Tyler Higbee, Rams'ın ilk maçta Jets'i yenmesinin kahramanı oldu

lusttforlife

New member
DOĞU RUTHERFORD, NJ — Tyler Higbee gözyaşlarına eğilimli değildir.

“Ben çok bağıran biri değilim” dedi.

Ancak Rams'ın tecrübeli oyuncusu, bu hafta sonu eşinin, dokuzuncu yıldaki profesyonel oyuncunun sakatlıklardan sonra geri dönüşünü gösteren video klipleri bir araya getirmesiyle tıkandı.

Higbee videoyu bir Cumartesi gecesi ve Higbee'nin diz ve omuz ameliyatlarından sonraki 11 ay içinde ilk kez New York Jets'e karşı Pazar günkü maçından önce birkaç kez izledi.

Higbee, “Biraz duygusallaştım” dedi.

Higbee'nin, takım arkadaşlarının, Rams antrenörlerinin ve ekibinin duyguları, Higbee'nin dördüncü çeyrekte MetLife Stadyumu'nda alınan 19-9'luk galibiyet golü için bir pası yakalayıp kale çizgisine atlaması sonrasında patladı.

Higbee, “Bu kadar heyecanlanmaktan neredeyse bayılacaktım” dedi.

Higbee'nin oyunu, Kyren Williams'ın 100 yardalık bir koşu çabası, güvenlik Kam Curl'ün zorladığı bir başarısızlık ve Rams galibiyet serisini dört maça çıkarırken Jets oyun kurucusu Aaron Rodgers'ı çoğunlukla uzakta tutan bir savunma içeren bir oyundaki en büyük oyundu.

Rams defans oyuncusu Jared Verse (8), takım arkadaşlarıyla birlikte Jets karşısında başarısız bir şekilde toparlanmasını kutluyor. Kam Curl'ün zorladığı top kaybı, belirleyici golü belirledi.

(Seth Wenig / Associated Press)

Rams şu anda 9-6 önde ve Cumartesi günü SoFi Stadyumu'nda Arizona Cardinals'a karşı oynayacağı maça doğru NFC West'in zirvesinde yer alıyor.

Pazar günü Carolina Panthers'a kaybeden Cardinals (7-8), play-off çekişmesinden elendi ancak 1-4'lük bir başlangıçtan toparlanan ve kazanmanın eşiğinde olan Rams takımına karşı spoiler rolünü oynayabilir. Antrenör Sean McVay'in sekiz sezonunda altıncı kez play-off'lara çıktı.

İleri koşucu Jared Verse, “Tam bir oyun oynayabilme hedefine ulaşmaya başlıyoruz” dedi. “Saldırı, savunma gibi, genel anlamda.”

Isınma sırasında sıcaklığın 17 derece olduğu günde Koçlar sıcak kaldı.

Dış savunma oyuncusu Michael Hoecht üstsüz çıktı.

“Ben Kanadalıyım” dedi, “yani bu hiçbir şey değil.”

Yaklaşık 15 dakika sonra pozisyon grubunun geri kalanı da aynısını yaptı.

İster dondurucu soğuklar olsun ister gelecekteki Hall of Famer Rodgers olsun, hiçbir şeyin Rams'ı sıcak galibiyet serisine devam etmekten ve play-off'lara gitmekten alıkoyamayacağı mesajını veriyorlardı.

Hava o kadar soğuktu ki McVay bile alametifarikası olan jelleşmiş çivisini kapatan bir bere taktı.

Maçtan önce, stadyumun dev video panolarında konforlu bir şekilde davetkar bir şömine gösterildi. Eksik olan tek şey sıcak çikolata ve şekerlemelerdi.

Yine de Rams'ın kalbini ısıtan şey, Higbee'nin geçen Ocak ayında Detroit'te NFC joker kart kaybından aldığı sakatlığın ardından dönüşü oldu.

Williams, “Onun yeniden bir araya gelmesi harika çünkü herkesin besleyebileceği ve keyif alabileceği enerjiyi getiriyor” dedi.

Higbee beşinci oyunda oyuna girdi. İkinci çeyrekteki touchdown serisinde Williams'ın önde gelen blokçularından biriydi.

Williams, “Higs'i hissedebiliyorsunuz” dedi.

Rams'ın sıkı sonu Tyler Higbee (89), golü yakalamak için Jets defans oyuncularının yanından uç bölgeye dalıyor.

Rams'ın sıkı sonu Tyler Higbee (89), golü yakalamak için Jets defans oyuncularının yanından uç bölgeye dalıyor.

(Seth Wenig / Associated Press)

Dördüncü çeyrekte Curl, Rodgers'ı kovdu ve onu topu 21 yarda çizgisinde Rams'a vermeye zorladığında skor 9-9'du.

İki oyun sonra McVay, “Kertenkele” olarak bilinen bir oyun adını verdi. Stafford topu tutuyor ve sağına doğru yuvarlanırken Higbee bir ucu bloke ediyor, tereddüt ediyor ve sonra düzlüğe doğru ilerliyor.

McVay, “Bu onun gerçekten iyi olduğu bir oyun” dedi.

Higbee şöyle dedi: “Bunu söylediğinde her zaman bir şans vardır.”

Higbee topu yakaladı, kale çizgisine doğru döndü ve Jets oyuncuları tarafından pilonda karşılandı ancak o sıçradı ve kale çizgisini geçti.

Kasım 2023'ten bu yana Cardinals'e karşı ilk golünü atarak kariyerinde 23. golünü atan Higbee, “Kolunu biraz 'Space Jam' Michael Jordan gibi hissettim ve içeri girmeyi başardım” dedi.

Stafford, Higbee için “Bizim için sadece bir dengeleyici” dedi. “Harikaydı.”

Higbee son bölgede topa smaç vurdu ve ardından yumruğunu sıkarak yan çizgiye doğru koştu. Takım arkadaşları ona saldırdığında fazla ileri gidemedi.

Alıcı Cooper Kupp, “Hiç bu kadar heyecanlı bir kenarda olup olmadığımı bilmiyorum” dedi ve “ve bu Higbee'nin bir kanıtı.”

McVay de aynı fikirde.

McVay, “Bir adamın yaptığını yapması için bir takım gördüğüm kadar heyecanlıyım” dedi. “Geri dönüş gerçekten uzun bir yolculuktu. … Bu takımda doğru olan her şeyin örneği: zihinsel olarak güçlü, fiziksel olarak dayanıklı, dirençli, farklı türdeki şeylere yanıt verebilen.”

1 Ocak'ta 32 yaşına girecek olan Higbee, gösterilen sevgi ve destekten dolayı gurur duyduğunu ancak odak noktasının kendisi değil takım olduğu Cumartesi gününe geçmek için istekli olduğunu söyledi.

Higbee, “Birbirine önem veren özel bir takımımız var” dedi ve şöyle devam etti: “Birlikte kolektif olarak oynayabilen böyle bir birime sahip olduğunuzda bu özeldir.

“Koşullar ne olursa olsun kazanmanın bir yolunu bulun. Geçen hafta yaptık, bu hafta da yaptık ve tekrar yapmak için zamanımız oldu.”

Higbee ile bir kez daha sıkı bir şekilde işin içindeyiz.