Rams söz konusu olduğunda Matthew Stafford 'şehre gelen kötü adam'

lusttforlife

New member
Takım etkinlikleri. Fotoğraf çekimleri için gardırop değişiklikleri. Medya günleri.

Bunlar, Rams'ın oyun kurucusu Matthew Stafford'un, ilk 12 NFL sezonunu Lions adına oynayarak geçirdiği Detroit'teki Ford Field'da konuk soyunma odasında olduğu birkaç seferdi.

Ancak Pazar günü, NFC joker kart maçından önce konuk soyunma odası, Stafford'un 2021'de Rams'a takas edilmesinden bu yana Detroit'te oynayacağı ilk maça hazırlanacağı yer olacak.

Stafford Çarşamba günü kas hafızasının devreye girmeyeceğini ve onu soyunma odasına yönlendirmeyeceğini belirtti.

“Umarım yanlış yola düşmem,” diye espri yaptı. “Ama bunun aynı tünel olduğunu biliyorum; hem ev sahibi takım hem de misafir takım tünelden çıkıyor.

“Sanırım gitmemiz gereken küçük bir ara sokak var, en azından eskiden öyleydi.”

Son derece gürültülü olması beklenen kalabalığa rağmen Stafford'un, NFL tarihindeki en üretken pasörlerden biri haline geldiği bir alanda rahat olması bekleniyor.

2009 NFL seçmelerinin 1 numaralı seçimi olan Stafford, Lions adına 165 maçta oynadı. 45.109 yarda ve 282 gol atarak 144 müdahaleyi geçti.

Aslanlar 2011, 2014 ve 2016'da play-off'lara kaldı ancak her seferinde joker oyunları kaybetti.

Lions şimdi 30 yıl aradan sonra ilk kez bir play-off maçına ev sahipliği yapıyor.

Stafford, “Burası muhteşem bir şehir ve muhteşem bir hayran grubu” dedi. “Organizasyon harika bir iş çıkarıyor ve heyecanlanacaklarını biliyorum.

Detroit Lions taraftarları tüm sezon boyunca takımlarının geleceği konusunda heyecanlıydı.

(Charlie Riedel / Associated Press)

“Harika bir atmosfer olacak, muhtemelen uzun zamandır oynadığımız en iyi atmosferlerden biri olacak. … Bu insanlar ve aslında oyuna dahil olan herkes için harika bir deneyim olacak.”

Stafford, Detroit'te popüler olmaya devam ediyor. Kendisinin ve ailesinin nasıl kucaklandığını takdir ediyor ve hâlâ şehirdeki birçok insana yakın.

Ancak Stafford'un sahaya çıktığında nasıl karşılanacağı konusunda hiçbir yanılsaması yok.

“Hiçbir şey beklemiyorum” dedi ve ekledi, “Benim için en önemli şey, o deneyim ne olursa olsun gidip deneyimlemek. … Bu duruma yabancı değilim ve şehre gelen kötü adamın ben olduğumu anlıyorum.”

2020 sezonunun ardından Stafford ve Lions artık yola devam etme zamanının geldiği konusunda hemfikirdi.

Rams antrenörü Sean McVay ve genel menajer Les Snead, Lions'a Stafford adına Goff, iki ilk tur draft hakkı ve bir üçüncü tur draft hakkı gönderen bir anlaşmayla oyun kurucu Jared Goff'tan kurtulma fırsatını değerlendirdiler.

Stafford, Rams'ı 2021'de Super Bowl şampiyonluğuna taşıdı. 2022'de beyin sarsıntısı nedeniyle sezon ortası maçına çıkmadı ve ardından sezon sonu omurga yaralanması geçirdi.

Bu sezon Stafford, Indianapolis'teki uzatma galibiyeti sırasında yaşadığı kalça sakatlığı ve onu 5 Kasım'daki Green Bay yenilgisinde oturmak zorunda bırakan sağ başparmağından sakatlık yaşadı.

Stafford, Rams'ın son sekiz maçın yedisini kazanmasıyla ikinci yarıdaki performansıyla Pro Bowl takdirini kazanmaya devam etti. Beş maçlık bir esnada, bir müdahaleyle 14 gol attı.

Stafford, Rams'ın Pazar günü San Francisco 49ers'a karşı aldığı 21-20'lik galibiyetten geride kaldığı 15 maçta 24 gol atmayı ve 11 müdahaleyi geçmeyi başardı.

Goff ayrıca, 12-5 bitiren ve NFC North'u kazanan Lions takımı için 30 gol atarak, 12 müdahaleyle iyi oynadı.

McVay Çarşamba günü Goff'un Lions için “harika bir iş çıkardığını” ve “birlikte olduğumuz dört yıl boyunca burada gerçekten çok iyi şeyler yaptığını” yineledi.

Ancak McVay, Goff'un Stafford'la yapılan takası öğrenmesinde yanlış adımlar olduğunu kabul etti.

“Benim açımdan daha iyi halledilebilir miydi?” McVay, “Kesinlikle. … O, her şeyin kötü gidişatından daha iyisini hak ediyordu. Bunu kabul edeceğim. Ve bence o da bunu biliyor. Ve bunları itiraf etmekten korkmuyorum.

Goff Çarşamba günü Detroit'te gazetecilere verdiği demeçte, McVay ve Goff'un “iyi” olduğunu söyledi.

Goff, “Sonunda farklılıklarımız oldu ama o harika bir antrenör” dedi. “Pek çok harika şey yaptı ve bana çok şey öğreten bir adam.”

Stafford ve Rams, 2021'de SoFi Stadyumu'nda oynanan bir maçta Lions'ı mağlup etti, ancak bu sefer riskler daha yüksek.

Stafford, Ford Field'ın oyunun oynanacağı yer olmasının, Rams organizasyonu dışındaki çoğu kişinin beklentilerine meydan okuyan bir Rams takımı için anlamsız olduğunu söyledi.

“Play-off'larda herhangi bir yerde herhangi biriyle oynayacağım için heyecanlıyım” dedi. “Sezon başında kimsenin bize şu anki pozisyona gelme şansı vermediği bir takımdık.”