin Lake, Watts'taki Rams futbol sahasının açılışı sırasında bir gence talimat veriyor.

Rams güvenliği Quentin Lake, Watts'taki Nickerson Bahçeleri'ndeki Rams futbol sahasının açılışı sırasında bir gence talimat veriyor.

(Gary Klein / Haberler)

Çimento dolu el arabalarını karıştırıp hareket ettirdikten sonra, “Gerçekten futboldan bir adım geri çekilip, önce insanım, diğer insanlara nasıl yardım edebilirim” demektir” dedi.

Rams çaylak güvenliği Jaylen McCollough, Lake'in örneğini takip etmeye çalışıyor.

Her alanda profesyonel olmak istiyorsunuz ve bu hem sahada hem de saha dışında geçerli,” dedi McCollough. “Ve Q'dan alabileceğiniz veya Q'dan öğrenebileceğiniz her türlü külçe için sünger olmanız yeterli.”

Quentin, babasının aktardığı derslere bu şekilde yaklaşıyor.

Quentin, Carnell'in onuruna her zaman babasının giydiği 37 numaralı formayı giydi.

Quentin, “Draft edildiğimde bunu değiştirmeyi düşündüm” dedi. “'Evet, kendi yolculuğumdayım' dedim. Ama biliyor musun, 37 tam bana göre.”

CBS'de stüdyo analisti olan eski Steelers koçu Bill Cowher, görünüşe göre baba ile oğul arasındaki benzerliklerin farkında.

Quentin ve Rams'ın savunma yan hakemi Kobie Turner'ın bu sezon bir televizyon bölümünü kaydetmesinin ardından Cowher, Lake'e bir video mesajı göndererek Hall of Fame güvenliği Troy Polamalu ile yaptığı kenar konuşmasının hikayesini aktardı.

“Troy zor zamanlar geçiriyordu ve Troy kenar çizgiye geri döndü ve koç Cowher şöyle dedi: 'Troy, sen iyisin. İyisin,” dedi Quentin. “Ve Troy şöyle dedi: 'Ben sadece Carnell Lake gibi olmaya çalışıyorum.'

“Ben de 'Vay canına' dedim. Bu çok çılgınca.'”

Quentin şimdi babasına üstünlük sağlamayı umuyor.

Sadece Super Bowl'da oynamak değil, yüzük kazanan bir takımın kaptanı olmak istiyor.

Quentin yüzük parmağını sallayarak, “Eve geldiğimde 'Evet, bunu aldım' derdim” dedi. “Bu harika olurdu.”

Ve baba ve oğulun paylaşacağı gururlu bir an daha.