Tıbbi olarak, Patrick Mahomes’in ayak bileğindeki sakatlığı Chiefs için umut veriyor

lusttforlife

New member
Patrick Mahomes herhangi bir söz vermiyordu, ancak Kansas City Chiefs oyun kurucusu Perşembe günü sakatlanan sağ ayak bileğinin durumu ve Pazar günü Cincinnati’ye karşı AFC şampiyonluk maçı için tam gaz olup olmayacağı konusunda iyimserdi.

Mahomes, Perşembe günkü antrenmandan önce gazetecilerle konuştu; bu, bir önceki günkü gözden geçirme seansından daha titiz olması nedeniyle gerçekleşti. Cumartesi günkü Jacksonville’e karşı tümen zaferinde sağ yüksek ayak bileği burkulması yaşadı.

NFL’nin en değerli oyuncusu seçilmeyi tercih eden Mahomes, “Açıkçası, hala birçok şeyi yapabileceğimi hissediyorum,” dedi. “Yaklaştıkça ve yaklaştıkça göreceğiz ve oyun sırasında göreceğiz.

“Oyun sırasında o anlarda tam olarak ne olacağınızı tam olarak yapamazsınız, ancak benim yapabileceğim tek şey kendimi mümkün olan en iyi şekilde hazırlamak ve sonra oyuna girdiğimizde adrenalinin hakim olmasını umarsınız ve siz ihtiyacın olduğunda bu atışları yapabilir.

Mahomes antrenmanlara tam olarak katıldı.

Bengals, 2022 takvim yılında Chiefs’i geçen sezonun konferans şampiyonluk maçı da dahil olmak üzere her seferinde üç sayı olmak üzere üç kez yendi. Kansas City, üst üste beşinci kez AFC şampiyonluk maçına ev sahipliği yapıyor.

Mahomes’in sakatlığı, ilk çeyrekte bir Jacksonville pas koşucusu ayak bileğine indiğinde meydana geldi. Oyun kurucu oyunu terk etmek zorunda kaldığı için kızgındı – yerine Chad Henne geldi – ancak ikinci yarıda geri geldi ve 111 yarda 15 pasın 10’unu ve bir golü tamamlayarak 27-20 galibiyetini kapattı.

Maçtan sonra, Tampa Bay oyun kurucusu Tom Brady de dahil olmak üzere NFL’deki birkaç kişiden gelen aramaları yanıtladı.

Yedi kez Super Bowl galibi, Chiefs koçu Andy Reid’in podcast’teki bir görünümü sırasında, “O sert bir adam ve bunu ona geçen gece söyledim,” dedi. Tom Brady, Larry Fitzgerald ve Jim Gray ile.”

Chiefs oyun kurucusu Patrick Mahomes (15), Jaguarlara karşı ayak bileğinden sakatlandıktan sonra zıplıyor.

(Ed Zurga / Associated Press)

“’Senin adına gerçekten çok mutluyum’ dedim. Ve günün sonunda şampiyonlar bundan yapılır. İkinci yarıda nasıl ortaya çıktığı ve koç Reid tarafından oyundan atıldığında ne kadar sinirlendiği için Patrick’e gerçekten saygı duyuyorum. Eminim senin için bir şeyler söylemiştir, ama onun ikinci yarıda ortaya çıkıp harika oynamasını izlemek, onu izlemek harikaydı.”

Mahomes’e Perşembe günü Brady ile yaptığı konuşma soruldu.

Mahomes, “Artık onunla iyi bir ilişkim var. “Bana yardım etmem için bazı tavsiyeler veriyor. Neden KEÇİ’den öğrenmek istemiyorsun dostum? Ne zaman onun gibi biri bana tavsiye vermek isterse, onu dinlerim.

Reid, Perşembe günü Mahomes’in bir önceki gün gözden geçirme antrenmanında nasıl göründüğü konusunda cesaretlenmiş görünüyordu.

Antrenör, “Ayaklarının şu anda durumu iyi, bu yüzden hala hareket ettirebiliyor,” dedi. “Yani tüm koluyla fırlatmıyor.”

Köpük sargı ve bantla stabilize edilebilen yaygın bir ayak bileği burkulmasının aksine, yüksek ayak bileği burkulması bazen ameliyat gerektirir. Yaralanma, tibia ve fibulayı bir arada tutan ve alt ayak bileği ve ayak için bir yuva oluşturan bağların bozulmasıdır.

Bu bağlar zayıflamış veya yırtılmışsa, tüm ayak-ayak bileği düzeneğinin yukarı doğru itilmesi ve bir kütüğü bölen bir kama gibi alt bacaktaki iki kemiği birbirinden ayırması olasılığı vardır.

Sadece koşma eylemi, ayak bileği üzerinde kişinin vücut ağırlığının kabaca 2½ katı bir kuvvet oluşturur ki bu, Mahomes durumunda yaklaşık 570 pound olacaktır.

Los Angeles’taki Cedars-Sinai Kerlan-Jobe Enstitüsü’nde spor hekimliği uzmanı ve ortopedi cerrahı olan Dr. Daniel Kharrazi, “Yüksek ayak bileği burkulması olan çoğu kişinin bundan kurtulmak için en az dört ila altı haftaya ihtiyacı vardır” dedi. “Yani şu gerçek [Mahomes has] bunu bir hafta içinde yaptı ve basın toplantısında yürümek alışılmadık bir durum değil, hadi bu şekilde ifade edelim.”

Rams’ın ekip doktoru Dr. Neal ElAttrache, yüksek ayak bileği burkulmalarını cerrahi olarak onarmanın giderek yaygınlaştığını söyledi. Zorluk sadece ilgili ağrı değil, aynı zamanda ayak bileğinde oynamayı zorlaştıran ve bazen daha uzun süreli işlev bozukluğuna yol açabilen dengesizlik hissidir.

ElAttrache, “Ayak bileğinizde böyle biraz dengesizlik olduğunda, yavaşlama ve aniden dönme veya dönme yeteneğinizi kaybedersiniz” dedi. “Bu yüzden Mahomes’in atış yaparken bile ayağını yerden kaldırmak istediğini gördünüz. Onu yerleştirmek ve üzerinde dönmek istemedi. İnanılmazdı, koşarken topu bırakmak için ayaklarını bırakıyordu.”

Mahomes, şu anda uğraştığı sakatlığın 2019 sezonundakiyle aynı olduğunu, sadece diğer ayak bileği olduğunu söyledi. Bundan acı çektikten sonra, ertesi hafta geri geldi ve Oakland’a karşı dört gol attı.

Reid bu hafta gazetecilere verdiği demeçte, “Üniversitede savaştığı birkaç yarası vardı,” dedi. “NFL’de, oynadığınız tüm oyunlarda, çok nadiren bu noktaya bir şey almadan gelirsiniz. İşler böyle yürüyor.”