Resmî: Rams'ın Aaron Donald'ı bitti, savunmada eksik var

lusttforlife

New member
Aaron Donald'ın emekliliğini duyurmasının üzerinden dört ay geçti ancak resmi işlem Cuma günü Rams'in geleceğin Hall of Fame üyesini NFL'in yedek/emekli listesine koymasıyla tamamlandı.

Savunma koordinatörü Chris Shula, Donald'ın Loyola Marymount'taki eğitim kampında olmamasına rağmen etkisinin her gün hissedildiğini söyledi.

Shula, bir koşudan sonra, “Onu her zaman kayıtlarda görüyoruz ve bunun hakkında çok konuşuyoruz,” dedi. “Ama açıkçası, burada sahip olduğumuz adamlarla ilerliyoruz ve yapabileceğimiz en iyi savunmayı kurmaya çalışıyoruz.”

Quarterback Matthew Stafford, receiver'lar Cooper Kupp ve Puka Nacua, running back Kyren Williams ve deneyimli ve geliştirilmiş bir hat ile hücum Rams için soru işareti değil.

Ancak savunma artık bilinen bir şey değil.

38 yaşındaki Shula, antrenör Sean McVay'in ekibinde yedi sezon boyunca savunma pozisyonu antrenörü olarak çalıştıktan sonra koordinatör olarak ilk sezonunda.

Shula, eski Rams koordinatörleri Wade Phillips, Brandon Staley ve Raheem Morris'in yönetiminde çalışarak Rams'in beş playoff, iki Super Bowl ve bir şampiyonluk kazanmasına yardımcı oldu.

Raheem Morris'in Atlanta Falcons'ın koçu olması için ayrılmasının ardından McVay, Shula'yı terfi ettirdi.

“Kişiliğinizi her zaman savunmaya koyacaksınız,” dedi Shula. “Açıkçası, Raheem Morris olamam. Raheem Morris olmaya bile çalışamadım, sanırım kimse de olamaz.

“Ama geçmişimden ve inandığım şeylerden bazı yönleri alıp denemeye çalışacağım. … Bu oyuncularla ilgili. Bu adamların neler yapabileceğini ve bu adamların nelerde iyi olduklarını bulmakla ilgili ve sonra bunu buna göre şekillendirmekle ilgili.”

Kampın başlamasından bir haftadan az bir süre sonra Shula ve defans oyuncusu Ernest Jones IV liderliğindeki savunma şimdiden test ediliyor.

Yedek köşe savunmacısı Derion Kendrick, antrenmanın ilk gününde sezon sonu diz sakatlığı yaşarken, ilk beş köşe savunmacısı Darious Williams ise perşembe günü hamstring sakatlığı yaşadı.

Williams Cuma günü koşuya katılmadı. Shula sakatlığıyla ilgili bir soruyu McVay'e yönlendirdi, McVay Cuma günü muhabirlerle konuşmadı ancak Cumartesi günü bu konuyu ele alacak.



Rams'ın defans oyuncusu Tre'Davious White kampta sağlıklı görünüyor.

(Robert Gauthier/Haberler)



Cobie Durant, Tre Tomlinson, Josh Wallace ve Charles Woods, Aşil tendonu ameliyatından sonra programın ilerisinde görünen başlangıç oyuncusu Tre'Davious White ile birlikte uzun süre sahada kalacak.

Takım oyuncusu Kobie Turner Cuma günü koşuya katıldı ancak ikinci yılını geçiren profesyonel oyuncu, McVay'in kasık sorunu olarak tanımladığı durum nedeniyle henüz tam bir antrenmana katılamadı.

Geçtiğimiz sezon NFL'de En İyi Çaylak Takımı'na seçilen Turner, hücum hattında liderlik edebilecek bir oyuncu olarak görülüyor.

“Aaron Donald'ın yerini alması gerekmiyor,” dedi Shula. “Aaron Donald olması gerekmiyor. Sadece Kobie Turner olması gerekiyor.”

Rams ayrıca genç oyuncuların da öne çıkmasını bekliyor.

NFL draftının ilk turunda hücum oyuncusu Jared Verse'i seçtiler ve ardından ikinci turda Verse'in Florida State takım arkadaşı olan mücadeleci Braden Fiske'yi seçmek için takas yaptılar.

Shula, iki çaylağın “gitmeleri gereken uzun bir yol” ve “temizlemeleri gereken çok şey” olduğunu söyledi. Ancak Rams'i cezbeden özellikleri sergiliyorlar.

Shula, “Birçok parlamayı görüyorsunuz,” dedi. “Saldırganlığı görüyorsunuz, hücum zihniyetini görüyorsunuz, Florida State'te oynadıkları oyun tarzını görüyorsunuz ve tam olarak neden onları seçtiğimizi görüyorsunuz.”

McVay ve hücum koordinatörü Mike LaFleur, hemen hemen her pozisyonda, özellikle de Stafford'da kendini kanıtlamış oyuncular.

Rams, kamp arifesinde 16. yıl profesyonelinin sözleşmesini yeniden düzenleme konusunda nihayet anlaşarak büyük bir dikkat dağınıklığından kurtuldu.

Stafford çok iyi görünüyor.

“9 numaraya benziyor,” dedi LaFleur. “İstediği kadar uzun süre devam edebilir gibi görünüyor. Umarım bu uzun bir süre olur.”

Geçen yılki eğitim kampının aksine, Kupp tam hızda. Rekor kıran bir çaylak sezonundan sonra, Nacua hücumun inceliklerini biliyor. Deneyimli alıcı Demarcus Robinson da McVay'in şemasında tam bir sezon deneyimine sahip.

Williams, ayak sakatlığı nedeniyle sezon dışı antrenmanların neredeyse tamamına katılmadı, ancak tam gücünde görünüyor. Çaylak koşucu Blake Corum da etkileyiciydi.

Steve Avila sol bekten merkeze geçiş yaparken, sıkı uçlar Colby Parkinson, Davis Allen ve Hunter Long, diz ameliyatı geçiren Tyler Higbee'nin sahadaki yokluğunu telafi edebileceklerini göstermeye çalışıyorlar.