Rams’tan Matthew Stafford herkese ne kadar harika olabileceğini hatırlatıyor

lusttforlife

New member
SEATTLE —

Super Bowl şampiyonluğundan sefil bir düşüşten geçen sezon da aynı şekilde yarışan bir takıma doğru ilerlemeye yeni başlayan Rams, NFL’nin en genç takımlarından birine sahip.

Ancak Pazar günü gürültülü Lumen Field’da Seahawks’a karşı ilginç 30-13’lük yenilgiyi tasarlayan, onların en yaşlı oyuncusu oyun kurucu Matthew Stafford’du ve devasa kadro ciroları, deneyim eksikliği ve sakatlıkların gösterdiği kadar kötü olamayacaklarının sözünü verdi. olacağı kesindi.

35. yaş gününün üzerinden yedi ay geçmiş olan ve geçen 20 Kasım’da geçirdiği omurga sarsıntısı nedeniyle sezonunun sona ermesinden bu yana ilk maçını oynayan Stafford, keskin, etkili ve yaralı Cooper Kupp’un bulunmadığı yeniden yapılandırılmış karşılama ekibine hızlı bir şekilde uyum sağladı.

Sezon öncesi oyunun sonlarına doğru oluşturulan hücum hattıyla şaşırtıcı derecede iyi korunan Stafford, 334 yard boyunca 38 pasın 24’ünü tamamladı. Bu, geçen 9 Ekim’de Dallas’a karşı 308 sayı attığı günden bu yana ilk 300 yarda artı maçıydı ve 30 Ocak 2022’deki NFC şampiyonluk maçında San Francisco 49ers’a karşı 337 yarda atışından bu yana en iyi toplamıydı.

15. NFL sezonunun ilk maçında, sekizinci sezon açılış maçını en az 300 pasla kaydetti ve onu Matt Ryan’la sadece Drew Brees’in (10) arkasında bağladı.

Sakalı giderek ağaran yaşlı adamın hâlâ sakalı var. Bu, programlarının zorlu ilk bölümüne doğru ilerledikçe Rams için endişelerden bir tanesi daha azaldı.

Koç Sean McVay Pazar günü şunları söyledi: “Hepimizin tanıdığı ve sevdiği bir adam gibi oynadı ve onu takım arkadaşlarıyla rekabet ederken görmekten kesinlikle mutluyum.” “Herkesi yüceltir.”

Sakatlıkların önceki sezonunu 5-12 sezonundaki dokuz maça indirgemesinin ardından Stafford’a veya şüphecilerinden herhangi birine tekrar formuna döndüğünü kanıtlayan tek bir “aha” anı yoktu. Zaten takım arkadaşlarının Pazar günü kanıta ihtiyacı yoktu. Bunu pratikte görmüşlerdi ve ona olan inançlarını hiç kaybetmemişlerdi.

“Geri döndüğünden beri bu işin içinde olduğunu her zaman biliyorduk. İyi görünüyordu. Harika görünüyordu,” dedi Pazar günü sekiz kez hedef alınan ve 119 yarda altı pas yakalayan tutucu Tutu Atwell.

Performansının en etkileyici yönü, genel olarak sürekli hakimiyeti, birçok hızlı okuması ve koçun geç gönderdiğini itiraf ettiği McVay oyunlarla karşılaştığında uyum sağlama yeteneğiydi. Stafford her şeyi adım adım karşıladı; rahat ve kendinden emin bir şekilde.

Rams oyun kurucusu Matthew Stafford, Seattle defans oyuncusu Darrell Taylor’ın baskısı altında pas veriyor.

(Lindsey Wasson / Associated Press)

McVay, “Birkaç oyun vardı; sen bana harika bir oyun kurucu göster, ben de sana her zaman birkaç kez daha oynamak isteyen bir adam göstereceğim,” dedi McVay, “ama onun en büyük anlarda elinden gelenin en iyisini yaptığını düşündüm. ”

Önemli olan Stafford’un kendini sağlıklı ve bütün hissetmesiydi. Hatta üçüncü çeyreği bitirmek için arka arkaya iki oyunda top koşturdu, dokuz yarda hızla koştu ve ardından Cam Akers’ın bir yardalık kolay bir touchdown’uyla sona eren bir sürüşü sürdürmek için iki yarda daha kazandı. Bu da Rams’ın dördüncü çeyreğin başındaki farkını 24-13’e çıkarmasını sağladı.

Stafford daha sonra şaka yaparak, mücadeleden sonra yere düşmenin “bana neden koşmadığımı hatırlattığını” söyledi.

Rams’a her hafta rekabet edebilecekleri konusunda güven verecek bir maçta Pazar günü yaptığı gibi iyi atış yapmaya devam edebilirse, buna gerek yok.

“Ben sahaya çıkıp iyi futbol oynamak istiyorum. Sağlıklı olduğumda ve kendimi iyi hissettiğimde yapabileceğimi biliyorum ve bugün de kendimi iyi hissettim” dedi. “Buradan ayrılırken kendimi iyi hissediyorum, bu da güzel bir duygu.

“Ön taraftaki adamlarımız beni temiz tutmak için harika bir iş çıkardılar ve dışarıdaki adamlarımız da bazı oyunlar oynadılar. Hala daha iyi olabileceğim bazı şeyler var ve daha iyi olmak için çalışmaya devam edeceğim.”

Rams için yaygın olarak ortaya konan düşük beklentilere karşı çıkmanın Pazar günü özel bir tatmin sağlamadığını söyledi.

Dolabının etrafında toplanan muhabir kalabalığına, “Sanırım heyecanlıyız çünkü işi ortaya koyuyoruz. Sanırım en önemlisi, hepinizin buna tepkisini görmeye başlıyorsunuz” dedi.

“Bence bizim için en önemli şey bunu önemsiyor olmamız çünkü işi biz verdik. Bu bize verilmedi. Statüleri ne olursa olsun, draft durumu, yaşı, hiçbir önemi yok, bu takımda pek çok yer kazanmış bir grup adamımız var. Çocuklar kazanmak için çaba harcadılar ve biz de oraya çıkıp bunu tekrar yapmalıyız.”

Gerçek bir test var: Stafford ve Rams’ın tekrar tekrar bu kadar iyi oynaması. Atwell, “Çok iyi görünüyordu” dedi. “Böyle kalsın.”

Keşke bu kadar basit olsaydı. Olmayacak. Ve bir maçın sonucuna göre sezonun gidişatını tahmin etmenin hiçbir anlamı yok.

“Bu takımla çok gurur duyuyorum, bu grupla çok gurur duyuyorum. Ortaya koydukları birçok çalışmanın meyvelerini verdiğini görmek muhteşemdi” dedi McVay. “Ama bu bir oyun. Ve bunu biliyorlar. Ve bunu sürdürmeye devam etmeliyiz. Bundan keyif alacağız ve gelecek hafta olağanüstü bir futbol takımına doğru ilerleyeceğiz.”

Stafford da aynı yaklaşımı benimsedi.

“İyi bir başlangıçtı” dedi.

Daha sonra, yetenekli San Francisco 49ers’ın 2. Haftada şehre gelmesiyle birlikte, bu iyi başlangıcın onlar için öngörülen berbat sezondan daha fazlasına yol açıp açmayacağını göreceğiz.