Ticaret yerleri: Yeni Seahawk Ernest Jones IV, Ram'a karşı dayanıklı olacak

lusttforlife

New member
Rams'ın oyun kurucusu Matthew Stafford, Pazar günü Seattle Seahawks'a karşı hücum hattına baktığında tanıdık bir yüz görecek.

Defans oyuncusu Ernest Jones IV, üç sezon boyunca Rams'ın dayanak noktasıydı. 2021 üçüncü tur draft seçimi, çaylak sezonunun ortasında bir başlangıç oyuncusu oldu, Rams'ın Super Bowl LVI'yı kazanmasına yardımcı oldu, 2022'de savunma sinyalini veren kişi oldu ve 2023'te takım kaptanı oldu.

Ancak geçen bahar ve yaz aylarında Rams, Jones'a yeni bir sözleşme teklif etmeden önce çaylak sözleşmesinin son yılında oynamasını istediklerini açıkça belirtmişti.

Ağustos ayının sonlarında Rams, Jones'u ve 2026 draftındaki şartlı altıncı tur draft hakkını Tennessee Titans'a 2026 beşinci tur seçimi karşılığında takas etti.

Jones, geçen hafta defans oyuncusu Jerome Baker ve 2025 dördüncü tur draft hakkı karşılığında Seahawks'a takas edilmeden önce Titanlar adına altı maç oynamıştı.

Seahawks'taki ilk maçında Jones, Buffalo Bills'e 31-10 mağlup olurken 15 top çalma yaptı.

Stafford'un Jones'la olan yakınlığı tecrübeli oyun kurucuya avantaj sağlıyor mu? Yoksa Jones'un Stafford ve Rams sistemi hakkındaki bilgisi Jones'a avantaj mı sağlıyor?

Stafford Çarşamba günü “Onun bir oyuncu olarak kim olduğunu biliyorum” dedi. “Fiziksel olarak gerçekten yetenekli. Zihinsel ve duygusal olarak gerçekten yetenekli. Onunla takım arkadaşı olmayı seviyordum. Bir kişi ve bir oyuncu olarak onun kim olduğuna büyük saygı gösterin.

“Herhangi bir dezavantajı ya da avantajı olduğunu düşünmüyorum. Yıllarca antrenmanlarda ona karşı çıktıktan sonra ona karşı çıkmanın zorlu bir süreç olduğunu biliyorum.”

Jones'un ayrılmasıyla birlikte koç Sean McVay ve birinci yılın savunma koordinatörü Chris Shula, kıdemli defans oyuncusu Troy Reeder'ı savunma sinyalini veren kişi yaptı. Ayrıca Christian Rozeboom'u tam zamanlı bir başlangıç rolüne taşıdılar.

Ernest Jones IV, Pazar günü eski takımı Rams'a ev sahipliği yapan Seattle Seahawks'ın bir üyesi olarak 13 numarayı giyiyor.

(John Froschauer / Associated Press)

Rams, Detroit'te sezon açılışını uzatmada kaybetti ve yolda Arizona Cardinals tarafından 1-4'lük bir başlangıçla mağlup edildi.

Rams, Las Vegas Raiders'ı yenmek için boş bir haftadan çıktı, ancak Reeder, onu yedek rezerve getiren bir diz arkası sakatlığı yaşadı. Çaylak Omar Speights, Minnesota Vikings'e karşı kazanılan zafer sırasında onun yerine başladı.

Çarşamba günü Jones'u takas etme kararının nasıl sonuç verdiği sorulduğunda McVay, Rams'ın iç savunma oyuncularının yaptığı “bazı şeylerden memnun” olduğunu söyledi. Ancak Jones'un Titanlar'la ve Seahawks'la ilk çıkışında yaptığı “prodüksiyonu inkar etmenin zor olacağını” da kabul etti.

McVay, “O harika bir oyuncu ve bizim için pek çok iyi şey yaptı” dedi. “Şu anda aldığımız tüm kararların çıkarlarımıza en uygun olduğunu düşünüyoruz.

“Her karar doğruymuş gibi davranmayacağım. Bundan bir şeyler öğrenmeye ve ileriye doğru uygulamaya çalışıyorsunuz, ancak gerçekten saygı duyulan, zihinsel ve fiziksel olarak güçlü bir oyuncuyla oynadığınızı biliyorsunuz. Her zaman futbolun yanındaymış gibi görünüyor.

“Ben de ona iyi şanslar diliyorum. Ona karşı çıkmak büyük bir meydan okuma olacak.”

Rozeboom, Jones'un örnek bir takım arkadaşı olduğunu söyledi. Jones'un ailesini iki kez taşımak zorunda kaldığını hissetti.

Rozeboom, “Böyle olacağını düşünmediğimiz halde onun ligde olması biraz tuhaf” dedi. “O her yönüyle harika bir defans oyuncusu. … Umarım bize karşı çok iyi bir performans sergileyemez ama sezonun geri kalanında harika bir performans sergileyeceğini umuyorum.”

Rams savunması ilk dört maçta oyunun kurallarını değiştiren oyunlar yaratmakta zorlandı. Green Bay Packers'a 24-19 mağlup olan güvenlik Jaylen McCollough, touchdown için müdahaleye karşılık verdi.

Raiders'a karşı Rams dört top kaybı yaptı ve bir touchdown için başarısız bir karşılık verdi. Vikinglere karşı oyunu kesinleştiren bir güvenlik kaydettiler.

Rams artık Seahawks'a karşı savunma ivmesini sürdürmeyi hedefliyor.

Rozeboom, “Gerçekten savunma olarak olmak istediğimiz kişiye doğru büyüyoruz” dedi. “Birbirimize güvenmek, iletişim konusunda aynı fikirde olmak ve koçlar bizi oyun yapmak için iyi noktalara koyuyor. Gerçekten isteyebileceğiniz tek şey bu.”