Yuvarlak Masa: Koçların şansı Azizlerden daha fazladır; Şarj cihazları kiralanıyor mu?

lusttforlife

New member
Rams, NFC play-off noktasına taşındı Washington Commanders’ı 28-20 yendik. Bu arada Chargers geçen perşembe günü Las Vegas Raiders’a 63-21 yenik düşerek o kadar korkunç bir yenilgiye uğradı ki ertesi gün koçları ve genel menajerleri kovuldu. Haberler Rams yazar Gary Klein’ı yendi, Chargers yazar Jeff Miller’ı yendi, NFL köşe yazarı Sam Farmer ve köşe yazarı Helene Elliott olanları ve gelecek beklentileri tartışıyor:

Matthew Stafford, Cooper Kupp ve Kyren Williams’ın iyileşmesi Rams hücumunu ne kadar güçlendirse de genç savunmaya ne kadar itibar edilmeli?

Elliott:
Rams’ın savunması, onları oyunlarda tuttuğu ve bu beklenmedik play-off mücadelesini mümkün kıldığı için büyük bir övgüyü hak ediyor.

Klein: Evet, Jacoby Brissett ve Terry McLaurin Rams’ı derinden yenmeye başlayana kadar, Komutanlara karşı oynanan oyunun hikayesi Rams savunması olurdu. Ancak korner oyuncusu Derion Kendrick’in savunmada yaşadığı zorluklar ve cezalar hâlâ sorun olmaya devam ediyor. Yine de Rams son zamanlarda güvenlik Quentin Lake ve çaylak dış savunma oyuncusu Nick Hampton gibi oyunculardan prodüksiyon ve önemli oyunlar gördü.

Çiftçi: Rams’ın savunmada iyi olduğunu düşünüyorum ama yeterli top kaybı yaratmadılar. Maç başına ortalama 0,9 top kaybı onları ligin sonlarına yaklaştırıyor ve eksi iki top kaybı farkı bu takımın başını suyun üstünde tutabilmek için çok gol atması gerektiğini gösteriyor. Karşılaştırıldığında, 49ers’ın lig lideri artı-13 farkı var. Rams’ın kalan üç rakibi New Orleans, New York Giants ve San Francisco topu koruma konusunda saygın bir iş çıkardılar, bakalım ne olacak.

Futbolu beceriksizce oynamak zihinsel bir sorun haline gelebilir ve ayrıca rakibin de konunun farkına varması çoğu zaman soyunma girişimlerini artırır. Ne kadar baskın olduğunu düşünürsek Kyren Williams Son dört maçtır, beceriksizliği ne kadar endişe verici? Böyle bir şöhreti var mı?

Elliott:
Bence bir oyun – iki top çalmaya rağmen – herhangi bir sonuca varmak için örneklem büyüklüğü açısından çok küçük. Bugün daha önce hiç beceriksiz olmamıştı. İzlemeye değer ama bu noktada onu beceriksizliğe eğilimli biri olarak etiketlemem.

Komutanların köşe bağı Benjamin St-Juste, Rams’ı Kyren Williams’ın gerisine koşmaya zorluyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Klein: Kabul ediyorum, bir oyunda iki top çalma bir trend yaratmaz. Aksine, Williams ve Rams, bunun Komutanlar gibi zayıf bir rakibe karşı oynanan bir maçta gerçekleştiği için şanslılar çünkü bu durum, artık esneme ve muhtemelen play-off’lara yönelik farkındalığı artırdı.

Çiftçi: Yine de Williams Pazar günü iki kez başarısız oldu ve bu gerçekten kötü. “Fumbleitis” korkunç bir sorun olabilir. Ama üniversite kariyerine bir bakalım. Notre Dame’da üç yıl boyunca 28 maçta oynadı, 419’unda sekiz top kaybı yaptı. 2020 sezonundaki beşincisinden bu yana düşüş eğilimi gösteriyor. Muhtemelen Pazar günkü top kayıpları konusunda kendisine herhangi bir taraftarın olabileceğinden daha sert davranıyor. Bunun bir sorun olduğunu söylemek için çok erken.

Rams’in oyuncu Lucas Havrisik, Washington’a karşı Komutanları vuruş mesafesinde tutan başka bir şutu kaçırdığı göz önüne alındığında hâlâ kadro incelemesi altında mı?

Elliott:
Havrisik incelenmeli ama sezonun bu aşamasında Rams’ın seçenekleri neler? Mason Crosby’yi imzaladılar ancak onu antrenman ekibinden çıkardılar. Ona geri dönecekler mi? Bu zor bir durum.

Çiftçi: Arkanızda “Tucker” yoksa ve Kuzgunlar için oynamadıysanız her zaman inceleme altındasınız. Ve şunu kabul edelim ki, normalde yapacağı birkaç şeyi kaçırırsa gelecekteki Hall of Fame üyesi Justin Tucker bile inceleme altında olurdu. Havrisik 40 yard içinde sekize sekiz (PAT’ta 15 üzerinden 14) ama sekiz vuruşunun yarısını bundan daha uzun süre kaçırdı. Bu, açık havada oynanan son üç maçın ikisinde (New York Giants ve San Francisco’da) yaşanan bir endişe. O bir çaylak ve kısa bir tasmayla hareket ediyor, bu yüzden hata yapma şansı çok fazla değil.

Klein: Sam haklı. Tüm vurucular, hatta mücadele ederken en iyileri bile inceleme altındadır. Sean McVay, Greg Zuerlein ve Matt Gay tarafından şımartıldığını kabul ediyor. Rams, Mason Crosby’yi getirdiğinde Havrisik çekinmedi. Havrisik antrenmanda onu yendi ve Ravens’e karşı büyük vuruşlar yaptı. Ancak Koçlar, Havrisik’in tutarsız kalmasını göze alamaz.

Saints oyun kurucusu Derek Carr (4) maç öncesinde ısınıyor.

Rams, Saints’in oyun kurucusu Derek Carr’ı tanıyor ve Raiders’la birlikteyken onunla üç kez karşılaşmıştı.

(Gerald Herbert / Associated Press)

Rams’ın Perşembe gecesi New Orleans Saints’e karşı kendi sahasında oynayacağı büyük maça hazırlanmak için sadece üç günü var, yine 7-7 ve NFC play-off’u için yarışıyorlar. Azizler Koçlara ne gibi sorunlar çıkarıyor?

Çiftçi:
Azizler kırmızı bölgede durumu tersine çevirdi. Sezonun büyük bölümünde bu tür durumlarda berbattılar ama son üç maçta 20’deki son 10 turun dokuzunda gol attılar. Kariyerinde yeniden canlanmanın ortasında olan Jimmy Graham’ı sıkı son için takip edin. 37 yaşında, kadrodaki en yaşlı oyuncu ama yine de 1,80’lik bir hedef. Ayrıca New Orleans ikinciliği gerçekten çok iyi ve pas ayrılıklarında ligin lideri. Ve son dört haftadır yıldız köşe oyuncusu Marshon Lattimore’a sahip değiller. Ancak Saints’in bu sezon karşılaştığı en iyi oyun kurucuların Trevor Lawrence ve Jared Goff olduğunu unutmayın. Bakalım ateşli Matthew Stafford’la nasıl baş edecekler.

Klein: Azizlerin sicilinin yanıltıcı olduğunu söylüyorum. Programları, 49ers, Eagles, Cowboys ve Ravens dahil olmak üzere Rams’ın kaybettiği en iyi takımlardan yoksun. Azizler, düşük seviyeli Panterleri iki kez mağlup etti ve Titanlar, Vatanseverler, Coltlar, Ayılar ve Devler karşısında başka galibiyetler de aldı. Oyun kurucu Derek Carr, Raiders için oynarken Rams’la üç kez karşılaştı. Yedi müdahale ile sıfır gol attı. Teşekkürler profootballreference.com! Geri koşan Alvin Kamara, Rams’a karşı oynadığı dört maçta beş gol attı.

Elliott: Koç lafına başvurmaktan nefret ediyorum ama Ram’ların en büyük endişesinin kendileri olduğunu düşünüyorum. McVay, Washington’a karşı yaptıkları birçok hatanın düzeltilebilir olduğunu ve odak noktalarının bu olması gerektiğini söyledi.

Eğer Chargers’ın bir sonraki koçunu ve genel menajerini işe alacak olsaydınız neyi ve nerede arardınız?

Miller:
Neyse ki bir sonraki koçu işe almak zorunda değilim çünkü bu, doğru cevapların alınabileceği zorlu bir iş. Ancak takımın karar vericileriyle birlikte düşünmeye çalıştığımda, takımların zagging yaptıktan sonra sık sık zig yaptığı göz önüne alındığında, Chargers’ın öncelikle hücum geçmişi olan bir baş antrenörü işe almayı düşüneceğini tahmin ediyorum. Chargers son zamanlarda bunu yapmadığı için taraftarlar arasında sadece deneyimli koçlara bakma yönünde bir baskı olacak. Ama bunun sonunda ne kadar büyük bir anlaşma olacağından emin değilim. Daha önce ne kadar koçluk yapmış olurlarsa olsunlar, son yıllarda başarılı ve başarısız olan birçok baş antrenör örneğini bulabilirsiniz.

Çiftçi: Bu konuda Jeff’e katılıyorum. Chargers’ın Justin Herbert’le maksimum zihin birleşimi sağlamak için bir hücum koçu tuttuğunu düşünüyorum. En iyi adaylar Detroit hücum koordinatörü Ben Johnson ve Houston hücum koordinatörü Bobby Slowik. Peki Chargers’ın gerçekten de ilk defa teknik direktör olarak görev yapacak bir oyuncuya zar atma lüksü var mı? İşe aldıkları son üç kişinin hepsi yeniydi: Mike McCoy, Anthony Lynn ve Staley. Dahası Chargers, en azından NFL standartlarına göre çok fazla para harcamayı sevmiyor, bu yüzden muhtemelen bir dizi ihale savaşına girmeyecekler. Bill Belichick onların fiyat aralığının dışında olacak ve muhtemelen zaten uygun olmayacaktır. Jim Harbaugh tam bir bagaj seti getiriyor. Chargers’ın, sahibi Dean Spanos’la mücadele edecek ve yeni baş antrenörle uyumlu bir felsefeyle takıma damgasını vuracak güçlü bir GM’ye ihtiyacı var. Bu gemiyi düzeltmek kolay olmayacak.

Elliott: En iyi koçluk adaylarının ayrıntıları konusunda daha bilgili meslektaşlarıma teslim olacağım, ancak Chargers’ın NFL baş koçluğu deneyimine sahip bir koça ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Deneyim eksikliği Staley için büyük bir dezavantajdı. Chargers’ın hücumu yönetme konusunda güçlü bir geçmişe sahip ve takımdaki Justin Herbert ile iyi çalışabilecek bir baş antrenöre kesinlikle ihtiyacı var. Sam’in, Chargers’ın, sahibi Dean Spanos’a karşı durabilecek güçlü iradeli bir GM’yi işe alması gerektiği yönündeki önerisine katılıyorum, ancak büyük olasılıkla Spanos, büyük bir kişiliğe sahip olan ve ona “Hayır” diyebilecek birini istemez. Öte yandan kimse Spanos’un Staley’i kovmasını beklemiyordu — Ve Telesco – sezon bitmeden, ancak Raiders’a verilen yenilgi savunulamaz bir durum yarattı. Eğer Spanos bunu seri için bir dönüm noktası olarak görürse -ki öyle düşünmelidir- belki de güçlü bir GM’yi işe almak gibi dramatik bir adım atacaktır.