Videoda polisin Tyreek Hill'i arabadan çıkarıp yere ittiği görülüyor

lusttforlife

New member
Tyreek Hill, Miami Dolphins'in yıldız alıcısı, Pazar günkü Hard Rock Stadyumu'ndaki NFL sezon açılışından önce trafik ihlali nedeniyle kenara çekildikten sonra bir polis memuru ondan bunu yapmasını istediğinde, Tyreek Hill spor arabasının camını kapalı tutmadı.

Miami-Dade Polis Departmanı tarafından yayınlanan vücut kamerası görüntüleri, olayın hızla büyüyerek Hill'in siyah McLaren 720S'sinden zorla çıkarıldığını, yüz üstü yere itildiğini ve polis memurları tarafından kelepçelendiğini gösterdi.

Siyahi Hill, stadyuma giderken aşırı hız yaptığı için motosikletli bir polis memuru tarafından kenara çekildi. Görüntülerde polis memurunun arabanın sürücü tarafındaki camına vurduğu ve Hill'e camı indirmesini söylediği görülüyor. Hill itaat etti ve memura ehliyetini verirken defalarca memura camını çalmamasını söyledi. Hill pencereyi tekrar kaldırdı ve memur sesini yükselterek ve defalarca Hill'e pencereyi kapalı tutmasını söyleyerek karşılık verdi.

O sırada diğer memurlar gelmişti ve Hill arabasından çıkarıldı ve bir memurun onu kelepçelerken dizini Hill'in sırtına koymasıyla yere itildi. “Sana bir şeyi yapmanı söylediğimizde onu yapacaksın. Anladın?” dedi bir memur. “Anladın? Senin istediğini değil, bizim sana söylediğimizi. Biraz kafan karıştı.

Memurlar kelepçeli Hill'i kaldırıma götürdü ve memurlardan biri onu tekmeledi.

Hill'in 80 yardalık bir gol attığı ve takım arkadaşı Jaylen Waddle'ın onu kelepçeliyormuş gibi yaptığı sırada ellerini arkasına koyarak kutlama yaptığı Jacksonville Jaguars'a karşı oynanan maçtan sonra Hill, “utandığı” için penceresini açık tutmak istediğini söyledi. ve yoldan geçen arabaların onu tanımasını istemiyordu.

Hill, Pazartesi gecesi CNN'den Kaitlan Collins'e, “Penceremi indirirsem, yanımdan geçen, araba kullanan insanlar benim olduğumu fark edecekler” dedi. “Ve fotoğraf çekmeye başlayacaklar ve ben kesinlikle bir sahne yaratmak istemedim. Mesela gerçekten bileti alıp yoluma devam etmek istedim.

Görünüşe göre memurlardan birinin Hill'in bir NFL oyuncusu olduğuna dair hiçbir fikri yoktu.

Hill'in ehliyetine bakan bir memur, başka bir memura Hill'in davranışını sordu ve şöyle dedi: “Neden böyle davranıyor? Onun kim olduğunu biliyorsun değil mi?

Kameranın dışındaki bir polis memuru “Hayır” diye yanıtladı.

Hill lisansına sahip polis memuru, “Bu, Dolphins'in yıldız oyuncularından biri” dedi.

“Ah evet? F—,” kamera dışındaki polis memuru yanıt verdi.

Dolphins, vücut kamerası videosunun yayınlanmasının ardından bir açıklama yaparak, “Tyreek Hill, Calais Campbell ve Jonnu Smith'e yönelik aşırı saldırgan ve şiddet içeren davranışlardan üzüntü duyduklarını” belirterek, “sorumluluklarını yanlış yapan bazı memurların bulunduğunu” ekledi. ve yanlış yönlendirilmiş bir güçle hizmet etme taahhüdü.

Hill'in kenara çekilip arabadan sürüklenmesinin üzerinden bir dakikadan biraz fazla zaman geçti.

Hill Pazartesi günü “NBC Nightly News with Lester Holt” ile yaptığı röportajda, “Bu adamlar arkamdan gelip penceremi çaldıkları andan itibaren sıfırdan 60'a çıktı dostum, anında sıfırdan 60'a çıktı” dedi. .”

“Kapımı açıyordum ve dışarı çıkacaktım, ne dediğimi biliyorsun ama sanki hızlı hareket etmemi istiyorlarmış gibi hissettim.”

Hill, Dolphins'in güvenlik müdürü Drew Brooks'la telefonda konuşurken, polis memurları onu kelepçelerken defalarca “Tutuklanıyorum” diyerek arabadan sürükleniyordu. Hill, kaldırıma çıkarıldıktan sonra memurlara yakın zamanda dizinden ameliyat olduğunu söyledi ve onu arabadan çeken memur, kollarını Hill'in omuzlarına doladı ve onu tekrar yere yatırmaya zorladı.

Hill diz ameliyatından bahsettiğinde memur alaycı bir şekilde yanıt verdi.

“Gerçekten mi? Ne tesadüf” dedi Hill'e. “Sana pencereyi indirmeni söylediğimizde kulaklarından ameliyat mı oldun?”

Hill, “Kardeşim, sakin ol!” diye bağırarak yanıt verdi.

Hill'in takım arkadaşı ve 2019'da Walter Payton NFL'de Yılın Adamı seçilen 17 yıllık tecrübeli Campbell da arabasını durdurup memurlara Hill'e ne olduğunu sorduktan sonra kelepçelendi. Vücut kamerası görüntülerinde elleri havada yavaşça olay yerine yaklaştığı görülen Campbell, Fox Sports'a özellikle bir polis memurunun “kibar ve düşmanca” davrandığını söyledi.

Campbell, “Her şeyi aşırı derecede kışkırtan tek adam o” dedi. “Kendi kendime şunu düşünüyorum: 'Diğer polislerin hepsi oldukça sakin, sakin ol. Dikkatli olman gereken kişi o.' Kesinlikle tek bir adamdı.”

Diğer Dolphins takım arkadaşları da arabalarını durdurdular ve memurlar tarafından onlara gitmeleri söylendi. Smith olay yerinden uzak durmasına rağmen bir alıntı yapıldı.

Hill, “Takım arkadaşlarımın bu durumda beni desteklemek için orada olmalarına sevindim çünkü kendimi yalnız hissettim” dedi. “Onlar ortaya çıktığında, bu yıl hayatlarını tehlikeye atabilecekleri iyi bir takıma sahip olduğumuzu fark ettim dostum. Bunu görmek muhteşemdi.”

Miami-Dade Polis Departmanı Müdürü Stephanie V. Daniels, yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve olaya karışan memurlardan birinin idari göreve atandığını söyledi. Salı günü ilerleyen saatlerde Miami-Dade polisi, memurun departmanın 27 yıllık emektarı Danny Torres olduğunu tespit etti.

Vücut kamerası videosu, Hill'i arabasından çıkarıp yere iten polis memurunun Torres olduğunu gösteriyor. Hill yüz üstü yatarken Torres avucunu ensesine bastırdı ve daha sonra kolunu Hill'in boğazına doladı.

Vücut kamerası videosuyla ilgili ayrı bir açıklamada Daniels şunları söyledi: “Standart protokol vücut kamerası görüntülerini dahili inceleme tamamlandıktan sonra yayınlamak olsa da, mevcut vücut kamerası görüntüleri (toplam 105 dakika 33 saniye) incelemenin ertesi günü yayınlanıyor. Bakanlığın halkı bilgilendirme konusundaki kararlılığını pekiştirecek bir olay.”

İdari göreve getirilen memuru temsil eden avukatlar Pazartesi günü bir bildiri yayınlayarak müvekkillerinin aktif göreve geri getirilmesi gerektiğini söyleyerek Miami-Dade Polis Departmanının hızlı eylemini “erken” olarak nitelendirdi.

Avukatlar Ignacio Alvarez ve Israel Reyes yaptıkları açıklamada, “Müşterimizin derhal görevine iade edilmesini ve Direktör Daniels'ın da savunduğu gibi eksiksiz, ayrıntılı ve objektif bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz” dediler.

Hill'in menajeri Drew Rosenhaus, “The Dan Le Batard Show”daki bir röportaj sırasında memurların kovulması çağrısında bulundu.

Rosenhaus, “Tyreek'e bunu yapan polis memurlarının bu durumda olmaması gerektiğine inanıyorum; serbest bırakılmaları gerekiyor” dedi. “Ona böyle davranmaları çok korkunçtu. Ona insan gibi davranmadılar.”

Hill, dikkatsiz sürüş ve emniyet kemeri ihlali nedeniyle suçlandı. Alıntıda “görsel tahminin saatte 60 mil” olduğu ve “yoğun yaya ve araç trafiği” olduğu iddia ediliyor. Campbell suçlanmadı.