Rams’ın dirilişinin her yerinde Matthew Stafford’un parmak izleri var

lusttforlife

New member
Matthew Stafford bu oyunda oyun kurucu değil, karşılayıcıydı.

New Orleans Saints’e karşı kazanılan 30-22’lik galibiyetin hemen ardından Rams soyunma odasında durdu ve antrenör Sean McVay, sesi kısılmış ve ileri geri adım atarak en etkili oyunculara oyun topları fırlattı.

Sonunda antrenör topu başının üzerine kaldırdı ve şunu duyurdu: “Dünyada başka kimsenin bize liderlik etmesini istemezdim” ve takım patlarken Stafford’a el altından bir pas attı.

Son beş maçta attığı 14 gol ve bir müdahaleyle Stafford, hedeflerini bulma konusunda o kadar rahat ve hassas görünüyor ki, bir elinde dart, diğerinde bira bardağı olsa iyi olur.

“Sadece yaptığı atışlarda kenarda duruyoruz ve ‘Bunu nasıl yaptı?’ diye soruyoruz. ” Rams güvenliği John Johnson III dedi. “Bir bilek hareketiyle zahmetsizmiş gibi görünmesini sağlıyor. Ona orada biraz zaman verirseniz, ligdeki her takımı noktalayacaktır.”

Saints, NFL’deki herhangi bir takımdan daha iyi bir pas savunması ve daha fazla ayrılıkla oyuna girdi. Elbette bu noktaya kadar karşılaştıkları en iyi oyun kurucular Trevor Lawrence ve Jared Goff’du. Bu adamlar iyi ama Stafford farklı bir seviyede.

McVay, Stafford’un kendisini 1½ maç boyunca kenara iten elindeki sakatlığa atıfta bulunarak, “İnsanlar onun başparmağıyla ne kadar zorladığını anlamıyorlar” dedi. “Ama bu adam bir damızlık. Ben dahil herkesi yüceltir. Olağanüstü oynuyor.”

Kalan iki maç ve play-off’lar yaklaşırken Rams’ın, NFC joker kart yuvasındaki hakimiyetini sağlamlaştırmak için New York Giants’ta ve San Francisco’da Stafford’un güçlü performanslarına ihtiyacı var.

Bu takımın bu kadar ilerlemesi şaşırtıcı. Sadece birkaç ay önce, dışarıdan gelenler bu yeniden yapılanma yılında Rams’ın USC oyun kurucusu Caleb Williams’ı seçebilmek için sezonu geride bırakması gerektiğini düşünüyordu.

Şimdi, McVay dikkat çekici bir koçluk sezonu geçirdi ve Stafford, en değerli oyuncu sohbetine girmeye zorlandı, ancak oyun kurucu Brock Purdy, Dak Prescott ve Lamar Jackson da ikna edici örnekler verdi.

Rams oyun kurucusu Matthew Stafford (sağda), hücum yan hakemi Coleman Shelton ile kutlama yapıyor.

(Allen J. Schaben / Haberler)

İnsanların 35 yaşındaki Stafford’un genç takım arkadaşlarıyla sorunları olup olmadığını merak ettiği sezon başında yaşanan kargaşayı hatırlıyor musunuz? Karısı konuyu podcast’inde gündeme getirdi ve oyun kurucu buna güldü.

Bu kesinlikle bir sorun olmadı. Rams, ligin en genç takımları arasında yer alıyor ve hücuma en çok katkıda bulunan oyunculardan ikisi çaylak toplayıcı Puka Nacua ve ikinci yılda geri koşan Kyren Williams’tır. Stafford sanki yıllardır onlarla oynuyormuş gibi görünüyor.

Amazon Prime renk analisti olarak yeni göreviyle Perşembe gecesi maçta bulunan Stafford’un eski sol oyuncusu Andrew Whitworth, “Bu gençleri yetiştiriyor” dedi.

“Aslında ona sezon ortasında bir mesaj gönderdim. Bir maç için buradaydım ve oyunun olması gerektiği gibi gitmediğini biliyordum ve onun kenara geldiğini gördüm ve ne kadar kızgın olduğunu gördüm. Saldırmak yerine bir anlığına oturdu ve vücut dilini görebildiniz. Derin bir nefes aldı, kaskını bıraktı ve yanına gidip kolunu çocuğa doladı ve nazik davrandı.

“Şu anda Matthew’u gördüğümde, sanırım en çok onun ağabey olmaktan keyif aldığını düşünüyorum. Milyonlarca farklı nedenden dolayı herkesin güvenebileceği istikrarlı bir adam. Ve oyunlarda onların enerjisini ve tutkusunu izliyor ve bundan besleniyor.”

Geçen hafta Stafford ve eşi Kelly’nin dört küçük kızlarıyla fotoğraf çektirdiği bir video internette yayıldı ve oyun kurucu Perşembe günkü maçın ardından bununla ilgili bir soruyu yanıtladı.

Kızların en küçüğü oyun kurucuya şu tavsiyede bulundu: “Baba, iyi oyunlar. Mücadeleye girmeyin.”

“Bu benim hayatımda özel bir an” dedi. “Hala yapmak zorunda olduğum şeyi yapabilmek, yüksek seviyede oynamak ve onların neler olup bittiğini anlamalarını sağlamak, izleyip tezahürat yapmak. Açıkçası, en küçüğüm bana vurulmamamı söyleyerek oldukça müdahale etti; o akıllı bir kız.

“Onları maçlardan önce kenarda görmeyi ve oynadıktan sonra onlara el sallamayı seviyorum. Çok eğlenceli.”

Stafford’un pek az kişinin öngördüğü sezon türünü uzatma şansıyla eğlendiği açık. Elbette kariyerinin geri yarısında yer alıyor ancak son dönemdeki oyununun eskimeyen bir performansı var.